Ecclestone “Yakıt İkmaliyle Alternatif Motor Olabilir”

Bernie Ecclestone, gelecek senelerde devreye sokmak için uğraştığı alternatif motor planlarıyla birlikte performans dengeleyici olarak yakıt ikmalinin dönebileceğini söyledi.

Red Bull’un fabrika takımlarından motor alamamasının ardından bağımsız motor üreticilerini spora sokmaya çalışan Ecclestone, 2.2 litrelik çift turbo V6 motor için zorluyor. FIA’nın önümüzdeki günlerde bu yönde bir motor tedarik süreci başlatması bekleniyor.

Ecclestone “FIA, tam olarak bilmiyorum ancak pazartesi ya da salı günü bununla ilgili bir basın açıklaması yapacak.”

“Yeni motor muhtemelen daha güçlü olacak ve daha fazla yakıt harcayacak. Bu yüzden kurallarda değişiklik gerekebilir ve 2017’de zaten bu tür planlar vardı. Bu açıdan yeni bir şey yok.”

“Geçmişte turbo motorların ve atmosferik motorların aynı anda yarıştıkları oldu. Bu iki sınıf olduğu anlamına gelmiyor. Bu bir seçimdi. Ne olursa olsun herkes kendi motorunu kullanmaya devam edebilecek.”  dedi.

Ecclestone motor güçlerinin dengelenmesi için gelecekte planladıkları alternatif motorlar için yakıt ikmalinin döneceğini söyledi.

Yakıt ikmalinin dönüşü için ilk başta anlaşılmıştı ancak daha sonra yarışları olumsuz etkileyeceği düşünülerek reddedildi.

Ecclestone, Strateji Grubu’nda ve F1 Komisyonu’nda alternatif motor için zorlayacağını söyledi ancak Ferrri’nin geçmişten beri gelen teknik kurallarda veto hakkı bulunuyor.

Ecclestone “Onların veto hakkının ne olduğuna bağlı. Bu konu biraz karmaşık.”

“Komik olan şey Strateji Grubu’nda FIA’nın 6, takımların 6 ve ticari hak sahiplerinin 6 hakkının olması.”

“FIA ve Ticari Hak Sahipleri bir şekilde hem fikir olursa diğerleri için pek fark olmaz. Buna demokrasi deniyor.” dedi.

 


Yorumlar

“Ecclestone “Yakıt İkmaliyle Alternatif Motor Olabilir”” için 12 yanıt

  1. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Böle saçmalık mı olur ? Veto edilsin sadece Ferrari değil tüm takımlar tarafından. Srıf bunları kurtaracaklar diye absürt şeyler deneniyor. Manevi babası mı bu takımın Bay E ?

    1. Saçmalık değil aslında. Bir garaj takımının aracına motor tedarik edecek birisini bulamaması sporun büyük bir dengesizlik içinde bulunduğunun göstergesidir.

      Mevcut üreticiler motor vermek istemeyebilir, bu onları kirletse de ticari olarak haklılar. Hal böyle olunca da herkesin üretebileceği ucuz ve kolay alternatiflere ihtiyaç var. Şu an dört üretici var, ikisi batık, dördü de kimseye motor vermiyor. Bu doğru değil.

      1. burak karaküdük avatarı
        burak karaküdük

        Onlara motor veriyorlar ama kabul etmiyorlar ki ! Kendi üreticilerini de istemeyen onlar. Mızıkçılık yapan şımarık çocuklar gibi. O zaman herşeyi Red Bulla göre dizayn edelim f1de. Yarın öbür gün McLaren çekilmek istese,ya da farklı bir takım, bu yapılacak mı ?

        1. Renault’yu geçtim de, başka kim motor veriyor onlara? Ferrari önce 2015 önerdi, sonra onu da vermediğini duyduk, RB de istememişti zaten. Merc vermiyor, Honda da vermiyor.

          Yoksa Red Bull’un motorsuz kalmasını ben de istiyorum da, bunun aynısı başka bir garaj takımının da başına gelecek, o kötü olacak. Sıkıntım burada.

          1. burak karaküdük avatarı
            burak karaküdük

            Tamam işte 2015 motoru motor değil mi? Şimdiki motorlarından çok daha iyi olduğunu onların tek gözlü sözcüsü de söyledi. Hem bu oynanın bir tiyatro yada danışıklı dövüş olmadığını nerden bilebiliriz? Tüm bunlar tesadüf mü ; Renault takım satın almak için bekler,öteki antlaşmayı feshetmez veya motor bulamaz,resmiyette bir haber yoktur ve belki de bu kural değişmelerine göre çoktan araçlar dizayn edilmiştir ?

            1. Şu an Ferrari 2015 motorunu Red Bull’a veriyor mu? Defalarca Ferrari’nin bundan da vazgeçtiğini okuduk.

              Renault da işin içinde zaten. Olan Lotus’a olacak.

              1. burak karaküdük avatarı
                burak karaküdük

                Bu durumun sorumlusu onlar. Ferrari nin 2015 motorunu kullanmak istemediler ,rekabetçi güncel motor istediler. Birisini hem suçlu hem güçlü yapmaya gerek yok. Fia bence boşa kürek sallıyor

              2. Buna açıkça adam kayırma denir.
                Red Bull yarışsın.Ama bir daha şampiyon olduklarını görmek istemiyorum.
                Yakit ikmal ile birlikte eski V8ler veya bu indycar v6ları güncel v6ları geride bırakır.
                Herkes yeni V6’ya geçsin derseniz Honda’nın açık avantajı olur.
                Yakıt akış limitini kaldırırsanız hodri meydan.

          2. tamam ıste mclaren mercedes ın musterı motoru ıle bu ıs olmaz dedı de mercedes kararını mı degıstırdı.

            redbull mclaren ın yaptıgını yapmalı.

      2. 4 uretıcı de redbull a motor vermıyorsa su an serıde olmayan bır uretıcıyı spora cekecek.
        bır redbull ıcın bu kadar esneklık yanlıs.
        zıra aksı durumda rekabete golge duser.4 uretıcı turbo ve ers ıe cebellesırken redbull un hazır v8 ve kers lı sıstem ıle tekrar kazanmaya basladıgı bır sezonda f1 mesruugunu kaybeder

  2. CaptainKiller avatarı
    CaptainKiller

    dönecekse herkes için aynı olsun, farklı durumlar karışıklığa yol açar. Ferrari reyizz meşhur veto hakkını kullanır yaw güveniyoruz 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir