Marquez: Rossi’nin Beni Değil, Lorenzo’yu Yenmesi Gerekiyor

yazar:

kategori:

Marc Marquez, Rossi’nin kendisini değil Lorenzo’yu yenmesi gerektiğini söylüyor.

Rossi, Marquez’in Arjantin’de yaşanan olaydan sonra kendisine karşı tavır aldığını ve Lorenzo’nun şampiyon olmasına yardım edeceğini söylemişti.

Bu konu hakkında konuşan Marquez “Valentino’ya saygım çok büyük ve sonuna kadar da bunu göstereceğim. Onun durumunu anlıyorum. Şampiyonluk mücadelesi veriyor ve onuncu şampiyonluğuna çok yakın. Fakat Jorge’nin çok güçlü olduğunu biliyor. Ama ben bu savaşın dışında kalmak istiyorum”

“Valentino benim hakkımda bazı şeyler söyledi ama onun ilk önce Jorge’yi yenmesi gerekiyor. Şampiyonluk için yarışabilirler ancak bende kendi yarışımı yapıyorum. Philip Island’da yarışı kazanarak hem takımım, hem sponsorlarım hem de fabrika için değerli puanlar kazandım. Malezya ve Valencia’da da aynısı olacak”

“Eğer kazanamazsam ikinci veya üçüncü olmak için çalışacağım. Philip Island’da söylediğim gibi elimden gelenin en iyisini hatta yüzde 100’ünü yapacağım” dedi.

Rossi’nin kendisi için Arjantin’deki olaydan sonra ‘çocuk gibi davranıyor’ sözlerinin hatılması üzerine Marquez “Onun için daha az şeytani olan şey Lorenzo’nun şampiyon olması”

“Onun durumunu anlıyorum ve kendisine olan saygımı kaybetmedim. Onun yerinde kim olursa olsun, şampiyonadaki puan farkı 11’e inmiş ve iki yarış kalmışsa baskı hisseder”

“Dediğim gibi ben bu savaş içinde olmak istemiyorum. Onlar kendi aralarında yarışacaklar. Ama ben, Dani veya Andrea onların bu mücadelesinde olacağız, olmak zorundayız. Çünkü yarışı kazanmak istiyorum. Bu belki Valentino, belki Jorge için iyi olur”

“Bilmiyorum belki de bu olay Valentino’nun farklı bir stratejisidir. Bunu bilemeyiz. Sadece o bilir. Ama onun durumunu anlıyorum ve saygı duyuyorum. Jorge’yi yenmesi gerekiyor ve Valentino bunun için yeterince güçlü”

“Valentino 11 puan farkla lider. Eğer Jorge’nin önünde bitirirse şampiyon olacağını biliyor. Bu yüzden endişeli olmasına gerek yok”

“Valentino ile konuşuyorum. Avrupa’da hatta küçük bir parti verdik. Yarışlar hakkında birşeyler konuştuk ama böyle değildi. Eğer Jorge’ye yardım etseydim neden onu deliler gibi zorlayıp son turda geçtim?”

“Dediğim gibi ben bu savaşta yokum. Ona kızgın değilim. Sadece kendi yarışıma odaklandım ve yarışı kazanmak istiyorum. Bu belgi Jorge’ye yardım eder belki Valentino’ya”

“Valentino büyük bir iş yapıyor ve eğer yarışı Jorge’nin önünde bitirse şampiyon olacak. Diğer yarışlarda ne yaptıysa onu yapmalı. Yine Jorge’yi yenmeli” dedi.


Yorumlar

“Marquez: Rossi’nin Beni Değil, Lorenzo’yu Yenmesi Gerekiyor” için 4 yanıt

  1. “Valentino benim hakkımda bazı şeyler söyledi ama onun ilk önce Jorge’yi yenmesi gerekiyor.”
    Kesinlikle haklı.
    Genç Marquez “olgun” Rossi’den daha olgun.

  2. “Eğer Jorge’ye yardım etseydim neden onu deliler gibi zorlayıp son turda geçtim? Valentino benim hakkımda bazı şeyler söyledi ama onun ilk önce Jorge’yi yenmesi gerekiyor.”
    Kesinlikle haklı.
    Genç Marquez “olgun” Rossi’den daha olgun.

  3. Şu dediğiyle olayı noktalamış.

    “ Eğer Jorge’ye yardım etseydim neden onu deliler gibi zorlayıp son turda geçtim?”

  4. Doğru konuşmuşsun Marc.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir