Alonso: Hamilton 6 Kez Şampiyon Olabilir

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, Lewis Hamilton’un tüm zamanların en iyi pilotlarından birisi olduğunu söyledi.

Hamilton, Mercedes’in domine ettiği 2014 yılını şampiyon olarak tamamladı ve bu yılda üçüncü dünya şampiyonluğuna çok yakın.

Hamilton’un ne zaman tüm zamanların en iyi pilotu olacağı sorusuna Alonso “O zaten en iyilerden birisi. Niki Lauda ve Ayrton Senna ile aynı şampiyonluk sayısını yakaladı. O sporun en iyilerinden birisi. Daha fazlasının geleceğini düşünüyorum”

“O hepimizin saygı duyduğu birisi. O bazı inişler ve çıkışlar yaşadı ama en iyi araca sahip olmadığı zaman bile yarış kazanmayı başardı. Belki çok fazla şampiyonluğu yok ama yarışlar kazanmak ve şampiyon olmak için mücadele ediyor. Bu herkesin yapabildiği  birşey değil” dedi.

Alonso, Hamilton’un Fangio ve Schumacher’i yakalayıp yakalayamayacağı sorusuna “Bunu söylemek zor. Lewis ilk yılında kazanmayı başardı. Bu yıl da kazanacak gibi görünüyor. Mercedes bu formunu sürdürse belki de altı kez dünya şampiyonu bile olabilir. Veya şampiyonluk mücadelesi veremezse emekli olur. Birşey söylemek çok zor. Yine de elde ettiği başarılar şampiyonluk sayısından çok daha iyi” dedi.

 


Yorumlar

“Alonso: Hamilton 6 Kez Şampiyon Olabilir” için 27 yanıt

  1. Beyefendi kendi derdine yansın gittiği yerde doğru duramadığından, doğru yere gitmeyi bilemediğinden 2 de kaldı harika, deha gösterilen adam. Fazlasını hak ettiği halde bize göre yazık olmadı, her takımı dolaşıp da tutturamayan adam kendisine yazık etmiştir ancak. Kendisinden öncekileri geçemediği gibi kendisinden sonra gelen çocuklar tokatladı aştı.
    Varken anılıyor ya gelecek. Doğru yada yanlış her şekilde şampiyonluk sayısı tarihe en önemli notu, tesiri geçen istatistiktir. 50 yıl öncesinden anılan adam o derece anılıyorsa şampiyonluk sayısından sebep diğer harika adamlar anılıyor mu yok. Yoksa onları kimse görmedi.
    Schumacher geçilse de, ölüp gitse de 30 yıl sonrasın da unutulmayacak kılacak şey budur.

  2. SebastianVettel05 avatarı
    SebastianVettel05

    Nereden nereye be alonso 2007 de neydi şimdi ne oldu zamanında küplere biniyordun ?? özellikle 6 dediğinide herkes anlamıştır herhalde ?? ama şunu söyleyebilirim sen schumacherin tırnağı olamazsın?

    1. Aynen ancak dengi olur tırnağı olamaz zaten. Yeni yetme parmak oğlan parmağı olabilir belki. 😀

      1. SebastianVettel05 avatarı
        SebastianVettel05

        Atasözleri ve deyimler sözlüğün varsa bir karıştır yoksa google aç tırnağı olamamak deyiminin anlamı yaz karşına dengi olmak gibi bir ibare mi geliyor yoksa kıyas yapıldığında değerce çok aşağıda olmak mı geliyor acaba; ayrıca parmak oğlan schumacherin parmağı olur demişsin evet bencede güzel bir teşbih yapmışsın schumacherin parmağı olan adam bile 4 şampiyonluk almış şumiye gösterdiğin bu saygıdan ötürü teşekkür ediyorum ?

    2. SCUDERİA FERRARİ avatarı
      SCUDERİA FERRARİ

      6 derken neyi kastedior ?

      1. Onur Gentas avatarı

        Neden 7 degil diye dusunursen cevabida bulabilirsin.

      2. SebastianVettel05 avatarı
        SebastianVettel05

        @Onur Gentas cevabı vermiş hocam

  3. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

    Varmı arttıran 10-12-14-18

  4. Seneye 4.şampiyonluga en yakın isim yine Lewis olur.2017 kurallarında Mercedes rekabetçi olursa 6.yı kazanma şansı var.

    1. Seneye 4. şampiyonluğa en yakın isim Vettel 😀

      1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
        [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

        Zaten 4 dünya şampiyonluğu var.

        1. Dolayısıyla en yakın olan da o, değil mi?

      2. Onur Gentas avatarı

        🙂 iyiydi Gunay.

  5. 8’e kesin gözüyle bakıyorum. 9 kendi performansına bağlı. İleride F1’in gelmiş geçmiş en iyi pilotu olarak anılacak kendisi.

    1. Kimi_Raikko_Forza avatarı
      Kimi_Raikko_Forza

      10 kesin, yaşı gereği performans kaybı yaşamazsa 14-16 arası kariyerini bitirir. Az demişsiniz bu kadar mütevazi olmayın.

      1. SCUDERİA FERRARİ avatarı
        SCUDERİA FERRARİ

        14-16 mı ? en az 20 aşağısı kurtarmaz

    2. 20 garanti ya, ne 8i

    3. Az denmiş rubens den fazla yarışmalı ve 25 yapar

  6. Bu ikiliyi aynı takımsa yarışırken görmek güzel olurdu. Hamilton 4. şampiyonluğu da alır ama 6 zor gibi.

      1. “Tekrar görmek” yazmamışım 🙂

  7. “yinede elde ettiği başarılar şampiyonluk sayısından çok daha iyi” Alonso reyiz ne güzel özetlemiş. Bizde ilk yıldan bu yana bu sebepten sevdik seni Lewis Hamilton.. Her an mücadelede olman önündekini geçmek için gerekirse zırvalaman. Yavaş araçla bile olsa her sezon pole ve galibiyet alman. Şampiyonluklardan çok çok daha değerli bunlar bizim için. Seviyoruz Seni Lewis paşa :))

  8. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

    Bence üçü geçemez.

    1. Charlie Whiting avatarı
      Charlie Whiting

      Ben de şampiyonluk sayısının üçte kalacağını düşünüyorum; ancak bunun sebebi olarak ne beceri eksikliğini, ne Ferrari F1 takımının gelişmesini, ne de Sebastian Vettel’i görüyorum. Bana kalırsa adanmışlık en büyük sebep olacak. Bu yıl Lewis Hamilton için en büyük motivasyon kaynağının idolü Ayrton Senna’nın üç şampiyonluğa sahip olması olarak görüyorum. Bana kalırsa gelecek yıldan itibaren Lewis Hamilton’u şampiyonluk için tetikleyecek önemli bir sebep yok, zira Lewis Hamilton’un Sebastian Vettel gibi istatistiklere önem vermediği malum. Bu nedenle gelecek yıl şampiyonluk için Sebastian Vettel en büyük favori…

      1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
        [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

        Amin 🙂

  9. Yarın da hamilton tarafından alonso dünyanın en iyi pilotu açıklaması gelir büyük ihtimalle her sene olduğu gibi…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir