2015 MotoGP Sepang: Rossi ve Marquez Arasında Yaşananlar


Yorumlar

“2015 MotoGP Sepang: Rossi ve Marquez Arasında Yaşananlar” için 21 yanıt

  1. ”Marqz gibiler sporun kirli yüzü.”

    aynı fikirdeyim bir aralar casy stoner da bu tavırlarda idi.

    yarış boyunca amansız bir sivrisinek gibi dolanıp tehlikeli hareketlerle rossiyi zora sokmaya çalışmış

    alttan gizlice sanırsınız rossi haksız

    bence az bile olmuş.

  2. sezonun bitmesine iki yarış kala ki takım arkdaşının bir birine yardım etmesini bir şekilde şartlara bağlı olmak üzere kabul edebilirim.
    ancak başka bir takımın sporcusunun diğer iki şampiyonluk adayı iki pilottan birine gizliden yada aleni destek vermesini (hele şamp adayi sporcular takım arkadaşı ise)hiç bir şekilde etik ve ahlaki bulmuyorum.

    gerçek sportmen ya çıkar herşeye rağmen her ikisi ile mücadele edip yarışı kazanmaya çalışır(pedrosa nın yaptığı gibi) yada iki sporcunun arasına girmeyip reconlarını kendi aralarında kesmelerine ortam hazırlardı.

    marquez mücadelenin başından beri iyi niyetli değildi.hep rossinin ayağını kaydırmaya çalıştı,kışkırttı,taciz etti hatta düşürmeye bile çalıştı.bunu becerememiş olması onu sütten çıkmış akkaşık yapmaz.marquez beyaz melek değildi.hiç bir şekilde yaptıklarının mazur görülür savunulur tarafı yok.

    rossi başından beri temiz ve adil yarışmaya çalıştı.bunu anlamak için görüntüleri tekrar tekrar izlemeye gerek yok.canlı yayında bile açıkça ortaydaydı.

    ancak rossi sinirlerine hakim olamadı,belki bakıyı kaldıramadı bilinmez ama spor etik ve ahlakına uymayan çok felaket bir hareket yaptı.cezası yarıştan değil şampiyonadan ihraç bile olabilirdi ve olmalıydıda.

    rossi nin düşürmek istemedim başımdan savmak istedim mealindeki açıklamalarına inansamda ihraç edilmeliydi fikrimi değiştirmiyor.

    ancak rossi yinede son yarışta şampiyon olabilir ve ben bunu gerçekten çok ama çok istiyorum.
    hayırlısı neyse o olsun.

  3. Unstoppable avatarı

    yalnız bu kadar görüntüden sonra marquezin savunulacak yanı yok gibi birşey tamam rossinin yaptığı çok tehlikeli bişi adam orda öledebilir ama marquez bunu 4 5 defa denemiş zaten resmen düşmek için oynamış ama rossiye dua etsin daha pis bir yerde çarpışarak düşebilirlerdi

  4. Ozan Ulkugil avatarı

    tecrübe ile Rossi’nin bu hareketi yapmaması gerekiyordu, üstelik bitime daha 14 tur varken

    hızlıysan er yada geç geçerdin, Marquez’e karşılık vermek gerekmiyordu, yine de hafif sayılabilecek bir ceza ile atlattığına şükretmeli . 97 Schumi sezondan ihraç edilebilirdi, eğer ittirdiği kişi Lorenzo olsaydı…

  5. Ferrari Racing avatarı
    Ferrari Racing

    Biraz önce yarışın tamamının linki siteye koyulmuş. Oradan ilk 10 turu izledim. Lorenzo izlediğim 10 tur içinde ilk 6-7 tur en hızlı zamanları yaparak bir ara 7. sıraya kadar düştüğü yarışta 2.liğe kadar tırmandı. Lorenzo Rossiyi çok rahat geçti. Ardından Marquezin arkasına geldi. marquez kerblerde bilerek ya da bilmeyerek motoru kaydırınca Rossiden derahat şekilde Marquezi geçti.

    Marquez ve Rossi’nin mevcut hızları öndeki ikiliyi asla zorlayacak kadar yüksek değildi. Veya Marquez Rossiyle oynamak için mi o kadar yavaşladı bilemiyorum. Ama en azından Rossi ön grup kadar hızlı değildi. Olayın olduğu tur önce Marquez viraja hızlı girip açılıyor sonra Rossi viraja içerden girerek 3.lüğü alıyor. Ardından Marquez dış açıdan oldukça geç bir frenlemeyle Rossinin yanına kadar geliyor.

    Eğer o noktada Marquez sonraki viraj için iç açıda kalıp motosikleti yatırsa çok yüksek bir ihtimal tekerleği Rossinin motoruna değip Rossiyi yarış dışı bırakacaktı. Rossi tecrübeli olduğu için sonraki virajı okudu ve ben düşeceğime sen düş ulan diye tekmeyi dokunduruverdi..

    Hondaların ikisi de bu pistte hızlı ise önde 1-2 mücadelesi yapmalılardı. Marquez Rossiyle oynamak için o tempoda gittiyse yazıklar olsun yarış etiğine, pilotluğuna. Ben Rossici değilim ama böyle şaibeli katakulli işleri sevmem. Pedrosanın genel karakteri zaten ilk 2-3 tur öndeyse baskı yoksa alıp kopar. Kapalı havalarda zaten Yamaha lastikleri pek çalıştıramıyor. Dolayısıyla o gün Pedrosayı ancak Marquez zorlardı.O ne yazık ki Rossiyi haklı çıkardı.

    Lorenzo Malezyayı her türlü Rossinin önünde tamamlardı. Çok iyi sürdü yarışın ilk bölümünde. Ben Lorenzonun geriden gelip 1.likler alarak şampiyon olmasını isterdim. Ama 2013’te aynı filmi izledik. Son yarışlarda hep Lorenzo kazandı fakat Marquez önceki puan avantajıyla 3 puan farkla şampiyon oldu.

    Günah çıkarıyor da olabilir. Lorenzonun 2013 şampiyonluğunu onu düşürerek ben çaldım, şimdi ona bu borcu ödemem lazım da diyebilir. Lorenzo bu sene 6 yarış kazanarak bence şampiyonluğu daha çok haketti. Keşke Yağmurda yarış dışı kaldığı o an olmasaydı da son yarışa avantajlı girseydi. Eğrisi doğrusuna geliyor ama böyle gelmemesi lazımdı. Benim içime sinmedi Lorenzocu olmama rağmen. Marquezin son 2 yarış Rossiyle uğraşması sporcu etiğine de yakışmadı. Ama demek ki günah çıkarıyor.

    1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

      Bu dakkadan sonra Rossi şampiyon olursa efsaninde efsanesi olucak.Lorenzonun risk almamasından korkuyorum.Yarışı kazanarak şampiyon olmasını bende çok istiyorum.Marquezin ben Lorenzodan hızlı olduğunu düşünmüyorum.Bazen takım motorunun faydalarını görüyor o kadar.Lorenzo yıllardır hep çok hızlı olmuştur.Ama şu son dakka yarışları kaybetmeseydik ve düşmeseydik şampiyonduk.Neyse önümüzdeki yarış bizim içime doğdu 😀

  6. Site yönetimi propaganda amaçlı montajlanmış bir video yerine görüntüleri yarışta gösterildiği üzere olduğu gibi paylaşsa daha iyi olurdu.

    1. ForçaFelipeMassa avatarı
      ForçaFelipeMassa

      Marc’ın yaptığı atakları, takınmış olduğu tavrı ve ulaşmaya çalıştığı asıl amaç herşeyi ortaya koyuyor zaten. Ağır çekimlerin hepsi de teker teker göstermiş oldu. Bana Marc’ın bu kadar uzun süre ve bu kadar tehlikeli ataklar yaptığı bir tek yarış daha göster, rica ediyorum.

      1. Marquez’in Lorenzo’ya yardımcı olmaya çalıştığını inkar etmiyorum. Sütten çıkmış ak kaşık değil kesinlikle. Ama Rossi’nin de ondan aşağı kalır yanı yok. Bu video sadece Marquez’i kötü göstermek için hazırlanmış. Onun yerine olayın tüm boyutlarını tarafsız olarak gösteren bir video çok daha iyi olurdu.

    2. İsteyen istediği video’yu paylaşır, Marquez’in hareketlerinin Rossi’nin düşürüşünden ne kadar tehlikeli olduğunu videoyu yapan adam ortaya koymuş, bu kadar net.

      1. Marquez’in geçişlerinin hepsi temassız ve temiz. Tehlikeli hareket yapan tek kişi Rossi’ydi. Bu yüzden de cezalandırıldı zaten.

  7. Kaptan Sparrow avatarı
    Kaptan Sparrow

    Hani nerede “şu kadar yıldır Moto GP izliyoruz” diyenler?

    Şimdi Marquez’in şu pilotajını ne ile izah edeceksiniz?

    Rossi ile alıp veremediğin nedir? Şampiyonluk veya başka bir sıralama mücadelesi mi veriyorsun? Hoş, şayet veriyor olsaydın, ne Philip Island’da daha yarışın başında Rossi’yi geçebilecek gücün varken bir ileri iki geri hareketler sergiler, ne Sepang’da Lorenzo’nun yanından öylece geçip gitmesine müsaade eder, ne de Rossi’ye karşı böylesi deli fişek pilotajlar sergilerdin…

  8. Bu kadar kontrolsüz salakça bi sürüş var mı? Allah aşkına birde hala koruyorlar şu Marc’ı.Belki şampiyonluk gitti ama Rossi adamlığın tillahını yaptı.Biaggi reisten biz böyle öğrendik dercesine.: ) Şaka bi yana canlı izlediğim anda da görüşüm buydu şimdide bu o yayını izlerken Marc’ın zaten bilerek Rossi’nin üstüne oynadığını rahatça anlardın.

    1. Kesinlikle katılıyorum. Adam direk Rossinin üzerine oynadı. Fakat helal olsun doktora belki şampiyonluğu bu yüzden gitti ama bu yeni yetmeyede iyi bir ders verdi. Yarış sonrası tüm yorumlarımda da yazdım hatta bir konuda yavaş çekim videoda paylaştım. Marc’ın savunulacak bir tarafı yok ve isteseydi bu yarışı da alabilirdi. O ve ispanyol tayfası sinsi planlarını devreye soktular. Sezon boyunca kopup gittiği yarışlar harici lorenzoyu marc veya rossi ile mücadele ederken gördünüzmü hayır. Bence yamahda lorenzoya oynuyor çünkü ana sponsor movistar. Malesef bu ispanyollarda miliyetçilik hat safhada.

  9. Marqz gibiler sporun kirli yüzü.

    1. OUTLAW RIDER™ avatarı
      OUTLAW RIDER™

      Hemde Muchos kirli
      >:)

      1. Ahaha aynen öyle.

  10. OUTLAW RIDER™ avatarı
    OUTLAW RIDER™

    Valerossi çok çok iyi bir pilot
    Marquez Moto gp ye gelene kadar en iyi pilottu >:)
    Valerossi nin şu an derdi şampiyonluk değil kendisinden daha iyi bir pilotun çıkmış olmasına dayanamıyor >:)
    zaten videodan anlaşılıyor şampiyonluğu gözden çıkarmış Marquez e tekme atıp düşürüyor bu hareketin en hafif cezası siyah bayrak olmalıydı kendisine biraz fazla tolerans gösterildi
    Marquez kendisinin de dediği gibi şampiyonluk için Lorenzo ya yardım edecek olsa Avustralya da son turda atak yapıp neden Lorenzo yu geçsin

    1. OUTLAW RIDER™ avatarı
      OUTLAW RIDER™

      Lorenzo şampiyon olursa en çok valerossi yardımcı olmuş olacak başka kimse değil >:) Marquez farklı bir sürüş yapmadi her zamanki sürüşünü yaptı

    2. Herşey güzel de Marquez’in yaptığı tehlikeli hareketlerden bahsetmemen dediklerinin zerre anlamının olmadığını ortaya koyuyor, biraz objektif olmalısın.

  11. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

    Marquezin aşırı agresif yarıştığı doğru.Rossinin daha sakin kalması lazımdı.Neyse olan oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir