Mercedes, Bahreyn'de Galibiyet Kovalayacak

yazar:

kategori:

Ne zaman yarış kazanmayı bekledikleri sorusuna Ross Brawn: “Bahreyn. Amacımız Bahreyn’de başlamak”

“Herkesin nerede olduğunu gördüğümüzde ne tip bir görev üstleneceğimizi ve nasıl bir tepki vermemiz gerektiğini de göreceğiz. Hedefimiz her zaman, bir sonraki yarışı kazanmaktır. Ve bir sonraki yarış da Bahreyn”

Bununla birlikte kışın zor geçtiğini söyleyen Brawn, Mercedes’in henüz %100 hazır olmadığını kabul etti.

Brawn: “İstediğimiz kadar hazır değiliz. Ama o noktaya ilerliyoruz. Oldukça zor bir kış dönemi oldu. Eskisinin aksine 700 kişi yerine 450 kişi ile geçen ilk kıştı, bir kaç alanda kayıpları hissettik”

“Ama araçtan mekul seivyede memnunum. İyi şeyler vaat ediyor. Gelişim hızımızı sorumamız lazım, sonrasında ise sorun kalmayacak”

İngiliz teknik adam, takımının tempo açısından liderden biraz uzak kaldığını ama bu konuda çok endişe etmediğini söyledi.

Brawn: “(Farkın) 1 saniye olduğunu düşünmüyorum. Yapılanlara ayrıntılı bir şekilde bakmalısınız. Bizim ağır yakıt yükü ile yaptığımız sürüşlerde ve yarış sürüşlerimizde, aracı doğru ayarladığımızda rekabetçi olduğumuzu düşünüyorum. Sadece aracı doğru ayarlamak biraz aldatıcı”

“Michael, düzgün bir hafif yüklü sıralama sürüşü yapmadı ama Nico, bir sürüş yaptı ve kesinlikle fena değildi. Üçüncü test gününü, en iyi zamanla tamamladı. Bu yüzden bir saniye geride olduğumuzu düşünmüyorum. Önceden de söylediğim gibi henüz istediğimiz yerde değiliz ama bu, değişken bir hedef”

“İşimizin doğası bu. Lider takım, daima herkes için hedeftir ve lider olan sadece bir takım vardır. Diğerleri ise yakalamak zorunda kalır”

“Lider olma döneminden geçtik ve yakalayan olma döneminden de. Şu anda yakalamak için yapmamız gereken daha çok şey var ama fazla endişe etmiyorum”

Brawn, sezonun açılış yarışı için takımın büyük bir güncelleme üreteceğini de doğruladı.

Brawn: “Bahreyn için bir yeniliğimiz var. Barselona’ya getirmeyip son dakikaya bırakma kararı aldık. Parçaları test etmeden de değerlendirme yapmayı öğrendik. Test yapmadığınız sezonlarda bu hayati önem taşıyor; sene içerisinde yarışlara yenilikler getirmelisiniz”

“Barselona’da küçük bazı şeyler vardı ama büyük yenilik, Bahreyn’de olacak”


Yorumlar

  1. f1one FF arkadaşım yanlış biliyorsun Ferrari hem 2005 te hemde 2006 da birinci olamadı.Bilgin olsun…

  2. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    yaw tmm da mutlaka bu 4 takımdan 2 si öndekilern gerisnde kalack cok az fark olsada

  3. mercedes bütçe sıkıntısı yaşamaz kazanmaları gerekiyor yoksa mercedes devam etmeyebilir.Aslında buda yanlıs ama kadroları kazanmak için yeterli bence

  4. feel it kardeşim , ferrari 98 den beri iki sene üst üste 1. olamadağı zaman olmamıştır fazla kafanızı yormayın. ferrari bu sene herkesin dedigi gibi favoridir diger takımların getirecek yenilikleri varsa ferrarinin daha fazlası vardır. ferrari her zaman diğerleri tarafından yenilmek istenen takım olmustur.

  5. testlerde redbull da mclarende saklandı.nico boş depoyla tur attıda (ferraride attı)redbulll mclaren atmadı bence.ben öyle bir emare görmedim.e bu durumda mercedesin en hızlı olmasıda normal oluyor. .brawnın taktiğini artık diğer büyüklerde uyguluyor.oda bunu bildiğinden bu yıl kumar oynadı yeni arabayı ilk yrıştan önce sahaya sürmedi.anahtar kelime bahreyndeki mercedes.

  6. Elbette Ferrari hızlı olmak durumunda.Aksi taktirde birçok kişi işinden olur.Geçen sezonun ortasından itibaren çalışan ve de her türlü kaynak,teknoloji,tecrübe vb sahip bir takımın heleki bu takım Ferrari ise şampiyonluk mücadelesi verememesi tamamen işin başındakilerin başarısızlığı olacak ve de birçoklar işinden olacak.Bende Ferrariciyimdir hemde öyle 1 yarış izleyip hasta olanlardan değil.Sorun Ferrari nin bütün tarihini yazarım size.Fakat diyorum ki bu sene işimiz kolay değil.Schumi eğer birşeyler görmese veya tatmin olmasa dönmezdi Mercedesle F1 e.Ross da güvenmese hem Schumiye hem takıma 4 senedir araç yüzü görmemiş 41 yaşında birini getirirmiydi pilot olarak?Geçen sene sonuna kadar şampiyonluk mücadelesi vermesi difüzerin yetiştirememelerine sebep oldu bi anlamda.O yüzden eğer gerçekten iyi bir difüzer üretmişlrse en az Ferrari kadar favorilerdir.Çünkü Ferrari gibi sıfırdan başladmadı.Yepyeni br araç üretmedi bu takım.Bu takımın elinde zaten süper bir araç vardı.Üzerine koymaları gerekiyordu sadece.İllaki de koymuşlardır bu aracın üzerine birşeyler.Bİrde Schumi eklenince buna çok güçlü olacakları kesin…Ne derseniz deyin yepyeni bir araç üretmek geçen senenin şampiyon aracını geliştirmekten çok daha zor bir iştir.Eğer bu takım Ferrari olmasaydı işimiz çok zor derdim ama bu takımın neler yapabileceğini biliyorum…

  7. feel_it61 kardes sana sonuna kadar katiliyorum ayrica roos brawni taniyan zaten taniyor tanimayanlarda bu sene iyiden iyiye taniyacaklar bir ferrarici olarak tekrar soyluyrum en korktugum takim mercedes eger karsimda roos brawn ve schumi varsa ben korkarim bunlardan arkadas ve bu yaziyi iyi inceleyin cok sey var bu yazida adam kisaca sunu soyluyor testlerde saklandik bahreyde goreceksiniz ve sanirim biz bu teslerde mercedesin cok azini gorebildik neden mi "Michael, düzgün bir hafif yüklü sıralama sürüşü yapmadı ama Nico, bir sürüş yaptı ve kesinlikle fena değildi. Üçüncü test gününü, en iyi zamanla tamamladı" ve sunuda unutmayin roos brawn bos konusmaz dedim ya onu taniyan ne demek istedigimi anlar

  8. alonsomassa avatarı

    hajı tamam ya sakin.umarım.feel_it te ferraricidir.bende schumi yi severim tabiki.ama kesin gözüyle bakma öyle hemen.

  9. ferrari şampiyon hacı başka rakip tanımam kim gülerse gülsün

  10. alonsomassa avatarı

    feel_it =))) bende ne diyor bu dedim 😀 valla mercedes korkutuyor.daha doğrusu endişelendiriyor.schumi faktörü tabi…

  11. Bizde sana senin nickinin bi tarafıyla gülüyoruz:))))))

  12. Mercedes, Bahreyn'de Galibiyet Kovalayacak

    heheahehe ben bu lafa bi yerimle gülüyorum.

  13. "Michael, düzgün bir hafif yüklü sıralama sürüşü yapmadı ama Nico, bir sürüş yaptı ve kesinlikle fena değildi. Üçüncü test gününü, en iyi zamanla tamamladıé işte size kilit cümle birçok takım son gün sıralama formatında tur attığını açıkladı.Efsane hiç hafif yakıt yüküyle piste çıkmamış tek kelimeyle saygı duyulacak bir insan Schumi.4 senedir bikaç test dışında araç kullanmamış bir pilot tamamen farklı takımla,tamamen farklı otomobille,tamamen farklı aerodinami ile,tamamen farklı lastiklerle yine en iyi dereceleri atabiliyor.İşte size efsane…

  14. "Michael, düzgün bir hafif yüklü sıralama sürüşü yapmadı ama Nico, bir sürüş yaptı ve kesinlikle fena değildi. Üçüncü test gününü, en iyi zamanla tamamladıé işte size kilit cümle birçok takım son gün sıralama formatında tur attığını açıkladı.Efsane hiç hafif yakıt yüküyle piste çıkmamış tek kelimeyle saygı duyulacak bir insan Schumi.4 senedir bikaç test dışında araç kullanmamış bir pilot tamamen farklı takımla,tamamen farklı otomobille,tamamen farklı aerodinami ile,tamamen farklı lastiklerle yine en iyi dereceleri atabiliyor.İşte size efsane…

  15. Aracın direksiyonunda schumi olduktan sonra fazla endişelenmeye gerek yok.. Sonuçta; zamanında yapılan testlerde lastikleri en az aşındıran pilot olduğu belirtilmişti..Bu senede en önemli parametre lastik kullanım performansı..Tabi keşke yakıt ikmali olsaydı da schuminin rakipleri tek pitstop yaparken, 3 pitstop taktiğiyle sürekli limitte gittiği yarışlar izleyebilseydik.

  16. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    berni ne yapmıs

  17. her takım yapacak güncelleme sadece mercedes değil ayrıca büyük yeniliği göreceğiz fiyasko olmayacağı ne malum.
    Kurallar gayet açık geçen sene gibi berni amcanında yardımı olmayacak

  18. brawn ın bu sözlerinden şu sonuç çıkıyor.mercedes büyük güncelleme yapılmamış bi araçla rekabetçi.bayrendeki büyük güncellenmiş arabayla adeta diğer takımları silecek.tabi güncellemeler test yapılmadığından arabaya monte edildiğinde iyi bir sonuç verirse.
    vede diğer büyük takımlar mercedes gibi önmeli bir güncelleme yapmazsa bahreynde

  19. Açıkcası şuanda en çok çekindiğim takımlardan bitanesi Mercedes bakalım büyük yenilikleri bahreny'de nasıl sonuç verecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir