Ferrari, Sezon Öncesi Güç Birliği Yaptı

yazar:

kategori:

İlk yarış Bahreyn GP’ye 1 hafta kala Montezemolo, Perşembe günü Maranello’daki fabrikayı ziyaret etti ve üyelerle bir araya gelerek takımın durumunu görüştü.

Sezon öncesi testlerin iyi geçmesine rağmen Montezemolo, daha önlerinde yapmaları gereken çok şeyin olduğunu söyledi.

Montezemolo: “Kazanmak istiyoruz ve bunun için çok şey feda ettik. Ama dünyadaki en iyi takım olduğumuzu göstermek tutkumuzun motoru, onurumuz, arzumuzdur.”

“Bu amaca ulaşmak için saniyenin oda birlik kısmının bile fark yaratabileceğinin farkında olmamız gerek. İstisnasız herkesten, her zaman, her şeyinizi vermenizi istememin nedeni de bu”

“Kariyerinin zirvesinde ve kazanmak için bütün değerlere sahip bir pilotumuz, Fernando, var. Felipe var; geçen sene olandan sonra tamamıyla yenilendi. En iyiye çok yakınız ama en iyi olmak istiyoruz. Harika bir takımımız var ve aracı geliştirmek için yarıştan yarışa elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız”

“Her taşın altına bakmalıyız: pistte, evde, işte. Her şey, mümkün olan en iyi şekilde yapılmalı. Sizden istediğim de bu. Bazı harika işler yaptınız ve bu şekilde devam etmenizi istiyorum. Bunu başarabileceğinize de inanıyorum. Umarım yakın zamanda, alınan sonuçlar konusunda size teşekkür etmek, birlikte kazandığımız zaferlerin keyfini sürmek için tekrar görüşürüz. Hepinize gönülden bol şans diliyorum: Forza Ferrari”

Fabrika’daki simülatörde iki gündür çalışan Alonso ise, konuşmaya başlarken üyeler tarafından büyük alkış aldı.

Alonso: “Bunu daha önce gazetelere de söyledim ama şahsen size de söylemek istiyorum: şimdiye kadar sürdüğüm en iyi araç bu. Bu, her yarışı kazanacak yetiye sahip anlamı taşımıyor ama testlerin gidişatından memnun kaldım ve Bahreyn’deki ilk yarış için %100 hazır olduğumuzu düşünüyorum”

“Biz Ferrari’yiz ve tarihimizden biliyoruz ki tek amacımız var: şampiyonayı kazanmak. Ve çalışmalarınız sayesinde bunu yapabileceğimizi biliyorum. İlk yarışın, Tour de France’nin ilk etabı gibi olduğunu biliyoruz: önemli olan kazanmak. Felipe ve ben, oldukça motive durumdayız ve Ferrari gibi bir aracı sürme fırsatına layık olduğumuzu gösterme adına her şeyimizi vereceğiz”

Ferrari takım patronu Stefano Domenicali devam etti: “Üst gruptayız ama henüz en iyiler arasında değil. Bu, teşvik edici olmalı. Çünkü, her yarış gelişmemiz gerekiyor. Bu, 2010 şampiyonası olacak ama dayanıklılık da önemli olacak”

“En çok yol kat eden takım olmamız, ne kadar iyi çalıştığımızı doğruluyor. Ama dikkat etmeye son veremeyiz. Potansiyelimizi ve gücümüzü bilmeliyiz. Çünkü, diğer herkese ayak uyduracak insanlara, kaynaklara ve yapıya sahibiz. Testler süresince neler yapabileceğimizi gösterdik ve şimdi, bunu sürdürmeliyiz”


Yorumlar

  1. ALONSO -FERRARI  avatarı
    ALONSO -FERRARI

    alonso hamıltonamı yenıldı puanları aynı takım butun hatlarıyla hamıltona oynamasına ragmen sen ferrarıde 75 puan yaptın massa 97 puan yaptı kı senın barız onundeydı yanı oda senı gectı kı takım agam saham massaya pynamadı yanı ıkısınede esıttı ayrıyetten pılotu pılottatn ayıran sey karnesıdır karne gerceklerı yazar duygusallıga gore bısey yok yanı karneye bakın kı karnesı suan en ıyı olan alonso shumıden sonra kı shumı cıfte sampıyonluktan sonra 31 yasında baslamıs alonsoda cıfte ama suan yası 28 o yuzden ne hamılton ne kımı ne massa ne vettel bunların cok fırın ekmek yemelerı lazımm gecebılırler ama karnede asla dunyanın en genc cıfte dunya sampıyonu alonso ayrıyetten ne kımı ne massa ne hamılton kadar ıyı takımlarda yarısmadı reno ıyıdı ama potansıyelı bellıydı pılotajlıkla ıyı ısler yaptı alonso

  2. ALONSO -FERRARI  avatarı
    ALONSO -FERRARI

    alonso hamıltonamı yenıldı puanları aynı takım butun hatlarıyla hamıltona oynamasına ragmen sen ferrarıde 75 puan yaptın massa 97 puan yaptı kı senın barız onundeydı yanı oda senı gectı kı takım agam saham massaya pynamadı yanı ıkısınede esıttı ayrıyetten pılotu pılottatn ayıran sey karnesıdır karne gerceklerı yazar duygusallıga gore bısey yok yanı karneye bakın kı karnesı suan en ıyı olan alonso shumıden sonra kı shumı cıfte sampıyonluktan sonra 31 yasında baslamıs alonsoda cıfte ama suan yası 28 o yuzden ne hamılton ne kımı ne massa ne vettel bunların cok fırın ekmek yemelerı lazımm gecebılırler ama karnede asla dunyanın en genc cıfte dunya sampıyonu alonso ayrıyetten ne kımı ne massa ne hamılton kadar ıyı takımlarda yarısmadı reno ıyıdı ama potansıyelı bellıydı pılotajlıkla ıyı ısler yaptı alonso

  3. özgür özel avatarı
    özgür özel

    bekle bahreyn….forever alonso…

  4. arkadaşlar f1 de yarışıpta kötü pilot yoktur sadece birbirinden farklı sürüş yeteneklerine sahip pilotlar vardır (tabi unutmadan bu yarışlarda f1 araçlarıda çok önemlidir)tabi bu benim görüşüm

  5. bazı şeyleri defalarca yazmaktan usansım arkadaşlar.yine yazıyım kimi eğer rekabetçi bir arabası varsa asılır ve koparır yada kıl payı kaçırır.rekabetçi bir arabası yoksa o sıradan bir pilotaj sergiler.onun için ya hep yada hiçtir.şampiyonluk olmazsa 2.lik 3.lük değil kimi o karakterdedir.2005 o kadar arıza yapmasına karşın arabanın şampiyonluk kovalayacağını biliyordu ve asıldı.geriden gelip alonsoya yetişti.müthiş bir iş çıkardı.2003 tede kıl payı hep o arıza ve talihsizlikler yüzünden schumiye kaptırdı.şampiyonluğu.yani arabası rekabetçi ise kimi arabadan maksimum verimi çıkarır.takım arkadaşlarınada sadece bir sezon geçildi.alonso gibi.
    benim şahsi görüşüm alonso schumiden daha iyi pilotdur.ama gelde ispatla.

  6. istemeden de olsa, katafalk kaya'nın dediği gibi tartışma yine kimi'ye geldi; benim sayemde. açıkçası bunu ortaya ben attım, ama kimi'yi karıştırmak ya da karalamak için falan değildi amacım. amacım yalnızca bir örnek vermek isteyişimdi.

    3 yıl önce de raikkonen ferrari'ye katılırken, massa oyunun dışında tutuluyormuş gibi bir hava oluşuyordu. o zamanlarda massa kendini 2 yarış hariç göstermemişti bile henüz. dünya şampiyonu olabileceğini gösteren emareler taşımıyordu- bir çok insana göre. buna rağmen kesinlikle raikkonen'in yanında sırıtmadı. gayet güzel başa çıktı takım içi rekabette.

    şimdi, şampiyonluğu 1 puanla kaçırmış ve hem tecrübe, hem gelişim olarak fazlasıyla büyümüş ve kendini ispat etmiş bir pilot olarak duruyor massa. 3 yıl önce başardığını, artık bugün daha rahat bir şekilde başaracaktır. hepimiz gördük 2006'daki felipe ve 2009'daki felipe'nin farkını. artık referans alınabilecek bir çok noktası var. bunlara ilave olarak, ferrari araçları ve takımıyla geçirilmiş olan 4 yılın avantajı da var.

    fakat, burada geriye tek bir belirleyici unsur kalıyor: kağıt üstünde 3 yıl önceki tecrübesizliğiyle başardığı şeyleri, bugün çok daha kolay başaracakmış gibi görünüyor. ama bu hesabı bozabilecek bir değişken var artık. o da raikkonen yerine alonso olması. üstüne basarak söylüyorum –bence– alonso, raikkonen'den daha üstün niteliklere sahip bir pilot olması durumunda işler kağıt üstündeki kadar kolay olmayabilir. schumi'li mücadelelerden de fazlasıyla gördüğümüz kadarıyla, alonso'nun en önemli özelliklerinden biri, baskı altında kolay kolay hata yapmaması. yarış içerisinde değişen hava-pist-araç sıraları gibi koşullar karşısında bocalamadan yeni bir taktik geliştirip bunu uygulayabilmesi. bunun getirdiği avantaj da kesinblikle küçümsenemez.

    çift bilinmeyenli bir denklemde, massa nın 3 yıl boyunca çok büyük atılımlar yapmasını + tarafa yazarken; alonso'nun raikkonen'in yerine gelmesini de – tarafa yazıp değerlendirme yapmak istedim. kimi'den örnek verme sebebim budur. yoksa kesinlikle kimi'yi isminin geçmediği bir habere dahil ederek, kimi taraftarlarını kızdırmak ya da üzmek değildir amacım.

  7. 2008'de gonderilecegi belli olsa 2 yillik anlasma daha yapilmazdi jet man.

    uzulerek soyluyorum ki massathebest'in soyledigi son cumlesinde belirttigi gibi gayet yuzeysel ve duygusal bir yorum yapmissin.

    f1'de kimi'yi tutuyorum; ama onu anlamsizca savunanlari gercekten anlamiyorum.

    pilot karsilastirmalarina da deginmek istiyorum.

    su daha iyi bu daha iyi gibi tartismalar hicbir zaman bitmeyecektir. keza hamilton ile alonso ayni takimda yarisip ayni puanlari bitirmelerine ragmen bu tartismalarin ardi arkasi kesilmiyor. 3 yil gecmesine ragmen 🙂

    sampiyonayi puansiz kapatan ve surekli mekanik ariza yasayan bir takimin iki pilotunu ele alalim. hangisi pozisyon olarak onde bitirdiyse "vay be, digerinden kat kat daha iyi…" mi diyecegiz? hangi turda motor yakacaklarina mi bagli olacak basari durumlari? sacmalik bence 😀

    ben pilotlar karsilastirmasinda diyecegimi dedim, oyle aman aman fark yok aralarinda. kisisel gorusurum; sirasiyla motogp, wrc ve f1 pilotlari, eger hak ederek bir yerlere gelmislerse (sponsor destegiyle one surulenler haric) gercekten limitte insanlardir ve saygi duyulmasi gerekir.

    ben sunu sormak istiyorum. eger yerinden izlediyseniz f1'i; allasen kaciniz hangisinin daha hizli veya yavas tur attigini/atacagini tahmin edebiliyor uzaktan? bariz bir hata, disari tasma, spin gibi seyler olmadigini, temiz bir tur atildigini varsayarsak. bence buradaki okuyucu + uyelerin %99.9'u anlayamiyordur. ben de cogunlugun icindeyim 🙂

    oyle onboard turlari izleyip "abe super bu vettel yeaaa" ya da "bu kubica da bes para etmez. ben tek elimle daha iyi surerim yeaaa" (isimleri burada rastgele sectim) demekle olmuyor arkadaslar.

    serhan acar'in bir sozunden ornek vereyim. alinti yapmim ama hatirladigim kadariyla 🙂

    "adam hayatinda belcika'ya gitmemis, spa'yi avucumun ici gibi bilirim, f1 pilotu olmak istiyorum diyor. en fazla ps3'te birkac tur atmistir. yarisci olmak istiyorum da demiyor, direk "f1" pilotu diyor. hayir versen araci garajdan cikarabilecek mi o bile muamma."

    velhasil, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmamak gerek bence.

  8. ""massaya geçildi.çünkü asılmadı.ferrarinin kendisini göndereceğini biliyordu.asılmadı çünkü ferrari mclaren kadar iyi bi araba değildi.""

    fıkra bile anlatsam bundan daha komik olamazdı. tebrik ederim =)

  9. alonso neye göre kimiden üstün bi pilot somut şeyler söyleyinde bizde cevap yazalım.2 kez şampiyon oldu kimi 1 kez diyemi massaya sezon sonunda geçildi diyemi.
    kiminin rekabetçi bir arabayla neler yapabileceğini gördük.şampiyon olmak her şey değil.herkes bilirki en iyi araba kimdeyse o şampiyon olur.(button-hill-villeneuve)gibi basit şampiyonlarda var.massaya geçildi.çünkü asılmadı.ferrarinin kendisini göndereceğini biliyordu.asılmadı çünkü ferrari mclaren kadar iyi bi araba değildi.2005 te mclaren renault kadar az arıza yapsaydı kimi şampiyondu.
    alonsoya gelince oda çaylak hamiltona yenildi.nasıl olacak.

  10. "saka bir yana f1 pilotlari arasinda oyle gercekten aman aman daglar kadar fark yok bence. o seviyeye gelmis adamlari sandiginizdan cok daha kucuk farklar ayiriyor."

    katılıyorum

  11. tartisma yine kimi'ye geldi he?

    bence sutil hepsini dover der ve cekilirim 🙂

    saka bir yana f1 pilotlari arasinda oyle gercekten aman aman daglar kadar fark yok bence. o seviyeye gelmis adamlari sandiginizdan cok daha kucuk farklar ayiriyor.

    habere yorumum; ferrari'nin bu muthis motivasyonu bosa gitmez umarim.

  12. Aralarındaki fark; Alonsonun daha çalışkan ve işinde daha motive olmasıdır. Yani işini Kimiden daha çok severek yapması vs bunlar Alonsonun + özellikleri. Ama yetenekleri ve sürüşleri hakkında aralarında dağlar gibi fark olduğunu söylemek fazla abez kaçar.

  13. ALONSO -FERRARI  avatarı
    ALONSO -FERRARI

    massa best naptın ya kımıcılere uzuldum valla gerceklerı yuzlerıne vurma boyle ya

  14. ALONSO -FERRARI  avatarı
    ALONSO -FERRARI

    massa best haklısın ama kımı ıle alonso arasında daglar var unutmamak lazım

  15. alonsomassa avatarı

    raikkonenle alonso yuı karşılaştırmakmı? lewis ve massa yı alonso ile karşılaştırırzda kimi nereden çıktı?

  16. 3 yıl önce, raikkonen takıma katılırken de bu tip şeyler konuşuluyordu. en büyük destekçisi olan başkan montezemolo'ya rağmen bile, raikkonen beklenen başarıyı gösteremedi. her şeyden önce takım arkadaşı massa'ya üstünlük kuramadı. ayrıca, 2006 sonunda iken hiç kimse massa'nın bu kadar büyüyeceğini görmemişti daha. şimdiki massa ile 2006 sonundaki massa arasında dağlar kadar fark var. o zamanda bile takım arkadaşına yenilmeyen massa, son yıllardaki büyük gelişimiyle ve tecrübesiyle, şimdi çok daha güçlü bir rakip artık.

    ama bir alonso ile raikkonen'i aynı kefeye koyar mıyım, asla.. her ne kadar f1 tarihinde birbirleriyle kıyaslansa da bu iki pilot, bence alonso'nun sürüşü, kalitesi, disiplini, yarışları okuması ve her şart altında soğukkanlılıkla ve hata yapmadan hedefe kilitlenmesi gibi onlarca özelliğiyle, raikkonen'den çok daha üstün bir pilot. hiç kimse alonso'yu hafife alamaz, almamalı.

  17. Sir Jack B.  avatarı

    Sene başından beri Ferrari tarafından gelen demeçlerden Massa'nın bir kenara itilebileceğini seziyorum.

    Eğer Massa sezon başından Alonso'ya üstünlük yada eşitlik kuramazsa başına çorap örülebilir.

    Takım en parlak yıllarında sadece Schumacher'e oynayarak kazandı. Son 3 yıldır eşitlik politikasını iyi yönettiler ama her an eski sisteme dönebilirler. Çünkü başarı bu şekilde daha kolay kazanılıyor ve Alonso'dan en iyi bu şekilde faydalanırlar. Belki sözleşmesi bitince Massa'yı da gönderirler.

    Umarım yanılıyorumdur ve ikisinin başa baş mücadelesini seyredebiliriz.

    Kırmızıları yanyana görmek bile heyecan verici.

  18. ALONSO -FERRARI  avatarı
    ALONSO -FERRARI

    kımı en ıyı he raıkonenmı karnesıne bakta konus kardesım yeterın ya en ıyı takımlarda yarıstınız halınız husran alonsodan fazla yarıs yaptın ve daha ıyı takımlarda yarıstın ama puanın ve sampıyonlugun hala gerısınde neyı savunuyosunuz arkadas anlayamıyorum sızı yaw sankı pılotunuz muhtesem ısler yapmıs gıbı abartısyosunuz ben 2008 dede soyledım adam f1 ı sevmıyor ve sadece para ıcın yarıstıgını ıtıraf ettı f1 razıng dergısıne neyın pesındesınız

  19. ferrari forever işin şov kısmında kimiden iyi olduğu kesin.diğer konularda tartışılır.

  20. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    yaw arkdş sen takma kafana kimiden ii olduğu kesin.

  21. "Alonso ise, konuşmaya başlarken üyeler tarafından büyük alkış aldı" tifosinin sevgisini şimdiden kazanmış görünüyor. çok etkileyici konuşmalar. insanı baya bi gaza getiren cinsden.

  22. takımın belki en iyi olabilir ama pilotların bana göre en iyileri değil…

  23. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    ya mpalmer abi ne alaksı var adam ferrari organizasyonunda söledi bunu. yaw nerelre cekiyosunuzabi sadece kullanış bakımndan diyor hız bakımından deil

  24. ayıp be ayıp, sana dünya şampiyonluğu kazandıran takıma saygı duy biraz..Üstüne basa basa bugüne kadar kullandığım en iyi araç bu diyor.O zamanki kurallar göre en iyi araç oydu biraz saygı duysa böyle saçma sapan açıklamalar yapmazdı alonso.Bütün saygımı yitirmeye başladım ben bu çocuğa

  25. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Allah Allah deyip geçer El NAAAAAAAAAAAAANOOOO heeeey hey! di di dit di di dit di di dit di di! 😀

  26. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    geliyoruzzz :))))) bahreyn

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir