Rossi Sepang’daki Üçüncülüğünü Korudu, Valencia’ya Son Sıradan Başlayacak!

yazar:

kategori: ,

Valentino Rossi, Marc Marquez ile yaşadığı temasın ardından sezonun son yarışına son sıradan başlayacak.

Valentino Rossi ve Marc Marquez yarışta pek çok kez birbirlerine atak yapmış ve aralarında zaman zaman temas yaşanmıştı.

Şampiyona lideri Valentino Rossi, Marquez’i geçtiği sırada İspanyol pilota ayağıyla dokunmuş ve Marquez düşerek yarış dışı kalmıştı.

Yapılan incelemenin ardından Rossi’ye üç ceza puanı ve Valencia’ya son sıradan başlama cezası verildi.

Rossi böylelikle Sepang’daki üçüncülüğünü korumuş oldu ve herhangi bir puan cezası almadı.

Puan Durumu

Poz Sürücü Puan
1 Valentino Rossi 312
2 Jorge Lorenzo 305
3 Marc Marquez 222
4 Daniel Pedrosa 190
5 Andrea Iannone 188

Yorumlar

“Rossi Sepang’daki Üçüncülüğünü Korudu, Valencia’ya Son Sıradan Başlayacak!” için 29 yanıt

  1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    İspanyollar genellikle böyledir. Basketbolcularına da baksanız aynı, futbolcularına baksanız da aynı, motorsporlarına da baksanız işte bu tarz şeyler görülebiliyor. Rossi’nin bir şampiyonluk daha kazanması kendi hayallerini daha da zora sokacağından aralarında anlaşmışlar.

    Lorenzo’yu oldum olası sevmem. Özentidir, kasıntıdır, Rossi tarzı bir hava yaratmak için fazla yırtınıyor ama olamıyor elbette. Marquez’e karşı bir düşüncem yoktu ancak zaman zaman ayarı kaçırdığını düşünüyordum agresiflik olarak. Burada ise Lorenzo’ya çalışmış, Rossi’yi deli etmek için uğraşmış gibi görünüyor.

    Sonuçta İspanyollar bu işlerde her zaman çok iyilerdir.

    1. Yorumuna imza atıyorum. Marq, virajlarda resmen gaz kesti ve Lorenzo ‘nun fark yapması için uğraştı durdu.

  2. Unstoppable avatarı

    Valla arkadaşlar net bi şekilde şunu söyleyeyim motogpyle pek bi alakam yok tuttuğum bi pilot falan da yok ama son iki yarışı izlemiş biri olarak rossinin çok büyük tehlikeli bir hata yaptığını ancak ağır çekimdende anlaşılacağı gibi o hatayı yapma sebebinin de marquezin kafasına tepkisel anlamda karşılık verdiğini düşünüyorum
    Bence kirli işler yok değil 🙂

  3. Yani şov son yarışa taşındı. Endüstriyel sporlarda marketing kaygısı her zaman ilk sırada.

  4. Agresif pilotlar aşırı tutkulu oluyorlar malesef zaman zaman hoş olmayan durumların yaşanmasına neden oluyorlar.Bugün Rossi nin yaptığı kabul edilemez ama açıkçası böyle bir durumu bekliyordum.Çünkü Rossi yarıştan önce de malumunuz marq ın lorenzo ya yardım ettiğini edebileceğini düsünüyordu.Böyle bir psikolojide benimde beklentim bu yöndeydi açıkçası malesef gerçekleşti.Bu tip pilotlar da marq da dahil f1 de Senna Schumacher hatta 2011 i hatırlarsak Hamilton Massa arasındaki akıl almaz birbirlerine nispet yaparcasına duyguların ön planda olduğu kaçınılmayan kasıtlı temaslar kazalar bir çok örneklemeler verilebilir bu tip islere benzer.

  5. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

    Lorenzo Çok açık, Marquez’i düşürdü.Bu sefer hakemler büyük bir ceza vermeli.Örnek vermek gerekirse Moto3 sürücüsü Danny Kent, sıralama turlarında yavaş bir tur atıp rakiplerini engellediği için büyük bir grid cezası almıştı.Bu temas ise o olaya göre çok daha büyük ve bu yüzden umarım adil bir ceza uygulanır demiş ama çok geç 🙂

    1. Ferrari Racing avatarı
      Ferrari Racing

      Bugün millet yarış heyecanından herşeyi yanlış yazıyor. Lorenzo 2. giderken; 3.Rossi 4. Marquezi düşürdü yazmışsın da yazı çıkmamış ben öyle anladım ☺

      1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
        [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

        haha aynen 😀

  6. Rossi’nin hala ciddi bir şansı olduğunu düşünüyorum 5 veya 6. Sıraya kadar tırmanmayı başarırsa yarış sırasında Lorenzo üstünde çok ciddi bir baskı oluşturabilir.

    1. volkankanax avatarı

      Maalesef şampiyonluk bizim ihtiyar ın ellerinden kayıp gitti 🙁 rossi Max 4. Olabilir ve lorenzo da min 2. Olacak çünkü marq bu yarışta olduğu gibi zorluk çıkarmayacaktir kankasina. ..Rossi nin işi çocukluk arkadaşı Andrea Iannone ye kaldı diyebiliriz…8 kasımda heyecan verici bir yarış olacağı kesin ama bu Rossi ile Lorenzo arasında geçmeyecektir 🙁

  7. Bu ceza hafif sebebi de şampiyonada ki tablodur diye düşünüyorum aynı olay sezon başında olsa minimum dq idi

    1. volkankanax avatarı

      Hafif olduğunu düşünmüyorum çünkü Rossi nin podyum şansı bile yok Lorenzo nun 1 ya da 2 olacaktır rahatlikla marq yine sorun yaratmayacktir jorge ye…Rossi yi resmen başkalarının ellerine bıraktılar bakalım neler olacak Rossi küçük bir balık diğerleri köpek balığı çok hakliymis doktor

  8. bildiğimiz eski rossi olsa her yarış en arkadan başlasın farketmez . ne yarışlarını gördük sondan gelip kaçtane yarış kazandı onlarca dolu adeta rakipleriyle dalga geçen onlara avans veren bir efsane rossi . ama eski rossiden eser yok işi çok zor bu hafta

  9. ForçaFelipeMassa avatarı
    ForçaFelipeMassa

    Az bile o yeni yetmeye. Sirf sahsi olaylarini piste yansitir sampiyonluk yarisindaki adami gereksiz hamlelerle deli edersen cezasini odersin. Rossinin yaptigi belki kotu bir davranis ama kasinan taraf marquez oldu. Burda rossiye arip tutanlar bi dusunsunler bakalim sampiyonluga bu kadar yakinken, bi velet cikip size bunlari yapacak, ve siz birsey yapmayacaksiniz, anca bol keseden sallamayi biliyorsunuz.

    1. Güzel yorum

  10. sağlam ceza olmuş sampyıonluk gitti sayılır.
    marq yolu verip rossi ye dadanmasının sonucunu sert bi sekilde aldı

  11. Şurda 2 dakika fanatiklik yapmayın Rossi o virajı o kadar yavaş dönebilecek bir isim değil.Gp2 motorları ile daha fazla hızda dönülüyor orası.Kesinlikle daha ağır ceza gelmeliydi.Rossi’nin dönmesi gereken yer kırmızı-beyaz bordürlerin yanı olmalıydı.

  12. Az bile verildi ceza şükretsin. Ya adam düştükten sonra kolunu bacağını ya da boynunu kırsa ? Bunlar mümkün olanbilecek şeyler. Yüksek hızlarla dönüyorlar o virajları, yaptığı çok tehlikeli.

    1. O zaman Marquez başını Rossi’nin dizine neden yaslıyor, uykusu mu gelmiş viraj dönerken?

      1. Rossiye yaslamıyor tekrar izle. Motor virajdan çıkmaya çalışıyor Marc tekrar virajın içine doğru sokmak için yatırıyor. Bunlar milisaniyelik şeyler. Rossi’nin hızlanıp virajın içine doğru kaçması gerekirken Marc’ın gelmesini beklemiş ve arkasına bakarak tekmeyi koymuş.

        1. Ağır çekim videoyu izle lütfen.

        2. Bence siz tekrar izleyin daha dikkatli bir şekilde.

  13. Burada da sürücüler Marquez’in Lorenzo’ya yol verdiği gibi Rossi’ye yol verse de çıldırtsalar şu ispanyolları 😀 Şaka maka tamamen reyting artırma amaçlı verilmiş bir karar gibi geldi bana. Umarım şampiyon olursun Doktor.

    1. volkankanax avatarı

      Umarim olur ama işi gerçekten çok zor ispanya da iki ispanyol à karşı en geriden gelip bir yer bulmak çok zor ama doktor à guveniyoruz bu şampiyonluk en degerlisi olacaktır

  14. Rezalet bir karar.Zaten kargaşa,starttaki sıra kazanma olsun resmen Rossiye şampiyonluğu hediye ediyorlar.Diskalifiye kararı en adili olacaktı.

    1. En azından pitten başlamalıydı önündeki çok daha güçsüz motorları yarış içerisinde geçmeliydi.

      1. volkankanax avatarı

        Yada baslamamaliydi marquez ı durup dururken itmedi marq rossi yle resmen oynadı

  15. vay be adalete bak yazık

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir