Hamilton'un Menajerliği İçin İki Aday Hakkinen ve Brundle

yazar:

kategori:

Bu hafta Hamilton’un yaptığı açıklama ile artık kariyerini babasının idare etmeyeceği, bundan sonra gerçek baba-oğul ilişkisi yaşamak istedikleri ortaya çıkmıştı.

41 yaşındaki 2 dünya şampiyonluğu bulunan Hakkinen, 2001 sezonu sonrasında spordan emekli olmuştu.

McLaren’in eski pilotu, şu anda Monako kökenli sportif menajerlik şirketi Aces Group’un bir üyesi ve uzun süreli menajeri olan Didier Coton tarafından idare ediliyor.

İngiliz Daily Mail gazetesi, Hakkinen ve Hamilton’un iyi anlaştıklarını belirtti.

Gazeteye konuşan Coton: “Bu, Lewis’e ve takıma bağlı. (McLaren) ona iyi bakıyor”

“Ama bu işe girmem istenseydi kesinlikle ilgilenirdim”

Anthony Hamilton’un yerine bir diğer aday ise, daha önce David Coulthard’ın menajerliğini yapmış olan Martin Brundle.

Daily Mail’in haberi, 1994 McLaren pilotu ve BBC yorumcusunun, kararsız olduğunu ama adaylar arasında yer aldığını belirtti.


Yorumlar

  1. onur aybars, hayır ben bir tifosi değilim schumacher'i ilk sezonundan beri takip ediyorum cine5 öncesine dayanıyor. schumacher'in kariyerine bak hep zirveyi zorlamıştır 99 da ayağını kırdığı sezon 5 bitirmiş 2 sezon 4 bitirmiş 13 sezon ilk 3 te bitirmiş, ben bunu mika'da göremedim görmeyi çok isterdim. ancak dediğim gibi 93 sezonunda mclaren koltuğunu sezon ortasında oturduğu ilk sıralama turlarında senna'yı geçmesi hala aklımda, 2000 spa'da dahil:) aracın içerisinde yarış kazandıktan sonra iki eliyle ileri işareti yapması bile orjinaldi. yazık etti kendine…

  2. 91den beri kardeşim, bak nerede yanıldığını sana söyleyeyim, ki yalnızca bu konu da değil, genel olarak; Ferrari'li Schumacher ile diğerlerini kıyaslıyorsun.

  3. onur aybars, öncelikle şunu belirteyim, mika schumacher'den sonra en sevdiğim
    pilottur, schumacher-mika dostluğu F1 öncesine dayanır avrupa kart serisinde başlamıştır aralarındaki dostluk ve rekabet yanılmıyorsam 12 yaşlarında başlamıştır.kimi ile ilgili 2 yarış saydın ben sana schumacher ile onlarca yarış sayabilirim benetton ford ve kamyon diye tabir edilen ferrari dönemlerinden. 5 sezon hill villeneuve mika'nın ardından şampiyonluk için bekledi mücadele etti. ferrari'nin istikrar abidesi olmasında büyük pay sahibidir.amacım mika-kimi hakkında olumsuz yorumlar yapmak değil. benim görüşüm bu istikrar sağlayamadıklarını düşünüyorum fin pilotların. alonso'nun kişiliğini her ne kadar beğenmesemde istikrarınıda bir o kadar takdir ederim. mika'yı menajer olarak değil pilot olarak görmek isterdim. özelliklede rosberg'in koltuğundan schumacher-mika takım arkadaşoı rüya gibi olurdu. senna-prost dönemi gibi olurdu. son olarak mika'ya saygım sonsuz…

  4. kimi gitti bari mika gelsin en azından pistte yüzünü görelim.
    Şu Finliler ne hale düşürdü bizi =)

  5. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    @Onur Aybars , dediklerinin tümüne katılıyorum özellikle mikanın bırakma sebebinin aracın rekabetten uzak kalması vede özellikle mercedes motorunun dayanıksızlığı konusunda…ayrıca Mika f1 de eleştirilecek en son pilottur…

  6. 91den beri kardeşim, Mika'nın ayrılığı McLaren taraftarlarını kırmaktan ziyade şoka uğratmıştır. Ama Mika'nın safında olaya bakarsak adam haklı. 2001 İspanya'yı hatırlıyorsundur sanırım. İspanya'da olanlar 2005 sonuna kadar yaşandı bu takımda.

    McLaren taraftarları olarak her yarışı diken üstünde izledik. 2005'e kadar Mika o koltukta otursaydı hiç bir şey yapamayacaktı, açık ve net! Pilotla alakası olmayan nedenlerden dolayı, açmak gerekirse başta motor olmak üzere teknik sorunlardan McLaren Ferrari'nin, 2004'e kadar bir çok yarışta Williams'ın gerisinde kaldı.

    Şimdi araç bu durumdayken ve rakiplerin de durumu belliyken Mika'nın ne yapması gerekiyordu? DC gibi pistte turlaması mı? Kimi gibi delicesine zorlasa ama elde sıfır olsa bu Mika'nın F1 çevrelerinde veya buralarda tartışılmasına sebep olmayacak mıydı? Bu tartışmalardan 'Buzadam' lakaplı ama aslında çok duygusal olan Mika etkilenmeyecek miydi? Al, Alonso örneği. Adam iki senedir rekabetten uzak araçlarla yarışıyor. Ama günümüzde aracın pilotun önünde olduğunu göremeyen bazı kesim tarafından eleştiriliyor. He Alonso bu durumu kafasına takıyor mu? Umarım takmıyordur.

    Mika bırakırken 'ailesine zaman ayırmak için' dendi. Malumun, o seneler her hafta yarış vardı ve bir de Mika artık baba olmuştu. Yani dışarıdan bakanı kandırmak için nedenler yeterli. Ama bu sporu, özellikle McLaren'i ve Mika'yı takip edenler ve birazda kafası çalışanlar bırakma nedeninin araçtan kaynaklanan rekabetten uzak kalmak olduğunu anlamışlardır.

    DTM'e Mika biraz zevkten biraz da F1'e veda ederek aniden içine düştüğü boşluktan dolayı katıldı. Hatta en yakın dostlarının başlıcalarından Schumacher'i de defalarca DTM'e davet edip, orada çok eğlendiklerini, bu eğlenceye Schumacher'in de dahil olmasını istediğini, DTM'in F1 kadar sıkı olmadığını ve bu sayede kendisini daha rahat hissettiğini söyledi.

    Bir de şu sözüne bir kaç lafım var kardeşim; "…fin pilotlara rekabetçi hızlı dayanıklı araçlar verirseniz uçurur size yarışlar şampiyonluklar kazandırır, ancak ortalama yada vasatın biraz üstünde araç verirseniz konsantrasyon eksikliğindenmidir motivasyon kaybındanmıdır özgüven eksiliğindenmidir nedir bilmiyorum yeterli performansı alamazsınız…" Bu tespitine hiç katımıyorum. Sana iki örnek vereyim, 2004 ve 2009 Spa. Ne 2004 Spa'yı McLaren ne de 2009 Spa'yı Ferrari kazanmıştır. O yarışları rekabetten uzak araçlarıyla Finli Kimi kazanmıştır.

  7. bu yazı hakkinen için F1'e dönüş yok!!! haberinden kopyala yapıştır yapılmıştır…

    schumacher taraftarıyım, ancak mika'nın heyecan dolu yarışlarını ve schumacher'i 2000 belçika spa'da geçişini unutamıyorum. bir çok kişi en güzel geçiş olarak niteler.(bende katılıyorum) schumacher mika çekişmesi kadere bakınki 1993 portekiz gp de tesadüflerle başlar. o sezon yarışmayan mika, portekiz gp'de michael andretti'nin yerine mclaren ford takımına gelir. bana göre çok çok çok büyük bir başarıya imza atarak. ilk sıralama turlarında 3.sırayı alır.büyük olması şuradan gelir. sıralamaların efendisi olarak kabul edilen takım arkadaşı ayrton senna'yı ilk kez oturduğu mclaren koltuğunda geçmiştir. bu durum senna'ya büyük prestij kaybına uğratmıştır. 93 portekiz sıralama turlarında mika'daki potansiyel ortaya çıkmıştır. gelelim schumacher ile tesadüfi çekişmesine 93 portekiz gp o sezon schumacher'in kazandığı tek yarıştır. 6 kalkmış prost senna hill gibi efsaneleri geçerek yarışı kazanmıştır.gelelim günümüze durumu bana en iyi gözlemleyip yorumlayan onur aybars arkadaşımızdır. mclaren'in rekabetçi araç üretememesi ve mika'nın schumacher'den defalarca tur yemesi bir şampiyona yakışmıyordu. bu yüzden mika bu durumu daha fazla devam ettirme gereği görmedi. oğlu hugo'nun doğumu bahanesini uydurmak zorunda kaldı. bu mclaren taraftarları için tatmin edici bahane değildi. bana görede bırakmamalıydı. son tura kadar süren zevkli yarışlardan mahrum kaldık. mika daha sonra kendiyle çelişerek DTM serisinde boy gösterdi ancak vasat yarışlar çıkardı. istanbulda izleme fırsatım oldu. iyikide izlemişim. eski şampiyonu canlı olarak görme şansım oldu.benim şahsi düşüncem fin pilotlara rekabetçi hızlı dayanıklı araçlar verirseniz uçurur size yarışlar şampiyonluklar kazandırır, ancak ortalama yada vasatın biraz üstünde araç verirseniz konsantrasyon eksikliğindenmidir motivasyon kaybındanmıdır özgüven eksiliğindenmidir nedir bilmiyorum yeterli performansı alamazsınız. 2001de mika 2009da kimi'nin ayrılmaları buna en güzel örnektir.mika bırakacağı sezon ron dennis'e aynen şöyle demiştir; if you want win, take him fin! yani veliahti olarak kimi'yi göstermiştir. kimi'nin mclaren'e gelişinde mika'nın payı çok büyüktür. ancak yine şahsi görüşümü belirteceğim, kimi, mika kadar etkili bir pilot değildi. çok yetenekliydi ancak mika'nın yarışları daha bir haz veriyordu. yani kimi tam olarak mika'nın yerini dolduramadı. bazı arkadaşlar 3sene ara vermekle 8 sene ara vermek çok farklı demiş doğru. ancak mika'nın dönmesi için bir çok kez fırsat sunuldu. o hayır dönmeyeceğim dedi. F1den sonra hayatında boşluk oluştu kendini DTM serisinde tatmin etmeye çalıştı. schumacher belkide bu yüzden farklı diğer pilotlardan. bıraktıktan sonra ferrari'den F1'den kopmamıştır. lafı fazla uzattım. kim ne derse desin gerçekten çok büyük bir şampiyondur.F1'e dönmez en azından yarışlarda padokta boy göstersin gerçek F1 hayranlarını bu bile heyecanlandırmaya yetecektir…

  8. onur aybars arkadaşım, rekabetçi araçla herkes podyum şampiyonluk mücadelesi verir. bu bir takım işidir mika'da bu takımın parçasıydı ayrılınca mclaren taraftarları mika'ya kırıldı ve onu özledi, benim mika'daki eleştirdiğim nokta kesinlikle yarışmak istemiyorum, diye açıklamalar yaptı, daha sonra kendini tatmin etmek için DTM serisinde yarıştı. ancak orda vasatı geçemedi ve tamamen bıraktı. madem motorsporlarına olan bağı hala devam ediyordu niye F1de yarışmayacağım diyerek DTM serisinde kendini harcamıştır. schumacher'den sonra en sevdiğim 2. pilottur kendisi açıkçası o dönemler ferrari taraftarıydım schumacher dolayısıyla ancak mika'ya hep sempati duydum saygı duydum beyefendi fair play kişiliğinden ötürü sürüş stilide çok hoşuma gidiyordu. ancak bu benim şahsi düşüncem fin pilotlarda konsantrasyon eksikliği oldumu sonuna kadar mücadele edemiyorlar kopuyorlar bişeyler oluyor. schumacher belkide bu yüzden benim gönlümde vazgeçilmez oldu ferrari'ye geldiği dönemlerde ferrari sürünüyordu ancak o mücadelesinden hırsından hiç birşey kaybetmeden yarışmaya devam ediyordu. mika bana göre nolursa olsun devam etmeliydi…

  9. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Bana Formulayi Sevdiren İnsan Mika (:
    Umarim Mika Hakkinen ile Anlasir… Tabi Hayirlisi Hangisi İse O Olur Umarim :=)

  10. Mika Hakkinen de, Martin Brundle da McLaren'i ve Hamilton'u iyi tanıyan isimler. Bu menejerlik işini 2 pilot da oldukça kaliteli bir şekilde yürütür. Ama bence Martin Brundle'ın yapması daha doğru olur, çünkü Brundle uzun süredir Formula 1'in pist dışı, padok içi işleri ile ilgileniyor.

  11. briatoreyi önerdik ya daha ne istiyorsun.şaka bir yana tabiki kendi karar verecek.ama ben biraz daha babası ile devam etmesini tercih ederdim.

  12. mert merter avatarı

    Kesinlikle F1 in gelmis gecmis En efendi pilotlarindan biri summi dahiltüm pilotlarin saygi duydugu bir pilot Hakkinen menejer olsa Lewis icinde 10 numara olur derim.

  13. umit isbilen avatarı

    mika olsun belki lewis'i sevmemi sağlar, mika gerçekten mclaren'i iyi tanıyor yardımı çok dokunur…

  14. 91den beri kardeşim, yanıldığın bir nokta var. Mika, senin de belirttiğin gibi Ferrari ve Schumacher'e karşı rekabet edemeyeceğini anladı, kabul; ama bunun nedeni rakibin gücünden ziyade McLaren'in daha doğrusu Mercedes'in yaşadığı sorunlardır. Yanan motorlar ve start'ta kalkamayan araçları unutmuş değilim. Ayrıca, bu durumun sana göre ürkek bir davranış olduğundan bahsetmişsin. Ne yapmasını bekliyordun Mika'nın? Williams'la ikincilik mücadelesi için o koltukta oturmasını mı? Eğer cevabın "Evet" ise Mika'nın karakterini hiç mi hiç anlayamamışsın kardeşim.

    Habere gelince, tabi seçecek olan Lewis ama ben; sporu, takımı, pilotu, işlerin nasıl işlediğini v.s. çok iyi bilmesinden ve her iki tarafla da çok kuvvetli bağları olduğundan 'Mika' diyorum.

  15. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    mika olması daha iyi olur , takımın içinden gelen ve takımın problemlerini en iyi bilenlerden biridir. ayrıca çok uzun yıllardır Mclarenle çok yakın bağları var….

  16. Martin Brundle daha iyi bir seçim olur bence..

  17. 91den beri ben F1'i izlemeye başlamadan önce (en azından benim bulunduğum çevrede) F1 denilince ferrari ve schumi konuşulurdu bende de bu nedenle F1'in ferrariden ibaret olduğu düşüncesi hakim olmuştu. Mika bendeki bu düşünceyi değiştiren adamdır benim kastım budur…

  18. boybgm, mika'yı çok severim ve saygı duyarım ancak açıklaman hatalı olmuş. F1'in ferrari'den ibaret olmadığını göstermiştir demişsin, aksine F1'in 1999-2005 yılına kadar ferrari'den ibaret olduğunu göstermiştir.iki şampiyonluğun ardından ferrari ve schumacher'in gücüne karşı rekabet edemeyeciğini anlamış ve taraftarlarını üzerek F1'i bırakmıştır. yani ferrari'ye dur dememiş aksine meydanı boş bırakmıştır bana göre ürkekçe bir davranıştı.

  19. Mika'nın doğru tercih olduğunu düşünüyorum. Kendisi F1'in ferrariden ibaret olmadığını gösteren ve bana F1'i sevdiren adam…

  20. bence de mika'nin olmasi cok daha iyi olur. mika'nin mclaren ile gecirdigi uzun yillarin da etkisiyle baya bir bagi iyi.

    brundle zaten isini cok iyi yapiyor. ona odaklansin yeter. menajerlik falan ona gelmez :p

  21. Umarım Mika Hakkinen ile anlaşır Lewisim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir