F1 Giriş Listesinde Belirsizlik Sürüyor

yazar:

kategori:

Bu durumda da Bahreyn’de gridde kaç aracın yer alacğaı konusu netlik kazanmıyor.

USF1’in bu sene yarışmayacağı artık açık ama takım patronu Ken Anderson, FIA’dan, giriş haklarını 2011 için saklı tutmaları için talepte bulundu.

Bununla birlikte yönetim kurulunun, gridde yerini alamayacak olan Amerikan takımının yerine StefanGP’yi koyup koymayacağı da belli değil.

Bir başka senaryo ise, bu sene gridde bir takımın eksik kalması, önümüzdeki sezon için de yeni bir seçim süreci takip edilmesi üzerine.

Sonuç ne olursa olsun Campos/Hispania takımı, gelecek hafta Bahreyn’de yerini alacak gibi görünüyor. Dallara tasarımlı aracın bu hafta sonuna doğru tanıtılması bekleniyor.

Red Bull Racing patronu Christian Horner: “Daha öncesinde hiç tekerleği dönmemiş bir veya iki takım, bir hafta içinde toplum önüne çıkacak. Nasıl olacağını bilmiyorum”

Mark Webber: “Bu durum, can sıkıcı”

“Hiç tekerlek döndürmemiş insanların yarışa katılması inanılmaz bir şey. Mickey Mouse veya Rom ve Jerry’den bir şey gibi.”

FIA’nın listede düzenleme yapmaması, Sauber için de sorun. Çünkü takımın adı listede henüz yer almıyor.

Peter Sauber: “Pedro de la Rosa ve Kamui Kobayashi’nin, hangi yarış numaraları ile yarışacağını bilmeyi çok isterim”

Ayrıca Niki Lauda da sezon öncesindeki bu durumu “kaos” olarak nitelendirdi.


Yorumlar

  1. Bence hiçde can sıkıcı bir durum değil.
    Biri pilot, biri de patron işleri ayrı, halleri ayrı değil araç bir parça tasarla desen yapamazlar. Benim düşünceme sahip insanlar için bu takımların gayretleri bile çok önemli hatta kafi. Ki halen yetişme umudu olanlar için. Dünyada diğer bir çok seride, misalen lms, gt serilerinde bu kadar zamanda araç ortaya koyamıyor gruplar ki bu adamlar F1 makinesi yapıyor. Bunlar F1'in kalitesini düşürmez aksine bence önemli adımlara sebep olur. Yarışsalar da yarışamasalar da değerliler, ki piste çıkabilenler yavaş bile olsalar müthiş bir olaya imza atıyorlar. Böyle şeyler en son 60-70 lerde oluyordu.
    Zaten taraftarları olmayacak bari köstek olmayalım.:)

  2. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Lauda'ya katılıyorum : kaos

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir