McLaren İki Bitmiş Vites Kutusunu Tamir Etmeyi Başardı

yazar:

kategori:

McLaren takımı, Singapur GP’de aşırı ısınarak kullanılmaz hale gelen iki vites kutusunu da tamir ederek çalışır hale getirmeyi başardı.

Jenson Button ve Fernando Alonso, puan kazanma umuduyla geldikleri Singapur’da vites kutularının aşırı ısınması sonucu zarar görmesiyle yarışı erken bırakmak zorunda kalmışlardı. McLaren takımı geçmişte böyle yüksek sıcaklıklara ulaşan ve kurtulan vites kutusu olmadığını açıkladı.

Motorsport.com, pistteki lastik kalıntılarının vites kutusu yağ soğutma borusunu tıkadığı için sıcaklığın yükseldiğini ve bunların vites kutusunun bozulmasına sebep olduğunu söyledi.

Jonathan Neale “Vites kutusu o kadar aşırı sıcaklıklara ulaştığında, içerisindeki parçalarda ciddi aşınma olur. Çelikler yumuşamaya ve vites kutusu dişlileri kırılmaya başlar.”

“O sıcaklıklarda içerideki bölme bağlantı noktaları bozulmaya, karbon aşınmaya ve yapının kaybolmaya başladığını görürsünüz.”

“Ancak vites kutusunun dayanabileceğinden 45 derece daha fazla sıcaklığa maruz kalmasına rağmen hayatta kaldığını gördük.”  dedi.

Vites kutularının hayatta kalmasında yakıt ve yağ partnerleri Exxonmobil’i öven Neale “ExxonMobil inanılmaz bir iş başardı. Fabrikaya döndürdüğümüz vites kutusu yağlarıyla vites kutusunu inceledik, dynoda test ettik ve işlevlerinde herhangi bir sorun olmadığını gördük.”

“F1 vites kutusu içerisindeki yükleri hesaba katarsak Mobil’in teknolojisine değinmemiz lazım.”

“Vites kutusu ekibi geçmişteki verilerimize ve kaydedilen en yüksek sıcaklıkta hayatta kalan vites kutularına baktı. Hayatta kalan vites kutusu yenisine benzer fonksiyon sergiledi.”

“O vites kutularını gerçekten ölümden döndürdük. Bu inanılmaz.” dedi.


Yorumlar

“McLaren İki Bitmiş Vites Kutusunu Tamir Etmeyi Başardı” için 5 yanıt

  1. Fazlasıyla reklam kokuyor. Öncelikle o şanzımanların kurtulduğunun garantisi yok. Zaten yarış dışı kaldıkları için cezasız yenisini takabiliyorlar.

    Mobil’e de ExxonMobil (Amerikadaki pazar adı ve ana şirket) demeleri herşeyi açıklıyor.

  2. Reklam kokan açıklamalar bunlar.

  3. Teknik anlamda gelişim var demek.

  4. vites kutuları için küçük ama mclaren için büyük bir adım…

  5. Tebrik etmek gerek ekibi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir