Lorenzo “Rossi’ye Verilen Ceza Yetersiz!”

yazar:

kategori:

Jorge Lorenzo, 2015 şampiyonluk mücadelesi verdiği takım arkadaşı Valentino Rossi’nin Malezya GP’de Marc Marquez ile olan teması nedeniyle daha büyük ceza alması gerektiğini söyledi.

Malezya’da 2. olan Lorenzo, Rossi’nin 3. olmasıyla puan farkını 7’ye kadar düşürdü. Rossi, Marquez ile olan teması nedeniyle 3 ceza puanı aldı ve son yarışa en geriden başlayacak.

Lorenzo “Bunun iyi bir karar olduğunu düşünmüyorum. Marc’ın yarış dışı kalmasına sebep oldu. Marc 0 puan alırken o, 16 puan aldı.”

“Bu adil değil ve belki de isminden dolayı bu sefer daha kötü bir karar çıkmadı. Bu inanılmaz. Buna inanamadım.”

“Bu tür virajda rakibinin motorunu düşürmesi için o şekilde dönmesi adil değil.”

“Ancak olanlar oldu ve yarış yönetimi karar verdi. Buna saygı duymalıyız. Ancak onlara katılmıyorum.”

“Bana göre en azından Valentino, Marc ile aynı puanı almalıydı.”

“O yarışı tamamlamadı ve sıfır puan aldı. Bu yüzden Valentino da aynısını almalıydı.”  dedi.

Lorenzo son olarak bu olayın Rossi’nin adını lekeleyeceğini düşünüyor.

Lorenzo “Sadece ben değil, bir çok kişi sporcu olarak ona duyduğu saygıyı kaybedecek.”

“O tarihin en büyüklerinden birisi ancak bir çok kişinin fikri değişecektir.” dedi.

 

 

 

Pos Rider Points
1 Valentino Rossi 312
2 Jorge Lorenzo 305
3 Marc Marquez 222
4 Daniel Pedrosa 190
5 Andrea Iannone 188

Yorumlar

“Lorenzo “Rossi’ye Verilen Ceza Yetersiz!”” için 19 yanıt

  1. Mert Davran avatarı

    Kimse kusura bakmasın motosiklet kullanmayan hatta pist görmemiş Kişilerin o pozisyon hakkında ahkam kesmesi son derece saçma olmuş…evet Rossi nin dediği gibi o motosiklet o temasla asla ve asla düşmez… Orada bir takılma var ve denge kaybının tek sebebi Marc M arquez in Rossi nin üzerine yatmak zorunda kalarak takılmasıdır… Zorunda kalması dedim çünkü yatmasa daha da Dışa açılıp iyice çizgiyi kaçıracaktı o da bunu bildiği için yatırdı ve takıldı olay budur…Lorenzo utanmasa Çarmıha gerin diyecekmiş…Takım arkadaşına insan rakip olur da bu kadar düşman olunmaz… Yuh artık… Ayrıca iyi izleyin Rossi bu kapışmadan çok da keyif alıyordu çok da rahattı… Lorenzo nun gittiğini biliyordu neden düşürsün, derdi Marc Marques değil ki…

  2. J.P.Montoya avatarı

    Bu Lorenzo ne kadar itici bi adam ya…

  3. Bu adamda Alonso gibi iyi yarışcı olayla alakası yok ama bazı saçma insanların karakter takıntısı yüzünden gereksiz eleştiriliyor.Bırakın karakteri Rossinin yaptığı kurallara aykırıdır ve daha ağır ceza alması gerekir.Karakterin bu olayla hiçbir alakası yok.

  4. saidertuğrul avatarı
    saidertuğrul

    Şampiyon kim olur bilmem yıllarca konuşulacak bir yarış olarak Tarihe geçecek ve bu ikili pistte birbirlerini geçmek istedikleri zaman bu yarış akıllara gelecek…

  5. daha düne kadar rossi nin ayarları ile ve takım desteğiyle, rossi ye kafa tutan elemana bakın, kazandığı yarışlar sonrasında bile fake rossi hareketleri yapan eleman ,şimdi karşı rakip takımın sürücüsü nü savunuyor, bu ne ezikliktir, bu ne cahilliktir, motorsiklet sporu diğer sporlara benzemez ,çok yüksek adrenalin ve çok cesur olmayı gerektirir ( motorsiklet kullandığımdan sebep daha iyi anlayabiliyorum ) rossi böyle birşeyi şampiyon olamadığı bir sezonda kimseye yapmadı , sorgulanacaksa bu sorgulanmalıdır, rossi engelleneceğini düşünmese ve bu yarışta düşündüğü ortaya çıkmasa, böyle bir hareketi yapmazdı, önceden defalarca sert mücadeleye girdi hatta pist dışına çıkmaya zorladı rakiplerini ,ben sevmesem de, yaşlı haliyle, halen mücadele içinde olduğu için tebrik edilmeyi hak ediyor, lorenzo nun bu açıklaması gerçekten de rossi ye karşı tavır alındığının ortaya çıkmasıdır, rekorunu geliştirmesi diğerlerinin işine gelmediğinden ve hemşehricilik yapıldığından ,rossi sakin kalırsa şampiyon olur, olamaz ise bu da biryerine kına yakar, rossi yi sevmesem de bu işin piridir

  6. Rossi karizmayı çizdirdi, bakıyı kaldıramadı ve hata yaptı. Bu Fanatikliği gözlerini kör etmiş olanlar dışında herkes için gayet açık bi durum. Görüntüler de gayet net. Emekli olduktan sonra bi gün ona bilerek vurduğunu itiraf edecektir Rossi. O zaman bugün inanılmaz yorumları yapanlar biz olaya nasıl bakmışız derler mi bilmiyorum. Aşağıda linkini verdiğim filmde iki kişi dövüşüyor. Biri diğerinin kafasına tekmeyi çakıyor. Diğeri şöyle diyor.
    – Ha haa Kafayla ayağa tekme nasıl ama ?
    – Bu söylediğin belki Mars’ta gerçerli olabilir. ….

    Marquez Rossinin üstüne yattı diyenler hayatlarında motor kullanmamış ve muhakeme kabiliyeti herhangi bir sebeple işlemeyen şahıslar olabilir ancak.

    https://www.youtube.com/watch?v=HaMvPVT_nfU

  7. Yetersiz ya tabii. Olması gereken Marquez’in Rossi’yi kasıtlı biçerek kupayı kucağına bırakmasıydı değil mi? Böyle olunca planlar bozuldu maalesef.

  8. Zaten Marquezin yaptıklarına bakacak olursak amaç Lorenzonun dediği gibi her ikisininde aynı puanı almasıydı. Yani ikiside temas sonucu yarış dışı kalacak ve 0 puan alacaktı.
    Rossi bunu erken gördü ve doğru-yanlış tedbirini aldı. Çıkan karara bakacak olursak çok da zararlı çıkmadı Rossi.
    Son yarışlarda Honda nın dahi iyi olduğu bariz ortada. Ben asıl Valencia’da Marquez Lorenzo ile yarışacak mı onu merak ediyorum.

  9. lorenzo,nun derdi nedir rossi ile şampiyonluk,da olsa takım arkadaşın . hem senlik bi durum yok ortada ceza işlerine senmi bakıyorsun . iş ispanyol italyan şavaşına döndü

  10. Rossi ve Marquez hakemlerin yanındayken Lorenzo sanırım garajda Rossi için bağırıp durmuş. Hayır Marquez bağırıp çağırsa normal de, Lorenzo’nun bu kadar galeyena gelmesi, sonunda şampiyonluk olsa da direkt kendisini ilgilendiren bir konu olmadığı için anlamsız.

  11. Lorenzo sonuna kadar haklı bu konuda.

  12. Kopekbaliklari kan kokusu almis.

  13. Umarım Ducatiler sana bir süpriz yapar son yarışta 😉 sen anladın onu kulisci 🙂

  14. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

    Rossi şampiyon olursa ki ben ihtimal vermiyorum motor tofaşınki gibi şuan 😀 Oldu diyelim Lorenzonun bu seneki hızıyla yine hakkıyla şampiyon olamadığı bir sene kalbimin bir kösesinde kalıcak.

    1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

      Ayrıca Lorenzoya hakaret etmeye gerek yok.Her ülkenin pilotuna saygı duymak zorundasınız ! Lorenzo burada haklı konuşuyor.Bu site de aklı başında olan herkes biliyor Rossiye az ceza verildiğini.Ortada yanlış konuşulan bir şey yok.

  15. Bu ispanyolların hepsi bi kendileri akıllı sanıyor galiba.

  16. F-one-Driver avatarı

    Ulan yıllarca schumi-villeneuve olaylarıyla uğraştık durduk, bide bununla uğraş şimdi:) söylemeliyim ki cezaya bende şaşırdım, baya hafif kaldı, ama son sıradan gelip şampiyon olursa belki bu olayı bir nebze gündemden düşürebilir, ama olayın silinip gitmesi imkansız. Marquez açıkça rossi hayranlığını itiraf eden bir isim, ve yeni nesilin önünü çekiyor, rossi ile yaşadığı bu olay onun givi birçok kişinin de zihninden rossi hayranlığını silebilir, doctor keşke hiç yapmasaydı, her ne yaşanırsa yaşansın iki teker üstünde ve pistte yaşansın, birini elimine ederek bir yere varmanın ne anlamı var…

  17. helal lorenzo adam haklı rossinin adı değiştiriyor herşeyi

  18. İşte adam. Biri 0 biri 16 puan aldı evet haksızlık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir