Vettel “Mercedes’in Rusya’daki Formasyon Turu Saçmaydı”

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel, Mercedes’in Rusya GP’de formasyon turunda ve bir güvenlik aracından sonra gösterdiği performansın saçma olduğunu söyledi.

Formasyon turunda Lewis Hamilton, pole pozisyonundaki Nico Rosberg’den daha geride kalarak arkasındakileri yavaşlatmıştı. 2. güvenlik aracından sonra da Hamilton aşırı agresif şekilde frenlemelerle arkasındakiler için olumsuz bir durum ortaya çıkardı.

Vettel “Onun mantıksız bir şekilde yavaş gittiğini düşündüm. O kadar yavaş gitmesi için bir neden yoktu. Arka grubu toparlamak istiyorsanız bunu daha önce yapabilirsiniz, en sonunda değil.”

“Bunu anlatmaya çalıştım çünkü çok saçmaydı.”

“Bunun yanında o kadar ani ve agresif bir şekilde durursanız, 5 araç arkada hemen arkanızdaki araca göre farklı etkiler olur.”

“Aynı zamanda güvenlik aracından sonraki start da oldukça pis kokuyordu ve olması gerektiği gibi değildi. Bir kural var.”

“Formasyon turunda ona, o kadar yavaş gitmek için bir sebep olmadığını göstermeye çalıştım.”

“Her ikisi de yavaştı ve yeniden start da benzerdi.”

“Belki buna tekrar bakmaları gerekir.” dedi.

Sportif kurallara göre pilotların gereksiz bir şekilde yavaş ve tehlikeli gitmeleri yasak ancak hakemler Rusya’da herhangi bir inceleme başlatmadılar.


Yorumlar

“Vettel “Mercedes’in Rusya’daki Formasyon Turu Saçmaydı”” için 14 yanıt

  1. Yarış bittikten 2 hafta sonra mı aklına geldi yakınmak diye sorarlar

  2. Vettel gelecek yıl ki savaşın startını erken başlatmak istiyor besbelli 🙂 Hadi bakalım seneye 0.2-0.3 arası 3 takım olsun bizde her yarış haftasonunu tırnak yiyerek bekleyelim inşallah

  3. Gillesvilleneuve avatarı
    Gillesvilleneuve

    Amaç pole pozisyonundaki pilotun çizgide yerini aldıktan sonra beklemesi ; frenlerinin ve lastiklerinin soğumasını sağlamak.Bunun en güzel örneklerinden biri 2003 ingiltereydi.Formasyon turunda turulli yavaş davranmış poledeki barrichellonun fazladan beklemesini sağlamıştı.sonuçta barrichello ilk viraj sonrası 3.lüğe gerilemişti.

    1. ForçaFelipeMassa avatarı
      ForçaFelipeMassa

      Ben mi yanlış anladım bilmiyorum ama, en öndeki araç hızı belirler güvenlik aracı çekildikten sonra ve onun arkasındaki konumdayken bile. Hayatımda gördüğüm en saçma formasyon turlarından biriydi.

      1. Gillesvilleneuve avatarı
        Gillesvilleneuve

        Vettel burada iki noktadan şikayet etmiş biri formasyon turu diğeri grosjeanın kazası sonrası güvenlik aracı periyodunun sonu.ilk yorumumda bana göre formasyon turunda olanları açıklamaya çalıştım.Hamilton yavaşlayıp tüm grubu arkasına toplayarak rosbergin gridde daha fazla beklemesini sağlamak istedi.Burada hamiltonın agresif davrandığını düşünüyorum çünkü oluşan sıkışıklıktan dolayı vettel bir ara hamiltonun önüne geçmek zorunda kaldı.hamilton burada biraz kuralların sınırında gezmiş olabilir.

      2. Gillesvilleneuve avatarı
        Gillesvilleneuve

        Diğer konuda ise hamilton güvenlik aracı pitteyken güvenlik aracının fazla yavaş gitmesinden ve lastiklerinin soğumasından şikayetetti ve sonrasın güvenlik aracı çıktıktan sonra çok yavaşladı.ancak hızı muhtemelen kural dahilindedir bilemiyorum ama ceza yememesi bunu göstermekte.sonuçta hamilton kendine maksimum faydayı sağlıyacak şekilde sürdü ve ceza almadı.zaten formula 1 tarihindede rakipleriyle beraber kurallarıda zorluyan pilotlar çok başarılı olmuştur ?

      3. ForçaFelipeMassa avatarı
        ForçaFelipeMassa

        Aslında şu da önemli, bunu yazmayı unutmuşum, bu yavaşlık aynı zamanda hamilton’ın da lastik ve fren sıcaklıklarının düşmesi demek değil mi? Soğuk lastik dezavantajdır sonuçta. Anlam veremediğim bir diğer konu da bu. Bence merco’ların lastiklerinin çalıştığı ısıyla alakalı da olabilir 🙂 İlginç şeyler, Einstein Bulmacası’na benzemeye başladı bu sezon iyice. Önce PSI üzerinde oynamalar, şimdi de bu 🙂 Bakalım daha neler göreceğiz…

  4. Her yarış aynı haltı yiyorlar, vardır bi üçkağıt.

  5. Vettel de zamanında bu işleri en iyi kotaran ve buradan da kazanan birisiydi. Başına aynısının gelmesi güzel 😀

  6. Rosberg’in pedal sorunuyla alakalı olabilir.

  7. Zamanında güvenlik aracı ile arasında ki mesafeyi fazla açık bırakınca ceza almıştı Vettel…Onu hatırlamıştır belki…

  8. zekeri sayin avatarı

    Senden öğreniyordu araç kullanmayı millet.nerden çıkardı şimdi sanki gececenmi.esneyen kanat sampiyonu

  9. Haklı

    Ben bile bayılıyorum tv başında

  10. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

    4 yil en onde gittigi icin iyi biliyor bu isleri :))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir