Mercedes, Rosberg’e Karşı Sert Mücadele Eden Hamilton’la Görüşecek

yazar:

kategori:

Mercedes takımı, dün Amerika’da 3. kez şampiyon olan Lewis Hamilton’la takım arkadaşı Nico Rosberg’e karşı olan sert sürüşü nedeniyle konuşma planladığını açıkladı.

Dünkü yarışa 2. sıradan başlayan Hamilton, ilk viraja gelirken lider olan Rosberg’e karşı daha hızlı ivmelenmesiyle iç çizgiyi kapattı ve takım arkadaşını pist dışına doğru iterek daha fazla pozisyon kaybetmesine neden oldu.

Toto Wolff “Rosberg’in bu olaydan dolayı üzülmeye hakkı var. Çok sertti ve bu konuyu tartışmamız lazım.”

“Yarış içerisinde daha mutluydum çünkü duygusal olarak yarış Nico’ya doğru gidiyordu ve bu durumda iş tatlıya bağlanabilirdi.”

“Ancak Nico bir hata yaptı ve yarış galibiyetini kaybetti. Bu yüzden önümüzdeki günlerde oturup bunu konuşmamız önemli. Daha büyük şeyler olsun istemiyoruz.” dedi.

Yaşananlara rağmen Wolff, Hamilton’un şampiyonluk başarısının gölgelenmesini istemiyor.

Wolff “Şampiyonluğu kazandık ancak bu konunun da görüşülmesi lazım.”

“Lewis’ten bu hakkı almak istemiyorum çünkü şampiyonluğu hak ediyor. Görüşmemizi sadece bir olaya indirgemek yanlış.”

“Ancak açıkçası bir noktada bu görüşmeliyiz.” dedi.

 

 

 

 


Yorumlar

“Mercedes, Rosberg’e Karşı Sert Mücadele Eden Hamilton’la Görüşecek” için 4 yanıt

  1. bence burada bir şey yoktu lewis iyi kalktı içeride olmanın avantajıyla rosbergi dışarı itti bu iş böyle ancak şapka fırlatma olayını tartışsınlar

  2. Ahaha. Çok güldüm ya. Adam şampiyon olmuş. Görüşseniz ne olacak. “Tamam bir daha yapmam” diyecek. Ki yapmaz artık böyle şeyler. Nasılsa şampiyon. Ya ölüyorum şu politikaya. Vat da fak ya. Cidden vat da fak yani.

  3. Hamilton’ın startta sert davrandığını düşünmüyorum. Dışarıdaysan gelir atarlar. Wolff’un bu açıklamaları sadece Rosberg’i sakinleştirmek için yapılmış açıklamalar. Hamilton şampiyon olmuş zaten gelse suratınıza tükürse eyvallah diyeceksiniz. Bunlar Rosberg’i yatıştırma çabaları. Gidip Hamilton’a “Tebrikler şampiyon oldun. Şimdi gel şu sert savunmayı görüşelim.” diyecek halleri yok.

  4. Hakettiği şampiyonluğu vermek istemediği için sert davranmıştır. Önümüzdeki yarışlar bırakmak istememiştir. Her an yarış dışı kalma ihtimali var çünkü, kaza olabilir, arıza olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir