Yine, Yeniden Şampiyon Hamilton

yazar:

kategori:

2014 sezonunda kazandığı 2.şampiyonlukla birlikte 2015’e fırtına gibi giren Lewis Hamilton, Mercedes’in daha da iyi bir araç üretmesiyle birlikte adeta level atladı. 16 yarış boyunca öylesine rahattı ki, takım arkadaşı Rosberg’i pist üstünden sildi. Diğer rakiplerini hesaba bile katmaya gerek yok.

Ama burada Sebastian Vettel’e de ayrı bir parantez açacağım. Her ne kadar Hamilton için yazsam da. Mercedes’in baskın olamadığı pistlerde, her zaman geriye kalanların en iyisi konumunda olan ve önüne gelen fırsatları hiç tepmeden 3 yarış kazanan Alman disiplinli Sebastian Vettel. Belki birçoğumuzun; ”acaba altında en iyi araçta olmadığında neler yapacak?” sorusuna bu yıl cevabı verdi. Ve o da aynı şekilde takım arkadaşı Raikkonen’i, geçen yıl Alonso’nun yaptığı gibi pist üstünden sildi. Raikkonen’in yaşadığı sorunlar olmasaydı neler olurdu derseniz, 50 puan daha az fark olurdu tahminimce.

Tekrar Hamilton’a dönelim.

Hamilton mükemmel konsantrasyonu ile şampiyonluğu sonuna kadar hak etti. Daha bitime 3 yarış kala 10 zaferi bulunmasına karşın, pit duvarının yüzünden yanlış strateji ile 2 galibiyeti de hediye etmiş oldu. Ama tüm bunlara rağmen hiçbir şekilde mücadeleden geri kalmayan, rakiplerini ezip geçen bir Hamilton izledik. Geçen yılki dağınık görüntüsü bu sezon tam tersine döndü. Sıralamalarda Rosberg’i paramparça etti. Geçen yıl Rosberg sıralamalarda daha üstündü oysa.

Açıkçası bu sezon Rosberg’de de ”ikinci” pilotluğu kabul etmiş bir görüntü sezdim. Hamilton’a ayak uyduramadı birkaç yarış dışında. Ama bunda Hamilton’ın payı çok büyük. Bütün hafta sonlarında daha ilk antrenmandan belli etti onunla başa çıkılamayacağını.

Belki de bu sezon 2008 dışında ilk kez Hamilton’da görmediğimiz bir konsantrasyon ve istek gördük. Senna’nın 3 şampiyonluğunu yakalamayı öyle çok istiyordu ki, sonunda bunu elde etti. İdolüm, kahramanım dediği kişiyle aynı şampiyonluk sayısını yakaladı. Zaferlerde de onu geçmiş oldu.

Kutlu olsun şampiyon! Şimdi sıra dördüncü şampiyonlukta…
(Tabii gelecek yıl hayatı senin için zorlaştırabilecek birisi çıkmazsa 🙂 )

Mutlu günler 🙂


Yorumlar

“Yine, Yeniden Şampiyon Hamilton” için 14 yanıt

  1. Tabii gelecek yıl hayatı senin için zorlaştırabilecek birisi çıkmazsa.. Bunu yapabilecek pilotlar şuan Fernando ve de Vettel’dir.Hamilton’u alt edebilecek başka pilot bilmiyorum,göremiyorum şuan gridde.Ellerine sağlık @14Sulonso..

    1. Tesekkur ederim
      . arkadasim

  2. Şu sorulara cevap arıyorum.

    *Hamilton bu sene Rosberg dışında hangi pilotlarla ikili mücadeleye girdi ve araçların 0.2 ile 0.3 saniye arasında gidip geldiği bir yarış izledik ?

    *Mercedesin geriye düştüğü pistlerdeki performansı neydi Hamilton bu performans kayıplarının kaçında ilk 3 e çıktı.

    *Hamilton kaç defa Lider gidip lider kazandığı yarış oldu ?

    *Hamilton geriye kaç defa düşüp podyum elde etti ?

    Bunların cevabı geldiğinde Hamiltonun ne kadar über !!!! bir sürücü olduğunu Mercedes ve Hamiltoncu taraftarların kendi açıklamaları ile görücez 🙂

    1. Digerlerini arastirmam gerekecek ama en son soruna cevap verebilirim.
      2014 Hungaroring, Hamilton pitten baslar, yaris icinde tekrar son siraya duser. Yaris sonlarina dogru galibiyet icin Alonso ve Ricciardo ile kapisir. Bu sirada Rosberg’in 15 sn kadar onundedir. Yaris sonunda Hamilton 3.bitirir ve Rosberg farki kapatarak arkasina gelir ama gecemez 4.bitirir.

  3. Alonso da McLaren de kalsaydi da 2008 de gorseydik cekismeyi ya bu yeni yetme nerden cikti deyip Ron u McLaren i Fia ya sikayet etmekle tehdit etmeseydi. McLaren yillardi emek verdigi Ham i satmayinca Alo McLaren i satti Fia ya. Sonrasi malum ceza zaten. Dondu dolasti Ron – Alo yine ayni yerde. Umarim Alo Mercedes e gelir de Ham ile yarisirda goruruz bizde. O da olmazsa Ferrari de Vet ile gorelim dicem de o hic olmaz gibi. Gerci belli olmaz McLaren ile kavga dovus ayrilsa da geri geldi Ferrari tekrar neden olmasin.

  4. Hamilton gecen sene de siralamalarda ustundu. Yasadigi teknik arizalar ve taktik hatasindan dolayi bazi siralamalar Rosberg e gitti. Zaten gecen sene sampiyonanin son yarisa tasinma sebeplerinden en onemlisi de siralamalarda yasanan talihsiz aksiliklerdi Ham icin.

  5. zekeri sayin avatarı

    O da senin fikrin.Ham en hizli pilot bu da benim fikrim.saygilar

    1. Herkesin düşüncesi 🙂 Hamilton benim en sevdiğim pilotlardan biri. Öyle olmasaydı zaten onun için yazı yazmazdım. Gerçekten çok hızlı pilot.

  6. biraz daha rekabetçi bir araç sunabilseydi mclaren şuan şampiyonluk sayısı üç değil 5 olurdu. .gridin en iyisi ve f1 tarihinin tartışmasız en iyi 5 pilotundan biri. . arrivabene gelecek yıl görüşürüz desede ferrari mercedes seviyesinde araç üretse bile vettelin ve kiminin hamilton ile mücadele edebileceğini hiç sanmıyorum. .

    1. Yaziyi Hamilton icin yazsam da gridin en iyisi kismina maalesef katılmıyorum. 🙂 Mevcut mucadeledeki en iyi pilot deseydin guzel olurdu. Alonso’nun oldugu bir yerde digerleri icin ”en iyi ikinci” ibaresi kullanilabilir ancak. 🙂 Yanlis anlama Hamilton en iyilerden ama Alonso ayri bir dunya.

  7. Onur Gentas avatarı

    Eline sağlık @14sulonso arkadaşım.

    1. Tesekkur ederim dostum.

  8. Güzel özetlemişsin eline fikrine sağlık

    1. Tesekkurler dostum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir