Vettel “2016 Ferrari Aracında Daha Fazla Söz Sahibi Olacağım”

yazar:

kategori:

Ferrari’de ilk senesini tamamlamaya yaklaşan Sebastian Vettel, 2016 Ferrari aracına daha fazla katkı sağlayacağını söyledi.

2016 aracına etkisi sorulduğunda Vettel “Çok daha fazla olacak. Bir takıma katılana kadar gerçekte katılmış olmazsınız.”

“Açıkçası şimdiye kadar çok fazla karar alınmıştı ve bazı kararlar ben oraya geldiğimde alınmıştı.” dedi.

Vettel, Ferrari’nin gelecekteki durumu konusunda iyimser olduğunu söyledi.

Vettel “Şu ana kadarki sezonumuz olağan üstüydü, öncelikle takımın geçen seneki durumuna bakarsak. Bunun yanında sezon başındaki duruma bakarsak çok sayıda yeni isim vardı ve fabrika içerisinde pozisyonlar değişiyordu.”

“Bu tür değişiklikler takım için kolay olmaz ancak harika bir sezon oldu. Takım bir araya gelerek gerçekten güçlendi. Oldukça eminim ve gelecek sene büyük adım atacağımızı umuyorum.” dedi.

Ne tür değişiklikler görmek istediğinin sorulması üzerine Vettel “Bunu gerçekten söylemek istemiyorum. Organizasyona bakarsanız takımı bir araya getirmek için çok fazla çalışma yapılıyor.”

“Çok fazla yeni insan var ve insanların şirket içerisinde pozisyonu değişiyor. Bu tür şeyler genelde zaman alır ve insanlar ne yapmak zorunda olduklarını anlarlar. Tüm sene boyunca takım içerisinde asıl mücadele buydu.”

“Bunun dışında sene başında yeniydim bu yüzden insanlar araç hakkında, aracın davranışı ya da zayıflıkları hakkında konuştuğumda benim dilimi anlamaya başladılar.”

“Bu yüzden gelişme şansımız var. Açıkçası motor konusunda devasa adım attık ve bu süreç devam ediyor.”

“Sonunda en iyi motora ve araca sahip olmak istiyoruz. Yapmamız gereken çok şey var. Şu anki duruma göre daha fazla downforce istediğimiz sır değil ancak daha çok bunun arkasındaki organizasyon önemli.” dedi.

 


Yorumlar

“Vettel “2016 Ferrari Aracında Daha Fazla Söz Sahibi Olacağım”” için 8 yanıt

  1. SebastianVettel05 avatarı
    SebastianVettel05

    Hadi bakalım seneye ferariden beklentimiz iyi araç senden beklentimiz şampiyonluk

  2. Vettel güçlü arka taraf seven bir pilot. 2016 Ferrari’sinin arka tarafının güçlü olacağını söyleyebiliriz. Raikkonen’in eli armut toplarsa silinir gider.

    1. Kemal hocam dediğinize katılıyorum..Ferrari’nin sidepodları daraltıp difüzörü daha verimli kullanmanın yollarını arayacağı bir sır değil..Resimde 2016’da Ferrarinin arka bölümünün nasıl olacağının izlenimi verilmiş(italya basınındaki söylentilere göre)

  3. Geçen sezon 0 yarış galibiyeti 0 podyum 0 pol pozizyon en iyi derece 4.lük ve sezon sonu takimlar sıralamasında 4. olan bir ferrari bu sezon 3 galibiyet 9 podyum 1 pol pozizyon daha 4 yarış var ve 3 podyum daha gelecektir ve takımlar sıralamasında 2.liğe yükseldi eğer büyük bir adımdan bahsediyorsak zaten koca bir adım atmış ve 2016 da cidden çok tehlikeli bir ferrari izliycez ve bu ferrari bu sefer boş konuşmuyor…

    1. Strong_Union avatarı

      Nasıl 0 podyum Alonso’nun 2 podyumu var geçen sene Çin ve Macaristan yarışlarını izlemedin herhalde. Gerisine katılıyorum ama bilgi yanlışlığı var.

  4. ferrari taraftarı avatarı
    ferrari taraftarı

    Ben Ferrarinin 2016 da büyük adım atacağını düşûnüyorum. Mercedesle farkın büyük ölçüde kapatılacağına inanıyorum.

    1. aynen dostum öne bile geçebiliriz

  5. Bu adamın geri bildirimleri çok iyi ve aracı çok iyi anlıyor kimidede var ama bu adam kadar değil boşuna schuminin veliahtı değil son olarak disiplin şart ve bu adamda gerçek alman disiplini var

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir