Brawn "Honda'nın Potansiyeli Henüz Görülmedi"

yazar:

kategori:

Honda Racing takım patronı Ross Brawn RA108’in şu ana kadar gösterdiği düşük performanstan endişelenmediğini söyledi ve takımın gelecek seneden itibaren yarış kazanabilecek güce sahip olduğuna ikna olduğunu belirtti.

Jenson Button ve Rubens Barrichello şimdiye kadar zaman tablosunun sonlarında yer aldılar ve genel düşünce takımın 2007’deki kötü sezonunu tekrar yaşayabileceği yönünde oldu.

Ancak Brawn aracın testlerde göründüğünden çok daha iyi şekilde olduğunu ve önümüzdeki 3 sene içerisinde yarış kazanmak ve şampiyonluk mücadelesi verememek için bir neden görmediğini söyledi.

Brawn "Pist üzerinde gördüğümüz ya da sezonun başında veya önümüzdeki bir kaç ay pist üzerinde göreceğimiz performansın takımın gerçek potansiyeli olduğunu düşünmüyorum."

"Takımın çok büyük potansiyele sahip olduğunu düşünüyorum." dedi.

Brawn, 2009 sezonunda uygulanacak yeni aerodinami kurallarının ve Kinetik Enerji Geri Dönüşüm Sistemi’nin Honda gibi daha geride olan takımların Mclaren ve Ferrari ile olan farkları daha kolay kapatmasını sağlayacağını düşündüğünü söyledi.

Brawn "Önemli olan şey 2009 sezonu çünkü 2009’da yeni kurallar olacak. Bu da Honda’ya temiz bir sayfadan başlama fırsatını sağlayacak."

"Eğer bir sezon kötü geçerse diğer sezon 2 katını yapmak zorundasınız çünkü diğer takımlar sizden uzaklaşıyor ve bu sezon içerisinde yaşanan en büyük problem."

"Ancak 2009’da yeni kurallar ile başlayacağız ve daha çok rekabetçi olabilmemiz için çok güçlü bir fırsat olacak. Bu yüzden 2008 sezonunda 2009 sezonuna karşı gelişimlerde dengeyi sağlamayı planlıyorum."

"Yarış kazanmak ve şampiyon olmak için 3 yıllık bir planımız var. Şu anda tamamen elimizdeki araçtan endişe etmemeliyiz, bu periyoda bakmalıyız. Çünkü şu anki araç şu anda çalışan insanların bir yansıması değil. Takım içerisinde en önemli olan şey ise çalışan insanlar."  dedi.

Brawn performans bakımından Jerez’de yapacakları son geliştirmeler ile daha da hızlanacaklarını düşünüyor.

Brawn "Önümüzdeki hafta Barcelona’da bir kaç yeni şey olacak ancak asıl paket bir hafta sonra Jerez’de tanıtılacak. Ve bunun sezon öncesinde makul bir adım olmasını umuyoruz."

"Artık aracın mekanik yönünü de anlamaya başladık. Önümüzdeki aylarda nasıl gelişim sağlayabileceğimize dair fikirlere sahibiz. Bu bakımdan performans iyi. Şu anda özel bir şey yok ancak sezon içerisinde oldukça fazla potansiyel olacak." dedi.


Yorumlar

  1. brawn sölüosa durup bi düşünmek lazım bence bugüne bugün f12in içindeki en sağlam insanlardan biri kendisi benetton la ve ferrariyle kazndığı şampiyonlukları sölemiorum bile..

  2. boşverin ya. koskoca HONDA markası resmen kepaze olmuş durumda yıllardır. sürekli masal okuyorsunuz.

  3. Potansiyeli varmıki görülsün.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir