Alonso “Honda’nın Yeni Motoru Sadece 0.1 Sn Daha İyi”

Fernando Alonso, Amerika GP öncesi büyük umut bağlanan Honda’nın güncel motoru için beklentileri düşürdü.

Amerika’da Honda’nın yeni motorunu kullanan Alonso, son 10 turda yaşadığı motor sorununa kadar iyi bir yarış çıkarıyordu. Buna rağmen Alonso, düzlükte büyük gelişme kaydetmediklerini söyledi.

Alonso “Motorun daha iyi performans gösterdiği konusunda çok fazla şey söylendi ancak düzlükte ölçüm yaptığımızda sadece 0.1 sn geliştiğimizi gördük.” dedi.

Eski takım arkadaşı Hamilton’un şampiyonluğu konusunda Alonso “Hamilton bu sene ayrı bir seviyede yarışıyor. Baştan sona domine etti.”

“Geçen sene Rosberg en azından heyecan katmıştı ancak bu sene Hamilton herkesten çok hak etti. Bakalım gelecek sene hayatı onun için zorlaştırabilen kimse olacak mı?” dedi.

 

 


Yorumlar

“Alonso “Honda’nın Yeni Motoru Sadece 0.1 Sn Daha İyi”” için 13 yanıt

  1. SCUDERİA FERRARİ avatarı
    SCUDERİA FERRARİ

    alonsonun artık mercedese geçip hamiltonu tokatlaması gerekiyor totosu çok kalktı çünkü. yaptığı hareketler hiç hoş değil birinin ona artık dur demesi lazım o da FIA

  2. Samuray felsefesi elindekiyle yetinmelisin der. Allah bereket versin demeli 🙂

    Ama bu yarış sanki biraz daha iyi mücadele edebildi gibi geldi. Yarış içini bahsediyorum tabi, yarış sonucu 10 tane aracın DNF olmasından etkilendi.

    Bu arada tahmin yapmayı unuttum iyi mi 😀 Gitti şampiyona.

    1. Emin değilim bende unutmuş olabilirim.

  3. ”Bakalım gelecek sene hayatı onun için zorlaştırabilen kimse olacak mı?” çook manidar !

  4. İlk virajda massa temas etmese idi daha iyi bir yerde bitirirdi

  5. Geliştirebildikleri kadar geliştirsinler bu sezon motoru. ERS ünitesine de seneye el atarlar artık.

  6. Kendisini hiç sevmesemde pilotluğuna saygı duyarım. ama dün ilk defa serhan acar alonso 2 şampiyonluğunu kazandığında henüz f1 de yarışmaya başlamamış olan vettelin 4 hamiltonun ise 3 şampiyonluğu oldu dediğinde üzüldüm bu adam için hiç üzülceğimi sanmazdım oysa aynı şekilde kimi içinde ikiside daha fazlasını hakediyodu bence.

  7. Yazik len bu adama

  8. İçten yanmalı motorlar arasında çok büyük farklar yok bence,o yüzden gelişim çok büyük fark yaratmıyor zaten F1 motor sporu olmaktan V6 hibrit motorlarından sonra iyice uzaklaştı.Ferrari geçen yıl ile bu yılki gelişim farkı içten yanmalı motorla değil elektrik motorları ve diğer bileşenlerden bulduğu gelişimle bu duruma geldi.

  9. anlaşılan honda ers sorunu çözmeden iyi sonuçlar alamıcak

  10. 0.3 olarak tahmin etmiştim ama 0.1 çok az.

    1. İçten yanmalı motorda en fazla bu kadar gelişiliyor herhalde. Seneye tokenleri iyi kullanıp ERS’den 150-160 bg kazanmalıyız.

  11. Eldeki tokenleri hiç kullanmasalarmış daha iyi 0.1sn çok çok az

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir