Weber "Schumacher Hamilton'dan da İyi"

yazar:

kategori:

Michael Schumacher’in menajeri Willi Weber 7 dünya şampiyonu pilotun başarılarının sonlandıracak bir pilot görmediğini söyledi yeni jenerasyon pilotlar içerisinde.

Willi Weber basın tarafından sporun yeni altın çocuğu olarak nitelendirilen Lewis Hamilton’un bile Schumacher gibi olmadığını söyledi.

65 yaşındaki Weber "Lewis’in bir çok ödülü var ancak şampiyonluğu yok."

"Geçen sene en iyi araca sahipken bu şansa sahipti ancak yine Ferrari kazandı. "

"Hamilton’un kötü olduğunu söylemiyorum ancak Schumacher başka bir dünyadaydı. Ve bu hep böyle olacak."

"Yaşadığım sürece bu sporda Schumacher kadar mükemmel birisine şahit olacağımızı düşünmüyorum. Şampiyon olmak asla kolay olmadı." dedi.

Bu arada geçtiğimiz günlerde Schumacher’in MotoGP’de yarışabileceği yönünde ilginç bir spekülasyon çıkmıştı. Bu spekülasyon hemen MotoGP patronu ve Ducati patronu tarafından yalanlandı ancak Weber olaya onlar kadar sert yaklaşmadı.

Weber "Her şey mümkün. Michael’in evde bir sürü yarış aracı var ve çoğu zaman eğlence için motorlar da aldı."

"Ancak şu an için yarışlara dönmek gibi somur bir plan yok." dedi.


Yorumlar

  1. vay hem svil hemde senin o sivri zekan mclarendan olduklarını anladı!!!

  2. Fatih Gülmez avatarı

    isimsiz arkadaşım öncelikle üslubuna dikkat et. Burada saçmalayan birisi varsa kimin saçmaladığını sadece kendisi bilmiyor. Herhangi bir pilotun rakip takımın aracını gözleriyle süzmesi gayet normal karşılanabilecek bir durum. Bunu sadece schumacherde yapmamıştır. Ama mclaren takımından mekaniker yada mühendis sivil şekilde williams aracının ön kanadını incelemesi normal olmayabilir. Çok özür diliyorum (ama bunuda burada söylemek gerekir senin gibi arkadaşlar başka şeyden anlamıyorlar) bir takımın baş tasarımcısının evinde rakip takıma ait ayrıntılı çizimler bulunuyorsa bu hiç normal değildir. Bu tarz olaylar ilk kez yapılmıyor buda sonuncusu değildi.Kimse sanmasın ki F1 temiz pak bir spordur. Bu işin içinde okadar çok pislik varki biz hiçbirşey bilmiyoruz ve sadece işin show kısmını seyrediyoruz. Geçen seneki olaylar buz dağının görünen kısmıydı sadece. Bu noktaya gelinene kadar kim bilir neler neler oldu. O yüzden böyle küçük ayrıntılara takılmaya gerek yok. Bu işten zevk alıyorsan bu şekilde seyredersin.

    Formula1 in başında iki adam var ya onlar F1i gerçekten yönetiyorlar.

  3. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    arkadaşta schumacher takıntısı var. otomobilin içine bakmışsa ne olmuş yani adam gidip takımına mı anlatıyo yeni bişe var mı yokmu diye 🙂 schumacher'in değil senin bu davranışın garip…

  4. ben ferrarici değilim ve her zaman doğru düşündüğüm şeyi gelir burada kendi kimliğimle her zaman yazarım. ben kimsenin cesetine kirli işlerine karışmam. sen istediğini iddia edebilirsin, doğru olduğunu düşünebilirsin saygı duyarım ancak sen bu şekilde ismini bile yazmaktan çekiniyorsan ben artık cevap verme gereği bile duymuyorum. sizin doğrularının doğrudur diyip cevap vermiyorum artık

  5. yazacaklarına uygun bi resim bulup gösteriyorsun.oysa hiçte öyle değil durum.Ama sen öyle görmek istiyorsun.nedemek herkes inceler?*.*.Aracı kim ne zaman inceler öğren.Bildiğini ben biliyorum!İşine gelmiyor.Sen iyi resim buluyorsun o aracın içine eğilip incelediği resmide bulsana(şuminin).O da vardır sende.Herkeste görsün.Varmıymış böyle bir sahne daha anlasınlar.Ondan sonrada le mans yarışlarına geç.Totd un marifetlerini yaz.Neden bu kadar şaibeli bir takım olarak lanse edildiklerini anlarsın.Cesetlere gelince; korkmayın onları bilmesi gerekenler bilecek ve değişen bir şey olmayacak, f1 tarihi cesetlerle dolu.

  6. Fatih Gülmez avatarı

    Günümüzde pilotların pekde önemi kalmadı. Schumacherin son şampiyonlukları zamanında da bu böyleydi. Şampiyon olup rekor kırmak istiyorsanız en önemli unsur kazanabilecek bir aracınızın olması. Bir takımda da şampiyonluk serisi yapmak herzaman mümkün değil. Ama en iyi seçenek Ferrari gibi görünüyor. Tabii Ferrariye kapak atmak içinde çeşitli yollardan geçilmesi gerekecek. Bunun
    içinde kariyerinize doğru yön vermeniz lazım.

  7. hamiltonun yeteneğine bişi dien yok… hızına da… ama daha oncede bunlarla buyukluk arasında fark vardır demiştim… yarış kazanmak bi gunluk hızla olabilir… ama şampiyonluk komple bir iştir.. sadece yarış kazanabilmek yetmez… birçok kişisel olgunluktan direksiyondaki karaktere kadar çok ince detay pilotu şampiyon yapar… yane hamilton super hızlı die şampionluklar yaşayacak ortalığı kasıp kavuracak diemeyiz henuz nekadar buyuk bi pilot olduunu bilmioyoruz… hız ve yetenek zaten tartışılmaz… ama yinede bi schumacher edeceeni sanmıyorum… 37 yaşındayken ilk gunku heyecanı, motivasyonu, kazanma hırsını, v.s taşıyabilmek insanı efsane yapar… hamilton için kimse bunları garanti edemez…

  8. NothingToSay avatarı

    Erdalt kalemine sağlık yaw:)

  9. sumi bır efsane bu hem dogru hemde degıstırılemez bır gercek.ılk sampıyonlugundan beri hep seyrettım.f1 hep takıp ettım.kı o zamanlar nba de bır lakers ve celtıcs fırtınası ve rekabetı vardı.magıc johnson lakerse yenı gelmıs efsane bır karem abdul jabbar vardı.hemde efsane.jabbarın son senelerıne dogru mıchael jordan dıye bır adam cıktı.nba ın ve dunya basketbolunun seyrını degıstırdı.ve ne trajı-komık tır kı herkes jordan bır jabbar olamaz nasıl kıyaslarsınız dıyordu.bu işler yorumlarla olmuyor.zamanla oluyor.ve jordan majestelerı dıye bır unvan aldı.el elden ustundur. demekkı oluyormus.schumı yı odonemler ayrton senna ıle kıyaslamaya baslamıstı herkes.nasıl olur.senna ıle schumı yı nasıl kıyaslarsınız dıyenlerde vardı.ama zamanla senna da oldukten sonra schumı fırtınası estı ve ıste yenı efsane. vılleneue dıye bırı cıktı.bır kez sampıyon oldu kendını kuru fasulye gıbı nımetten sayanlar onu schumı ıle kıyasladalar.nerde vılleneue?yok.sene 2005 alonso cıktı.ıkıkez ust ustuste samp oldu.ustelık schumı yı maglup ederek.kımse bahane uretmesın oyle yada boyle sampıyon oldu.hos sevmem alonsoyu ama hakkını verelimkı schumı nın rekorlarını kırmaya en yakın aday alonso dur.hem yası hem hırsı hemde ıdeallerıyle.kımı cıyım.hemde ılk saubere geldıgınden beri.onda bu rekor kırma ıstegı yok zaten o keyfıne gır gırına yarısan zevk alan bırı.sessız sakın ısıne bakıyor ve bu polemıklere gırmıyor ve hatta bu seylerde gozum yok dıyor acık acık.ammmmaaaaaaaa.hamıltona gelınce.cok genc.arkasında mc laren var.yeteneklı.cesur gozu kara.hakkını ermek gerek.schumı ılekıyaslama yapmak cok erken.hemde cok.schumı 37 yasında f1 i bıraktı.hamılton daha 22 yasında.neden olmasın dıye bı sorun kendınıze.pele den sonra maradona.jabbar dan sonra jordan.muhammed alı den sonra tyson.senna dan sonra schumacher.ee schumacherden sonra alonso veya hamılton neden olmasın kı.ustelık bu tartısayı baslatan da schumının menejerı.cocukta bı cevher varkı bunları konusuyoruz.neden kımse massa demıyor kimi demıyor da alonso veya hamılton dıye dusunecegımıze nasıl olur kıyaslıyamassın olurmu oyle sey derken aslında hepımız ne kadar da on yargılı davrandıgımızın farkında degılız.eyvallah cok erken.ama ımkansız degıl.bır gun gelır yıne EL ELDEN USTUN GELIR.buyuk konusmamak gerek not.ben ne reno cu ne mc larencı ne alonso cu nede hamılton cuyum.ben once bır f1 sever sonrada kimi raıkkonen cıyım saygılarımla.

  10. NothingToSay avatarı

    Abdullah çelik e tyeşekkürler,çok hoş bi kare gösterdi bize..keşke buraya yazılan her saçmalığı deşifre etmek böyle resim göstertmekle hallolabilseydi:)Benim anlamadığım bişi var..Sanki mhjamiltonla şumiyi kıyaslayan hamiltonun kendisiymiş gibi,millet bu haber üzerine hamiltonu küçük düşürmeye çalışıyor.Son Zamanlarda Alonsonun İlah olduğunu düşünenler bize,şumiye ilah muamelesi yapanları unutturmuştu..bu habere yazılan yorumlarla şumiyi ilah belleyenler de yine gün yüzüne çıktılar:))) yahu,Hangi ilahi kitapta yazıyo yeryüzüne bi daha şumi gibi bi pilotun gelmeyeceği? adamı pazarlayan kişi,menejeri bile bu konu için,düşünüyorum, demiş..siz neye dayanarak bunun kesinliğini ifade ediyorsunuz? bi de,şumi bunca şampiyonluğunu külüstür bi arabayla mı aldı hep? mesela,şuminin şampiyon olduğu yıllarda ezik takım arkadaşı bariçello kaçıncı oluyordu..sonuncu mu?o zaman,hamiltonun arabası iyiydi geyiği yapmayın..adam bizim tahincioğlu gibi babaı sayesinde yarışmıyor ki..kimse de kara kaşına gözüne hayran değil..yetenekli ki verdiler altına o hızlı arabayı..şumi bi efsane,yok hile yaptı çamura yattı gibi laflar onun efsaneliğine gölge düşürmez..her pilot kazanmak için elinden geldiğince yapar aynı şeyleri..ama sırf şumiyi yüceltmek için hamiltonun yeteneğini görmezden gelmek vicdana sığmaz.ayrıca,willy weberin şumiyi kıyaslamak için hamiltonun adını anması bile çok anlamlı bişi.ilertiki yıllarda,çok zor olsa da, hamilton ya da başka bir pilot elbette şumiden daha başarılı olabilir.gerisi hikaye.

  11. helal olsun mertcan arkadaşım. süper yazmışsın. bu güzel sözler bile f1'in efendisi büyük ustayı anlatmaya yetemez.. o daima 1 numara ve öyle kalacak.

  12. hamilton nickli arkadas schumacherin başarılarını kabul etmemek için tek şart objektif olmamaktır ;)) neyse tabeki schumacher inanılmaz bir yetenekti ve bununla beraber buyuk bi pilottu… yetenekli veya hızlı pilot olmakla buyuk olmak arasında buyuk farklar vardır… efsane gerçekten tam bir idoldü ve dunyanın hiç bi spor dalında bi sporcu diğerlerine bukadar fark atamadı… heleki formula da zirvede kalmak daha da zordur… en ufak hataların bile kaybettireceği milisaniyelerle onemli şeyler kaçırabilirdi ama o hata yapmadı… buyuktu ve ole kalacak… spor tarihindeki nadir altın harfli sporcudan biri…

  13. hamilton elbette yetenekli bir pilot ancak efsane ile kıyaslanması ancak hami'nin zararına olur. hami bu kıyaslamada adı geçmesine layık olacak kadar çok şey yapmadı daha. ileride olur mu hiç sanmıyorum ama şimdi için durum böyle. şuan pist üzerinde bulunan pilotlardan illaki birileri Schumi ile kıyaslanacak ise buna layık olan isimler kesinlikle alonso ve raikkonen'dir.

  14. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    hakkinen orda NOS düğmesi arıyor hani hileciyiz ya ondan :)))

  15. isimsiz arkadaşım aracı incelemesinde ne sakınca var acaba? meydandaki şeyi herkes inceler. o bence schumacherin boş durmadığını, bu işten ne kadar anladığını gösterir. eğer araçlara bakılmayacak olsaydı direk brandalarla kapatırlardı araçları. aynı hareketi hakkinen ile karşılılı yaptıklarını hatırlyıroum zamanında

  16. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    şu isimsiz korkak kim yaa!!! cesetler 7 şampiyonluğun içindeymiş. 2002deki ezici ferrari üstünlüğünen sonra durdurmaya çalıştılar. ne diyon sen ?ferrari 2003-2004 üstesinden geldi en sonunda 2005'te başardılar AFERİN FIA'ya

  17. bir şey daha.98 ve 99 yıllarında şuminin tuhaf huylarına şahit oluyorduk.Hakinen yarışı kazanıp aracı podyumun altına çekiyordu,ardından ikinci yada üçüncü gelen şumi aracından inip doğruca mclaren'ı incelemeye gidiyordu,eğilip içine bile bakıyordu;ne arıyordu acaba,siz böyle pilot gördünüzmü.kendini fia gözlemcisi mi zannetmşti acaba yoksakendileri gibimi zannetmişti.f1 de böyle bir durum görülmüşmü?

  18. 2006 monaco gp olarak düzeltelim

  19. önce şu sertuğa bi cevap:Fernandoyu engellemek istediler(kütle amortisör) ama ezildiler bu bir.İkincisi stepnin bahsettiği cesetler de o 7 şampiyonluğun içinde.Ne yazıkki Mosley hala orda,o varken çok zor.2007 monaco da herhalde restorana uğrayıp bi şey atıştıracaktı by sumi. Gelelim "Gerçek" nikli arkadaşa;evet 94 den sonra ross,sumi stepni ve ghoklun ferrariye uçutular bunlara le mans dan hileci jean todt eklendi ve takım tamamandı.Totd le mans da resmi onaylı bi hilecidir.Ne yazıkki huylu huyundan vazgeçemiyor.O tarihten sonra nedense ferrari hep şaibeler takımı olmuştur.Her sezon bişeyleri çıkıyordu.Esnek taban,kanat ön kanat(resimli) yani önde olmak için her yol serbest taaki farkedilene kadar.Diğer takımlarıda fia ve mosley sıkı kolluyor,orada olup biteni de biliyolar zaten.

  20. ya Bu Weber midir nedir neden böyle bi konuya değinmiş anlamadım herhalde Hamilton'ın aldığı ödülleri çekememiş olucakki böyle açıklama yapma gereği duymuş ne kadar saçma ve gereksiz bir açıklamadır bu anlamadım ayrıca Schumacher gibi birisinin asla gelemiceğini söylemiş neye göre söylüyor bunları müneccimsin sen??Hamilton Schumacher'in başarılarını bile geliştirebilir sonuçta Schumacherde insandı uzaydan gelmedi o yüzden ahkam kesmesin kimse Hamilton'ı küçük görmek sizin aleyhinizedir bunu söyliyim ilk yılında bu kadar başarı elde etmiş pilot çok çok az rastlanır kimse altında o senenin en iyi aracı vardı demesin o aracı hakettide geldi sonuçta kimse bedavaya oturmaz o koltuğa…

  21. ya aslında herşey bu sene belli olcak hamilton ve tabi ki mclaren ferrariden yavaş kalınca,reno biraz rayına girince,ferrari belki de elde ettiği en kolay 2-3şampiyonluğundan birini elde edince herşey ortaya çıkacak.Kimsede çalıntı araba olmayacak,kimse kimsenin emeğini çalmayacak,tc olmayacak kısacası geçen seneki ayarlar biraz değişip hemen hemen yine yeni bi araba ortaya çıkcak yani kimseye süper bi araba(hem dayanıklılık hem hız olarak) verilmeyecek.Herkes kendi aracını kendi geliştirecek(alonsonun bu konudaki başarısı anti-alonso olmama rağmen takdire değer tıpkı schumi gibi) ve ferrari arabasında schumi'ninde katkısı olduğunu hatırlayacağız..Kısacası kimin ne mal olduğunu bu sene görcez şimdi böle konuşunca bazıları geleceğimi görüosun dio ama atalarımız demiş ki:"GÖRÜNEN KÖY KLAVUZ İSTEMEZ"

  22. silentscream avatarı

    Sanırım bu kıyaslamayı yapanlar tıpkı hamiltonun f1'de yeni olması gibi yeni arkadaşlar. ileride belkide torunlarınıza anlatacağınız biri olan schumi yi biriyle kıyaslamak çok gülünç. bence yatıp kalkıp dua edin böyle biri ile aynı dönemde yaşayıp yarışlarını seyredebildik diye. kaç kişi daha hayattayken efsane olabildi.başka da söze gerek yok sanırım saygılar…

  23. Herşeyi geçtim bana şunu açıklayın hangi motorsporları dalında bir pilotu durdurmak için kural değişikliği yapıldı??? Ferrari'nin Bridgestone ile lastik avantajını ortadan kaldırmak için FIA'nın değiştirmediği kural kalmadı 2003'te buna çok yaklaştı ama yine başaramadı taki 2005'e kadar. Kıyasladığınız insana dikkat edin herhangi birisinden bahsedilmiyor Michael Schumacher. Tamam Hamilton yetenekli pilot olabilir fakat daha ilk senesinden gridin en hızlı aracı ile pistteydi. Schumi'nin ilk sene yarıştığında Jordon'ın durumu ordaydı. Sıralama turlarında aldığı 7.liğe takım bile şaşırmıştı. Kalkmışsınız Hamilton ilk senesinde şampiyonluğa oynadı Schumacher ne yaptı. Her ikisinin de ilk sezonuna bakarsak daha adil olurmuş kıyaslama. Zaten bu kıyaslamayı yapan adamın aklından şüphe ederim ben mantıklı düşünün biraz. Bazıları da yok çarparak, yok yasa dışı kurallarla demiş. Ona da soruyorum 7 şampiyonluğun 7'sinde demi şaibe var? Takım arkadaşının yardımıyla demiş Schumacher o yardımlara zamanı geldiğinde teşekkür etmesini de bildi başkalarının yapmadığını yaptı. '99 yılında Irvine'ın şampiyon olması için yardım eden Schumi değildi sanırım!!! Schumacher ile Hamilton'ı kıyaslamak tamamiyle aptallıktan başka birşey değil. Hamilton ne yaptı ki kıyaslansın. Takıma geldiğinde herşey zaten hazırdı. Sıfırdan bi takım mı kurtardı. Tamam takım arkadaş 2 dünya şampiyonluğu kazanmış bir pilot olabilir ona karşı yarıştı diyeceksiniz ama McLaren'in bir İngiliz takımı olduğunu da unutmayın. Alonso takımdan ayrılmak istemekte haklı. Dünkü çocuğu sen şampiyon pilotun önünde 1. pilot yaparsan bağlasan durmaz zaten. Takımını arkasına alan Hamilton karşısında Alonso'nun yapacak hiçbirşeyi yoktu. Kaldı ki Hamilton 6 yaşından beri Ron Dennis tarafından maddi ve manevi şekilde desteklendi. Kısacası bu günler için yetiştirildi. Hazır bir takımla, gridin en güçlü aracıyla yarışmak onu en iyi yapmaz.

  24. hamilton la schumacher in karşılaştırılması ne kadar saçma yaa.schumacher gerçekten bambaşkaydı.hamilton un ilk yılı yeni bitti.ne kadar mantıksız.

  25. Bu arada Alonsocularla schumiciler ne güzel anlaşıyorlar öle.Hehe.

  26. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    hamilton'ın F1 kariyerine michael'dan kat kat daha iyi başlangıç yaptığı kesin.

  27. Bunlar eskidi artık.Weber in Hamilton takıntısı garip.demekki Hamilton onuda etkilemiş!!!Schumi hikaye oldu artık,mişli geçmiş zaman.O artık kitap konusu.Çok fazla sevabı var,bi o kadarda günahı.Gönül isterdiki stepney denen adamın kitabını yazması ve neyin ne olduğunu tüm dünyanın görmesi.Ama şu biline ki hiçbirşey ( hele günümüzün bu kadar ilerlemiş teknolojisi ile)Saman altında kalmaz.Ergeç kimin ne olduğu öğrenilecek.Şu an F1 suya düşmüş ****** gibi,debeleniyor,Bıraksalar sudan çıksa,silkelense,biri çıkıp bit,pire ilacı sıksa,parazitlerden kurtulsa,kurulansa şampuanlansa fena olmaz.Weber bunları düşüneceğine,Schumi ile oturup onu kovan ferrari yi yazsa,yaptıklarının öz eleştirisini yapsa.B…K.p.k Mosleyde F1 den uzaklaşsa.Yeni pilotlar türese kim olursa olsun,dürüst olsun.Yeni Başkan olsun ama adil olsun.Bide 1998 david yavaşlamışmış, schumi ona çarpmışmış,david özür dilemişmiş.Yalan.David özür dilemedi,yol vermek istedim ama biraz fazla yavaşlamış olabilirim dedi.David O havada arkadaki aracın ne kadar mesafede olduğunu kestirmesi mümkün deildi.Garip yaw,Sen öndeki araca görmemesini normal karşılayacan,ama arkadakini milim milim takip etmesini bekleyecen,ona gör yavaşla arkadaş dicen.Schumi suçludur gidip çarmıştır.Yok efendim O olay olmasaymış,onun gibi nice olaylar varki şampiyonluklarda etkili oluyor.Bu bir çamurdur.

  28. Michael Schumacher Benetton Ford ile kariyerinin ilk
    1994 FIA Teknik Kurallarında kesinlikle yasaklanmış olan kural dışı çekiş kontrol programı bulundu. Bu durumda FIA'nın normal olarak izlemesi gereken işlem, Benetton'u ve tabii Michael Schumacher'i şampiyonadan ihraç etmekti, ama bu olmadı. FIA yaptığı kısa araştırmadan sonra ve Fransa GP'sinde gizli çekilmiş olan fotoğraf kanıtına rağmen, Benetton'un bu programı tüm sezon boyunca kullanıp kullanmadığını somut olarak kanıtlayamayacağına karar verdi. FIA'yı böyle davranmaya iten bir başka neden ise, Ayrton Senna'nın yaşamını yitirdiği bir yılın sonunda böylesine büyük ve trajik bir sansasyonun hem Formula 1'e, hem de bizzat FIA'nın kendisine müthiş zarar verecek olmasıydı. Ve sonuçta Patron Flavio Briatore ve Teknik Direktör Ross Brawn'ın takımı, Michael Schumacher'in sezonun son yarışı Adelaide'de Damon Hill'i devre dışı bırakıp zaferi kazanmasıyla ilk şampiyonluğuna ulaştı

  29. bu konunun tartışılması bile saçma şumi bi efsane bu adamı lewisle bir tutmak ona hakaret olur.şumi bşka bi efsaneydi ve sanırım bi çok kişinin gözünde öle de kalıcak!!

  30. Doğruya doğru. Schumacher > Hamilton…

  31. ilk önce çalıntı ferrari diyen arkadaşlara sizin ferro pilotları o kadar dandik mi ki? orjinali ile kopyasını geçemediler pilotlarınız? ikincisi adindar bunu kıyaslayan şuminin menejeri ben değilim bi şey var ki kıyaslıyorlar. işinize gelince araba diyorsunuz işinize gelmeyince pilot diyorsunuz o zamanlar şumi DTM aracı kullanmıyordu değilmi f1 aracı kullanıyordu.

  32. evet dogru schuminin kaçan çok sampiyonlugu var 98 deki o coulthard olayı 99 da silvestone da kırılan ayak ve 2006 suzukada patlayan o motor.düşünün adam hem 7 kez sampiyon hemde kaç kez sampiyonluk kaçırıyor.

  33. delinin biri taş atmış kuyuya sizde birbirinizi yiyiyorsunuz ya boşverin herşeyi zaman gösterir zaten…boş tartışmalar bunlar…

  34. 94-95 şampiyonu 97 son yarışta villeneuve 98de coultharda tur binfirirken nedense coulthard yavaşlıyo ve kaza giden 10 puan kaçan şampiyonluk ki coulthard yıllar sonra bu olay için özür diledi 99 ayağı kırıldı ama yinede ferrariyi şampiyon yaptı 2000 2001 2002 2003 2004 şampiyon ki 2003 te michelin yasal olmayan kalın lastiklerle bayaa avantaj sağladı ferrari durumu çaktı da normale döndüler ve hiç kimse nedense ceza almadı bu olay oyunlarda bile var bakın ea sport oyunlarına bridgestone lastikleri daha ince bariz bi şekilde..vee 2006 o ferrariyi yine şampiyon yaptı ama ferrari onu şampiyon yapamadı ama son yarış herşeyi gösterdi zaten.izleyen bilir.şimdi siz bu adamı lewisle yada fernandoyla nasıl kıyaslıyonuz.fernando yada lewis kaç tane şampiyonluk kaçırdı çalıntı olmayan arabayla!!!!yada kaç kere şampiyon oldular….

  35. alonso_vahit avatarı

    vişş bır bu kaldıgdı onuda yaptırlar shumi ıle hamılton karsılastırmak bıle shumıye hakaret benceee.ya mclaren nıklı arkadas hamıltona hakret etmeyın demıss vışş ne kadar uzuldum sımdı ben yaa.ya bır durum hamıltona gelene kadar aksam olurr.bız alonso tarftarı bıle olara shumıyle kıyaslamıyok hamılton nerden cıktı sımdıı.bız sadece alonso shumının ızınde yanı onun gıbı bır pılot her yonuyle ama onun basarılarınıı egala edermı cok zorr ama oda bır efsanbe olurr ama shumı tekk bencee.onun ıcın beyler hamıltonla shumuyı asla kıyaslamyı hakret edeıyonuz shumıyee.hamıltonu bu sene gorecez bocalıyacak gorecenız fazla omru yok o sımarık cocogunn :))

  36. WeAreTheChampion avatarı
    WeAreTheChampion

    Böyle bir karşılaştırma yapmak için bile weberin röportaj vermesi çok saçma her ne kadar zamanında taraftarı olmasamda bir kere schumi 90 larda yerlerde sürünen Ferrariyi alıp buralara getiren 7 kez şampiyon olduğu halde mütevazi davranan başarılı bir pilottur. Hamilton ise malum kazandığı 2. yarıştan sonra ne hale geldiğini hepimiz görüyoruz ben ondan daha mütevazı olmasını beklerdim o yüzden Heiki nin bu sene her yarışı onun önünde bitirmesini istiyorum en azından biraz havası iner.

  37. schumi de mp4 22 gibi bir araç olsaydı ilk senesinde neler olurdu hiç düşündünüz mü?

  38. Fatih Gülmez avatarı

    Hamiltonun iyi bir sürücü olduğunu kimse inkar edemez. Fakat şuan pisttekilerinin en iyisi olduğunu bile kimse söyleyemez. Kaldı ki Schumacherle karşılaştırılıyor. Hamilton yarışmaya çok iyi hazırlandı ve çok şanslı ki MP4-23 gibi bir araç ile çaylak sezonu geçirdi. Bugün pistte olan genç pilotlardan heikki sezona çok kötü başlasada kalitesini gösterdi ve iyi bir sezon geçirdi. Sonuç olarak ertesi sezon mclarene transfer oldu. Sutil gridin en yavaş aracını kullansa bile kendini gösterebildi. Rosberg 2006 da tarihin en kötü williams aracı ile ilk yarışında best lap yaptı ve son turlarda 2 geçiş yaparak sezona fırtına gibi girmişti. Buna rağmen 2006 da birkaç yarışa katılıp monzada podyuma çıkan kubica yılın çaylağı ödülünü kapmıştı. Acaba diyorum Hamilton 2006 da Kimi nin yanında başlasaydı böylemi olacaktı. Başarısız bir araç ile sezonu Kiminin gölgesinde bitirirdi heralde.

    Yani kimin daha daha iyi bir pilot olduğunu kestirmek imkansız. Pilotları bulundukları konuma göre enleme yapmadan değerlendirmek lazım. Dersin ki Rosberg çok iyi bir sıralama pilotu. Kubica çok hızlı fakat istikrarsız vb gibi. Sen çıkar dersen Hamilton yada Alonso yada başkası gelmiş geçmiş en iyi pilot millet bitarafıyla güler. Schumacherin bile en iyi pilot olduğunu söylemek yanlış. Ama en başarılı pilot şüphesiz Schumacher. Rekor olarak ona yaklaşan birisi olmadıkça onunla karşılaştırmak saçmalık. zaten bu saçmalıkları ingiliz basını uyduruyor.

  39. Hamilton Schumi yi falan çok gerilerde bırakacak. schumi ne ya 🙂 senna öldüde önü açıldı yoksa havayı alırdı

  40. Bir arkadaşımız Hamiltonun efsane olamayacağını soylemiş.Nerden biliyo acaba geleceği nerden görüyosun.KAvga çıkartmayalım.Ben shumi yi severim hamilton la shumiyi de kıyaslamam.Shumi sahit olduğumuz bir efsanedir.Ama hiç kimse hamiltona da hakaret etmesin.ilk yılında çok başarılı olmuştur ve ilk yılında birçok sorunla uğraşmak zorunda kalmıştır.

  41. adindar kardeş helal olsun süper yorum!!

  42. Hamilton adlı kişi konustuklarına dikkat et burada bir efsaneden bahsediyoruz!

  43. rami hamilton o şampiyonluğu koşarak kovalamadı dimi? altında sezonun en iyi arabası vardı. bide schumi nin ilk yılına bak istersen. gridde 15. liği başarı sayan jordan ı daha ilk yarışında 7. sıraya yerleştirdi. ilk yıla bakarak kıyaslama yapacaksan ilk yıl bindikleri araçların o yılki durumlarınıda baz al. işte o zaman adil bi kıyaslama olur. ayrıca daha hiçbir başarısı olmayan bir pilot nasıl oluyorda schumi ile kıyaslanıyor anlayamıyorum.

  44. hamilton nickli arkadas gecen yıl hamiltonun yaptıklarını çalıntı bir mclaren-ferrarisiyle ile yaptıgını unutma.yani hamiltonu bugun hamilton yapan ferrari bilgileridirki bu bilgilerde schuminin emegi coktur.

  45. Hamiltonun yetenekli olduğu gerçeğini göz ardı edemeyiz ancak inanın onun kadar yetenekli çok pilot var geçen yıl en iyi araca sahip olmasına rağmen şampiyon olamadı bu yıl heikiki onun havasını alır gibi geliyo bana hiçbir zaman şumi olamaz olmasınada imkan yok biraz şişirilmiş ingiliz balonu gibi

  46. schumer ilk yılında şampiyonluğu değil 5. liği bile hayal edemezken bu çocuk şampiyonluğu kıl payı kaçırdı yapmayın bu kadar bakar kör olmayın. şuminin ilk yıllını ve hamiltonun ilk yılını baz alarak istatistik yaparsak bu ikisi arasındaki kıyaslama daha adil olur.

  47. ya tabiki hamiltonla shumi bir olur mu sacmlamayın 7 dünya sampionu olmus adam hamilotn onun bunun yardımıyla destegiyle kendini bişey zannedio

  48. Yasaklı TC kontrol,esnek taban,takım arkadaşından yardım,Gizli depo,Sıkıştığında hile,Baş edemediği rakibe küt balıklama dalma işte schumi.Evet kimse schumi kadar olamaz,olmasına fia müsade etmez.Oluşturulmuş efsane.

  49. Hamilton iyi olabilir bunu 7 şampiyonluk kazandıktan sonra başarıalrı ile Schumacher ile karşılaştırıp o zaman hangisi daha iyi tartışması yapabiliriz. Ama ilk senesinde yaptığı girişle diğerlerinden iyi olduğunu gösterdi.

  50. Şener  SALİH avatarı

    Fuzuli tartışmalara gerek yok bence biri daha yeni biri emekli ayrıca tarih için bir kural vardır olaylar gerçekleştikleri zamanda değerlendirilir

  51. Hiç kimse Schumacher gibi olamaz.

  52. adsız_ferrarici avatarı
    adsız_ferrarici

    Karşılaştırma yapmak bile komik kaçıyor. şimdilik…

  53. hamilton belki iyibir pilot olabilir ama Schumacher gibi olması imkansız Schumacher bir efsane. f1 in en iyi pilotları şumiden sonra kimi ve massa başkada kimseyi göremiyorum

  54. bir kartal ile asla bir serce kıyaslanmaz.hamilton iki yarıs kazandı nerdeyse ayakları yere basmayacak.fakat schumi yarıs üstüne yarıs kazandıgı halde asla sımarmadı.calıstı sevindi,herzaman en iyi motive oldu.her sezona sanki hic sampiyon olmamıs gibi calisiyordu .onun gibi pilot ihtimal bile vermiyorumki olsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir