Alonso, Beklentileri Yükseltmiyor

yazar:

kategori:

2005 ve 2006 dünya şampiyonu Alonso, Renault’tan bu sene Ferrari’ye geçti ve 2010’un şampiyonluk adaylarından biri.

Ama 28 yaşındaki İspanyol pilot, şampiyonluk şansı hakkında temkinli cümleler kurdu ve kazanamasa da hayal kırıklığı yaşamayacağını belirtti.

Cadena Ser’e konuşan Alonso: “Şampiyon olamazsam, insanların hayal kırıklığına uğramasını anlayabilirim ama şahsen ben hayal kırıklığı yaşamayacağım”

“Bu bir spor. Madrid ve Barselona, dünyanın en iyi takımları ama Şampiyonlar Ligi’ni veya bir maçı kaybedebiliyorlar. Şampiyonluğu kazanamama, tamamıyla mümkün ve bu bir hayal kırılığı olmayacaktır.”

Alonso, 2005 ve 2006’da ard arda şampiyonluk yaşarken Schumacher’i geride bırakmıştı.

İspanyol pilot, bu sene spora geri dönen Schumacher ile yine karşı karşıya ama bu sefer her ikisin de takımı farklı olacak.


Yorumlar

  1. Eski arkadaşlar beni tanır fanatik bir BMW taraftarıydım ama BMW spordan çekilince tarafsız olarak f1'i ve haberleri takip ediyorum. alonso temkinli konuşmuş ve bende schumacher'e karşı temkinli olmaktan başka çareniz yoktur dedim. Bu yorum bazı arkadaşlar tarafından neden büyütüldü anlamadım. sporun gelmiş geçmiş en iyi pilotuna senden daha iyiyim seni bu sene asfalta yapıştıracam diyemezsiniz bunu demek istedim ama bazı arkadaşlar yorumlarıyla alonsonun schumacheri asfalta yapıştıracağını ima ediyor.

  2. Guruyorum ki bazilari bilmiyor ki alonso Ispanyol!

  3. çok yalan konuşuyor yazık…ümitlerini yüksek tutmuyor ama ferrari en iyi araba diyor…bu ne yaman çelişki…yoksa massadan dolayımı diyeceğim ama bence o ikinci pilot olarak görev yapacak…aldım gardımı basın eksiye:)))

  4. mahmut tuncer

    Sen nasıl o yoruma cevap verdiysen bendende kendi yorumana cevap aldın. Ayrıca Tahsin arkadaşımız ne demiş kide böyle cevap verme ihtiyacı duydun. Karşınızdaki Schumacherse temkinli olmalısınız demiş ne var bunda ?

  5. alonsomassa avatarı

    güle güle kosava

  6. Yine diyorum ki Alonso kiskanc bir pilot.Cok konusuyor ve kazandigi zaman tadi kalmiyor.Takim degistirdigine bakarak performans gustermedi.Hemiltonla basa atamadi.Bakalim Massaile ne olacak.Ferraride de bir sey yapamasa o zaman:Gule gule yavrum?!….

  7. Alonso'nun da zamana ihtiyacı olacaktır, uyum sorunu yok şuanda fakat yarış içinde pilot-takım ikilisinin uyumu farklı bir boyut… Ferrari'nin de Alonso'yu tanımak ve ondan maksimumu çıkartmak için çok çalışacağına eminim…

  8. elif çivici avatarı

    Deliler gibi şampiyon olmak istiyorsun Alonsocugum,bal gibi biliyoruz :)Sadece temkinli oluyorsun o kadar,bu bizim denemeler sonrası milletin aman takmıyorum hiç ya,ya da zaten iyi bişey beklemiyodum triplerinden farksız 😀
    Ama seni seviyorum Alonso,senin gibi hırslı adamlar lazım.:)

  9. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    Redbull un sezon içinde kendini geliştirme hızı Mclaren ve Ferrari ye oranla, kesinlikle zayıf. Geçen sezonki avantajı yaşarken bile gördük bunu. Brawn gp ise neredeyse sezon boyunca hiçbir ilerleme kaydetmedi. Sürekli kan kaybetti. Şimdi Mercedes gp olunca, içinde de Şumi olunca ne olur bilmiyorum ama Redbull un sezon içinde geri kalacağından eminim.

  10. Redbullun geri kalma sebebi kaynak sıkıntısı olmayacak.2 varsayıma dayanıp söylüyorum bunları:
    -1.si Neweyin 2 sene üstüste şampiyonluğa yarışacak otomobil üretememe handikapı
    -2.si ise Redbull un tecrübe eksikliği.Geçen seneyle karşılaştırmayın sakın bu sene öyle meydanı boş bırakmayacak 2 hatta üç takım var bu sene Ferrari Mclaren Mercedes.geçen sene şampiyonluk şansları olduğu için bütün imkanlarını kullandılar ama bu şampiyonluk için yeterli olmadı.Bu sene işleri daha zor.

  11. alonsomassa avatarı

    91 ve feel_it arkadaşların yorumları beğendim tebrikler.ancak nedir bu kosova ispanya nın f1 le alakası?konuyla ilgili değil gibi.

    evet alonso gerçektende olgunlaştı ancak bunu keşke daha önce yapsaydı.akdeniz kanına bağlıyorum..

    ancak bunun yanında alonso ve massa nın…lewis in.. vettel in schumi nin rosberg in kaybetme lüxleri yok.ve3 tabiki son şampiyonunda.

  12. alonsomassa avatarı

    91 ve feel_it arkadaşların yorumları beğendim tebrikler.ancak nedir bu kosova ispanya nın f1 le alakası?konuyla ilgili değil gibi.

    evet alonso gerçektende olgunlaştı ancak bunu keşke daha önce yapsaydı.akdeniz kanına bağlıyorum..

    ancak bunun yanında alonso ve massa nın…lewis in.. vettel in schumi nin rosberg in kaybetme lüxleri yok.ve3 tabiki son şampiyonunda.

  13. mahmut tuncer avatarı
    mahmut tuncer

    mclaren de redbull da araci sezon icinde iyilestirme konusunda basarili takimlar. bunun icin butceleri de yeterli. bu sebepten 4 buyukler icinde hic birinin geride kalacagini dusunmuyorum.

  14. Arkadaşlar aşşağıdaki yorumumda "gücenmemin" yazmışım güvenmemin olması gerekiyor.Kalın parmaklı olmanın zararlarını birkez daha yaşadım:))))Kusura bakmayın

  15. Mclaren ile ilgili olarak.Mercedes ayrılınca bir kaynak kayıpları olduğu aşikar.Eğer iyi bir araçla başlayamazlarsa geri dönüşleri çok kolay olmayacaktır eskisi gibi.Ama Hamilton gibi bir pilotları var her şartta hızlı olabilen bir pilot.Redbull ise sezona hızlı başlasa bile diğerlerine ayak uyduramayacağı düşüncesindeyim.Ama şunu söyleyeyim uzun zamandır bu kadar istekle beklediğim bir sezon olmamıştı:))))))

  16. Sezon başlasında araçlar hakkında daha karar vermek için erken çünkü.Biçok sezonda sezona iyi başlayamayan takımların şampiyon olduğunu gördük.Bakalım.Benim tahminim Ferrari ve de Mercedesin sonuna doğru yanlız kalacağı yönünde.Bir Mercedes e gücenmemin sebebi geçen sene ellerinde çok iyi bir araç vardı onu diğer takımlar kadar geliştirseler yine en hızlı araç olucaklar.Ayriyetten Mercedes ve de Schumi faktörü var.Ferrari is en güçlü pilot 2 lilerinden birine sahip ve de geçen sezonun ortaından beri herşeyini bu araç için verdiler.Bahanesi olmayan bir takım başarılı olabilmek için herşeyi yapacaktır.Tıpkı köşeye sıkışmış bir panter misali:)).Bakalım göreceğiz.

  17. bu sene ak koyun kara koyun belli olacak ferrari mercedes mclaren redbul
    hemen hemen bir birine yakın güçleri dolayısıyla şampiyonu pilotlar belirleyecek sezon sonunda sıralamayı görüp öyle konuşacağım.Temennim Alonso nun şampiyon olması

  18. mahmut tuncer avatarı
    mahmut tuncer

    arkadasim bu olay bizim uefa kupamiz var, bizde sizi 6-0 yendige donmesin. ben bu aciklamayi "karşınızdaki pilot MICHAEL SCHUMACHER ise temkinli konuşmaktan başka çareniz yoktur ama yinede busene bence çok güzel olacak. " yorumuna ithafen yaptim.

  19. Alonso Schumaheri iki kere yenmisse o zaman Schumaher Alonsoyu yedi kere yendi.Buna ne diyelim?Alonso icin hala ayni dusuncedeyim:Tipik bir komunist.Ferraride kazanamasa o zaman Ferariyide suclu bulacak.Bir hukumet(ispanya) KOSOVA-yi kabul etmese o hukumetten hayirli pilot olmaz…

  20. ''ben sanmiyorum ki alonso bu aciklamayi schumacher'den cekindigi icin yapsin. sonucta 2 kere yendi schumi'yi. ''

    Schumide o zaman 4 defa yendi. Bence bu çekinmesi için bir sebep olabilir.

  21. mahmut tuncer avatarı
    mahmut tuncer

    ben sanmiyorum ki alonso bu aciklamayi schumacher'den cekindigi icin yapsin. sonucta 2 kere yendi schumi'yi.

  22. karşınızdaki pilot MICHAEL SCHUMACHER ise temkinli konuşmaktan başka çareniz yoktur ama yinede busene bence çok güzel olacak.

  23. 91den beri ARKADAŞIM BİZDE SENİ TEBRİK EDİYORUZ. tarafsız yorumundan dolayı.

  24. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    mahmut tuncer yaw 3 senedir bekliyoruz gerilerde olmaktan sıkıldı bizide anla biraz alonso uzun zamandan sonra ii bi aracla ayrışcakj inş 🙂

  25. mahmut tuncer avatarı
    mahmut tuncer

    f1 mekanik bir spor. sampiyonlugunuz sadece sizin perfonmansiniza bagli degil. aracinizda mekanik sorunlar yasanabilir , rakibinizin araci sizinkinden hizli olabilir vb.sonucta alonso da temkinli konusuyor. ne olacagi bilinmez. simdi burada "alonso gerekeni yapacak :))) " diye bisey soylemeye ne gerek var ya.

  26. galibiyetler mağlubiyetler ve zaman gerçekten alonso'ya tecrübe kazandırmış, artık açıklamaları bile olgun, bu açıklamalarından ve olgunluğundan dolayı alonso'yu tebrik ediyorum F1 ruhuda bunu gerektiriyor…

  27. galibiyetler mağlubiyetler ve zaman gerçekten alonso'ya tecrübe kazandırmış, artık açıklamaları bile olgun, bu açıklamalarından ve olgunluğundan dolayı alonso'yu tebrik ediyorum F1 ruhuda bunu gerektiriyor…

  28. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    alonso son 2 senedir cok temkinli konusuyor saten ama bu sene onu kimse durduramıcak 🙂 hehe

  29. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    alonso gerekeni yapacak :)))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir