Hamilton: Rosberg’i Kasıtlı İtmedim

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton, Amerika GP’si ilk virajında Nico Rosberg ile yaşadığı temas için kendisine yapılan eleştirileri kabul etmedi.

Yarışa pole pozisyonundan başlayan Rosberg, Hamilton’un daha iyi bir ivmeyle ilk virajda içeriyi kapatmasıyla ilk virajda pist dışına çıkarak 5. sıraya kadar geriledi. Buna rağmen yükselmeyi başaran Rosberg yarış içerisinde tekrar liderliğe yükseldi ama son güvenlik aracından sonra yaptığı hatayla 2. sırada yarışı tamamladı.

Nico Rosberg, takım arkadaşı Lewis Hamilton’un Amerika GP’nin startında kendisini pist dışına atarak biraz fazla ileri gittiğini söyledi.

Ancak Hamilton “Onu zorlamak ve pist dışına itmek istemedim. Bu kesinlikle kasıtlı bir hareket değildi”

“Olayı tekrar izledim ve ikimizde ıslak zemin lastiklerine sahiptik. Böyle havalarda dış taraf her zaman daha kuru olur. Dolayısıyla Nico’nun olduğu tarafta yol tutuşu daha fazlaydı. Ama ben öndeydim ve kendi yarış çizgimi takip ettim”

“Virajı dömeye başlarken Nico da yanımdaydı. Hafif  bir arkadan kayma yaşadım ve o da direksiyonu çevirince temas oldu”

“Agresif olduğumu düşünmüyorum. Sonuçta ben iç taraftaydım”

“Nico çoğu zaman böyle açıklamalar yapıyor fakat hiçbir zaman takım arkadaşıma böyle birşey yapmam” dedi.

Hamilton risk almak istemediğini söylemesine rağmen, ikincilik için yarışmadığını söylüyor.

Hamilton “Bir yarışa ikinci olmak için çıkmam. Küçükken istediğim hiçbir şeye çalışmadan ulaşamadım. Her zaman istediğim şeylere ulaşmak için çalışmak zorundaydım”

“Neyse ki bu temasın ardından ikimizin aracında da hasar oluşmadı ve Nico liderliği yeniden alabildi” dedi.

Rosberg lider giderken bitime 10 tur kala blokaj yaşadı ve galibiyet ve şampiyonluğu Hamilton’a adeta hediye etti.

Hamilton “Son on tur içerisinde zaten onu geçecektim. Genellikle aynı fikirde değiliz” dedi.

Hamilton, Wolff ve Lauda ile bu konuyu görüşmek istemiyor.

Üç kez dünya şampiyonu “Herkesin istediğini düşünmeye hakkı var ama yarışı ben kazandım ve bunun bir önemi yok. Bu konuda kendimi iyi hissediyorum” dedi.


Yorumlar

“Hamilton: Rosberg’i Kasıtlı İtmedim” için 13 yanıt

  1. Araç üstü görüntülerden Hamilton’un direksiyonu yeterince çevirmediğini gördük. Bunu Martin Brundle da canlı yayında fark etti. Şimdi boş yere bahane bulmasın.

  2. bu kaçıncı be sana böyle kasten çarptığın dolu yarış çıkarırız hamilton

  3. SCUDERİA FERRARİ avatarı
    SCUDERİA FERRARİ

    kasten pist dışına attı bi de utanmadan bilerek yapmadım diyor. araç içi görüntüleri izleyin bakalım hamilton direksiyonu oynatmıyor bile 90 senna prost olayı olacaktı nerdeyse.

  4. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Startı aracın kamerasından izledik. Direksiyonu çok fazla sola çevirmedi. Bunu bilerek yaptı. Kendisine tapınan SKY yorumcuları bile bunu ifade ettiler start görüntülerinde. Direksiyonu virajı dönmek adına daha fazla çevirmek için çok fazla bir şey yapmadı ilk hedefi Rosberg’i pist dışına doğru yöneltmekti.

    Rosberg geçen yıl Spa’dan sonra herhangi bir ikili mücadele sırasında temas olur ve yarış elden giderse neler olacağını bildiği için agresif davranamıyor, Hamilton da Japonya’da olduğu gibi burada da bunun avantajını kullandı.

  5. Yaw he he Lewis.. Senin olmadık yere kaç kere burnunu soktuğunu biliyoruz, bir ara Massa ile bütün sezon niye çarpışıp durdunuz bi bak bakalım. Çoğu pilot kendi yarış tecrübesiyle kaçındı seninle kaza yapmaktan. Spa’da Nico’nun sana yaptığını sen en az 20 kere yaptın diğer pilotlara. Ama kimse senin gibi surat yapıp telsizden şikayet etmedi. Sen ki bir kaç temastan sonra işi “Garajın benim tarafındakiler” e kadar getirdin olayı. Tarih unutmaz..

  6. yapma bunu cıtlembık senna varı bır dalıs sergıledın.yarıs cızgısı dısında ve fren noktasını kacırdın ıste

  7. Batuhan #JB17 avatarı
    Batuhan #JB17

    Rosberg’in sonraki yarışta bu konu ve şapka konusunun intikamını almasını bekliyorum. Ez onu dostum!

  8. Hamilton kariyerinin başından bu yana her fırsatta bunu yapıyor. 2007 veya 2008 spa yarışlarından birinde de yapmıştı, 2014 Bahreyn’de defalarca Rosberg’e yaptı. Japonya idi sanırım bu sene de yaptı.

    Ama Rosberg Macaristan’da aynısını bile yapmayınca ‘nico hit me’ diye bağırdığını duyduk.

    Yerler anam kime anlatıyorsun 🙂

  9. Adam içeriği kapmış yan yana gelmişler, ıslak pistte ordan dönebilmek için mecbur açılacak ve zaten araç ön taraftan biraz kayıyor ve çizgisini açarak toparlayıp liderliği alıyor…Napsın yolu Rosberg’e mi bıraksın, Rosberg hiç şunu söylememiş daha iyi kalkıp ilk vıraja aracı önde sokmalıydım diye…

  10. Ozan Ulkugil avatarı

    Kadir İnanır

  11. Bariz şekilde virajı bilerek geniş aldı. Karakter bakımından sınıfta kaldı. Yazık.

  12. Nasil olsa tokatlicaktim dio oz guven patlamasi 🙂

  13. Şapka konusunu sormamışlar mı ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir