“Red Bull, Renault ile Yola Devam Edecek”

yazar:

kategori:

Red Bull, yollarını ayırmaya karar verdiği Renault ile yeniden anlaşacak gibi görünüyor.

Avusturyalı takım son iki yıldır yaşadığı sorunların ardından Renault ile yollarını ayırmaya karar verse de Mercedes ve Ferrari tarafından reddedilince yeniden Renault ile görüşmeye karar verdi.

Marko, Austin’de kesin bir çözüm bulacaklarını söylemişti.

Auto Motor und Sport’a göre, Red Bull en azından 2016 yılında da Renault ile yola devam etmeye karar verdi.

Taraflar arasında zaten devam eden bir anlaşma var ve bu anlaşma 2016 yılınıda kapsıyor.

Dolayısıyla takımın yeni bir anlaşma yapmasına gerek kalmayacak.

Ancak Renault Lotus’u satın almak istiyor ve bu durum nedeniyle satın alma planları bir yıl aksayabilir.

Red Bull’un kararına rağmen Renault sporda ne yapacağına henüz karar vermiş değil. Ancak Fransız üretici, en geç pazartesi gününe kadar spordaki geleceğine karar verdi.

Renault’nun Red Bull ile yola devam etse de Toro Rosso’nun 2015 Ferrari motoru ile yarışabileceği gelen bilgiler arasında.


Yorumlar

““Red Bull, Renault ile Yola Devam Edecek”” için 8 yanıt

  1. Renault Redbull ile devam ederse onlara 2015 motorunu teklif etmeli,ya Lotusu alıp devam etsin yada 2016 yılı sonuna kadar mevcut sözleşmeyi bitirip tamamen çekilsinler.

  2. Hadi Red Bull devam etmek isteyebilir de, Renault’nun anlaşmayı feshetmek için hiç mi nedeni yok? Böyle anlaşmalarda partneri basın önünde kötüleme durumlarında fesh maddesi olur.

    Ancak her ne olursa olsun olan Lotus’a olacak.

  3. Tahmin ettiğim gibi olan Lotus’a oldu. Grosjean ayrılarak çok doğru bir karar vermiş.

  4. bu redbull’da az çakal değil herkes anlaşmayı feshettiler sonra da ortada kaldılar derken adamlar anlaşmayı cebinde tutuyormuş

    öyle bile olsa bu kadar çemkirmeden sonra ben Renault’un yerinde olsam Redbull’a 2014 motorunu önerirdim ancak kötü olan şey de anlaşmaya göre Redbull’un fabrika takımı statüsünde olması gerekiyor

    ama bu Redbull’a takılan motorların yazılımlarında oynanmayacağı anlamına gelmez 🙂

  5. bir AMUS haberi ise kesin yalandır.

    Güncelleme brezilyaya ertelendi dediler yalan çıktı
    Güncelleme de sadece 2 token kullanıldı dediler yalan çıktı
    token var ama neyi güncelleyeceklerini bilmiyorlar dediler yalan çıktı

    güncelleme sadece 0.15 sn kazanç getiriyor dediler muhtemelen bu da yalan

  6. Reno lotusu fabrika takımı yaparsa bakın siz ozaman redbulun haline tadından yenmez

  7. Bu sporda fabrika takımı olmadığınız sürece işiniz çok zordur. McLaren işte bu yüzden Honda’ya geçti. Red Bull elindeki Renault şansını kaybetmemeli. Mercedes motorun herşeyini biliyor, sorunları ona göre düzeltiyor. Güncellemeleri hep iki yarış önce kullanıyor. Bu durumda müşteri takımlarının işi çok zorlaşıyor. McLaren’in risk almasının sebebi buydu. Bu yıl geriye düştüler, ama bu aslında ‘şerefli ikincilik’ gibi. Mercedes ile ikinci olmak yerine, 5 sene son şampiyon olalım dediler. Eğer tutarsa ki bu olabilir, onların da sporu domine edeceği yıllar gelebilir.

    Red Bull Renault’yu canından bezdirdi. Adamlar hiç anlamadığı motor işine karıştılar. Bu yüzden program aksadı. Sene başından Renault ‘herkes işine odaklansın’ diye bu yüzden dedi. Red Bull gerçekleri daha net gördü. Mercedes ve Ferrari Red Bull’un kendilerini yakalamasını istemedi. Bu çok açık.. Red Bull yeniden başarılı olmak istiyorsa Renault’ya zaman vermeli. 3 yıl bekle ama en azından şampiyonluk için yarış..

    1. Renault’nun da işte büyük suçu var. Bu motorlar gökten inmedi. Yıllarca KERS’li motorlar kullanıldı ve üreticiler deneyim kazanınca etkisi artırıldı. Renault ise KERS döneminde kendi sistemini üretmeyip Magneti Marelli ve Red Bull’un ürettiği sistemlere bel bağlamış. Yani KERS konusunda deneyim kazanamamışlar. Hibrid motorlarda etkisi artınca da patladılar tabi. Red Bull işe karıştıysa KERS sistemini koskoca Renault’dan daha iyi bildiği için karıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir