Bahreyn'de İki Şampiyon Eksik Olabilir

yazar:

kategori:

Geçen ay yarış organizatörlerinin açıklamasına göre yaşayan 20 F1 şampiyonu, sporun 60. yıl kutlamaları kapsamında Bahreyn’de olacaktı.

Sezona girme ümitleri bulunan StefanGP’de eğer Jacques Villeneuve direksiyona geçerse 2010 gridinde 5 dünya şampiyonu yer alacak. Şu anki durumda Michael Schumacher, Fernando Alonso, Lewis Hamilton ve Jenson Button ile 4 şampiyon zaten yarışacak.

Bahreyn’de olacağı doğrulanan diğer isimler Mika Hakkinen, Damon Hill, Alain Prost, Nigel Mansell, Niki Lauda, Keke Rosberg, Alan Jones, Jody Scheckter, Mario Andretti, Emerson Fittipaldi, Jackie Stewart ve John Surtees.

Yaşayan en yaşlı F1 şampiyonu 83 yaşındaki Jack Brabham da 2010 sezonu açılışında olacak ve Juan Manuel Fangio’nun yeğeni ve adaşı da Arjantinli pilotu temsilen orada bulunacak.

Henüz doğrulanmayan iki isim ise ralliye geçen 2007 şampiyonu Kimi Raikkonen ve 3 şampiyonluğu bulunan Nelson Piquet.

Bahreyn’de ayrıca, sporun efsaneleri tarafından sürülen 20’den fazla araç da görülecek.

Pist danışmanı Martin Whitaker: “20’den fazla aracın çoğunun pistte olmasını bekliyoruz, mümkünse de orjinal dünya şampiyonları tarafından sürülmesini”

Damon Hill, 90’lı yılların araçlarını temsilen pistte olacakken oğlu Josh, dedesi Graham’ın kullandığı Lotus 49 ile piste çıkacak.


Yorumlar

  1. 91 den beri o gün için mika evet bırakmamalıydı.ama bugün dönüp baktığımızda o bıraktıktan sonra ferrari 4 yıl en güçlü ve en dayanıklı arabaydı.ferrarini rakibi yoktu.dolayısıyla mikanın şampiyonluk şansı yoktu.bugün baktığımızda doğru karar vermiş diyebilirim.

  2. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Kimi umarım gelir gelmezse de bence F1'i özlemekten korktuğu için gelmeyebilir ama umarım gelir onu görmeyi çok isterim

  3. kiminin gelmesi gerek eğer yaşayan tüm şampiyonlar geliyorsa oda gelmeli.eğer gelmezse bilinki f1 e geri dönmek istemiyordur.şu an için f1 atmosferini solumak dahi istemiyordur.(tabi rally ile ilgili bi manisi yoksa gelmeli)

  4. Sir Jack B.  avatarı

    ooo Bahreyn'de panayır var. Güzel bir sezon açılışı olacak anlaşılan. Umarım güzel bir show olur.

  5. kiminin gelmeyeceğini tahmin ediyordum. büyük ihtimalde gelmez. sadrazamın sol …. dan çıkmış çünkü:)))

  6. mika, schumacher'i pistte görünce içi gidecektir, ancak o 2001 yılında seçimini yaptı. bence çok ürkek ve gereksiz bir karardı…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir