Bahreyn Öncesi McLaren

yazar:

kategori:

Jenson Button: “Bahreyn’de cuma günü dünya şampiyonu olduğumu bilerek aracıma binmek için gerçekten sabırsızlanıyorum. Bu bir sorumluluk ve gurur ama bir yandan da mümkün olduğunca zevkini çıkarabileceğim bir şey. Araçtaki bu numarayı kaybetmek istemiyorum! Kış ayları inanılmaz bir şekilde öğrene aşaması olarak geçti. Vodafone McLaren Mercedes’e katılmak, ihtiyacım olan büyük bir mücadeleye sahne oldu. Takımla, mühendislerimle birlikte çalışarak elimden geleni yaptım ve Bahreyn’de sezona en iyi şekilde başlayabilmek için aracı her şeyiyle öğrendim.”

“Dört haftalık testlerin ardından bile, yeni sezon öncesi sıralamayı tahmin etmek inanılmaz şekilde zor. Pusuda bekleyen birkaç takım ve pilot var gibi görünüyor ve sezon başlar başlamaz en iyi takımın kim olacağını görmek güzel olacak. Şimdiye kadar bizim kış testlerinde çalıştığımız kadar çalışan bir takım görmedim. Diğer sezonlara oranla mühendislerimle beraber daha fazla zaman geçirdim ve hazırlıklar konusunda kendimi gerçekten rahat hissediyorum.”

Lewis Hamilton: “Kış aylarının bittiğine inanamıyorum. Abu Dabi’de yarıştığımı hatırlıyorum da, sanki dün gibi. Kış beni için iki parça halinde geçti; Noel’den önce, vücut antrenmanlarına ağırlık verdim ve sezona en iyi şekilde hazır olmak için çalıştım. Ocak ayından bu yana da takımla birlikte aracı test etmeye ve açılış yarışı öncesinde paketi geliştirmeye odaklandım.”

“Çok fazla çalıştık ama Jenson’la ve mühendislerle çalışarak MP4-25’i geliştirmeye çalışmak fantastikti. Elde ettiğimiz gelişimden ve attığımız adımlardan fazlasıyla memnunuz. Umut vaad eden bir aracımız olduğunu düşünüyorum: bu aracın yapabilecekleri gerçekten heyecan verici. Şimdi her şey yarışmakla ilgili. Kaskımı takıp vizörü indirdiğimde, yarışmak için hazır olduğumu her şeyden daha iyi biliyor olacağım.”

Martin Whitmarsh: “Daha önce bu kadar ilgi, heyecan ve beklenti olan bir Formula 1 sezonu başlangıcı hatırlamıyorum. Kış testlerindeki performansların yakınlığı, çifte şampiyonlu pilot dizilimi, Formula 1 efsanesinin spora dönüşü ve gridde dört şampiyonun bulunması, 2010 sezonunun şimdiden klasikler arasına gireceğini gösteriyor. “

“Kendi açımızdan, en gayretli hazırlıklardan birini geçirdik. Çok büyük miktarda veri topladık ve MP4-25 hakkında çok şey öğrendik. Elde ettiğimiz gelişim bize cesaret verdi, Jenson ve Lewis’in verdiği geri bildirimler memnun edici. Kendimizi hazır hissediyoruz.”

“Biz yarışçıların takımıyız. Tıpkı diğerleri gibi ilk yarışı sabırsızlıkla bekliyoruz. Mücadelenin en üst noktaya çıktığını biliyoruz ve başlamak için sabırsızlanıyoruz. Bahreyn zorlu bir pist, hem takım hem de pilotlar için. Öncül ortaklarımızdan birinin evi olan bu yerde yarışmak için sabırsızlanıyoruz. Fantastik bir yarış olacağa benziyor.”


Yorumlar

  1. İnsallah o özledigimiz Mclaren Mercedes bu sene bize çok zevkli yarışlar izlettirecek.

    Bir tarafta Risk almayı çok seven yarışı kazanmak için elinden gelecek herşeyi yapmak isteyen bir Hamilton .

    Diger tarafta lastiklerini ve aracını tüm yarıs boyunca koruyabilen biraz daha az risk alarak garanti bir yarış çıkarmayı seven button .

    Ve tabiki diger güçlü rakiplerimiz Ferrari,Redbull ve eski kardeşimiz Mercedes sıra bu takımlarada en iyi kimin oldunu göstermeye geldi…

    Son 7 gün … (( şimdiden heyecanlandım xD))

  2. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    Gayet güzel yorumlar.

  3. alonsomassa avatarı

    yavuz balcı.önce mclaren ciler alonso nun massa nın schumi nin hızını görsünler.ondan sonra konuşsunlar.

  4. alonsomassa avatarı

    arkadaş bu mclarencilere saygı duymayacaksın.basıyorlar eksiyi ne demiş şimdi bu adamlar?ondan sonra laf edincede etti.evet lewis hızlı ancak ne bir alonso ne bir massa ne bir kimi nede bir schumi kadar değil.rakibi olan vettel de ondan daha teknik.verin – leri.GOD BLESS GLOCK!

  5. Yavuz Balcı avatarı

    unutmadan yazayımda lewis in hızını hala göremeyenler varsa ben kendi adıma kanıtlama ihtiyacı duymam.yalnız es geçilen bir konu.lewis te dahil olmak üzere pistteki her pilot özellikle şu pilotu geçmeliyim demez.kendisi dışındaki herkesi geçmek ister.takım arkadaşıda dahil.yani buradaki taraftarlar kadar alonso'nun lewis'i geçmek veya lewis'in alonsoyu geçmek istediğini kesinlikle düşünmüyorum.bu iki pilotta ve diğer pilotlarda en tepede olmak isteyecektir.sezon sonunda da kim olursa olsun bize düşen tebrik etmek olacaktır.

  6. Yavuz Balcı avatarı

    geçen seneki kötü sezonun ardından bu sene her şey daha zor olacak gibi görünüyor.geçen sene kötülerin arasında çıkan tek iyi takım varken şu anda 4-5 takım belki daha fazlası arasında mücadele bekleniyor.bu sezon başlangıcı diğer sezonlara oranla sanki daha çok beklenti duymamızı sağlıyor.inş. beklentilerimiz çıkar. önce çok güzel bir sezon izleriz sonrasında da McLareni tepede görürüz.

    gerçi tepede görmesekte bu takıma olan sevgimiz bitmez ama gönül işte şampiyonluğu da istiyor.

  7. Bu Sezon McLaren'den oldukça Umutluyum umarım herşey takımım ve fanları için heyecan dolu,geçişleri bol,rekabetin en üst seviyede oldugu bi sezon bizi bekliyodur.

  8. kaan kaanhan avatarı

    Sezon başlıyor, aracımızın iyi olduğuna eminim, pilotlarımızda zaten şampiyonlardan oluşuyor. biz taraftarlarına heyecan dolu bir sezon yaşatmaları istiyoruz. takımımız ve fanları adına herşey güzel olur umarım, başlıyoruz…

  9. pist dışında yaptığı hatalar yüzünden teroride dedim yoksa pistte hızlı olmasa şampiyon olamazdı 🙂

  10. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    hamıltonun hızını bu sene görelim :))

  11. lewis in hızlı oluşu teoride değil dostum. ilk senesinde ve ikinci senesinde kanıtladı. pratikte de çok hızlı bir pilot dostum:)

  12. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    resim süper :))

  13. Umarım bu sezon her şey iyi gider Mclaren için.Bu sezon kimin şampiyon olabileceğini kestirmek gerçekten çok zor.Son yarışta şampiyonun belli olacağını düşünüyorum.Bu sezon benim 2 favorim var.Hamilton ve Vettel! Bir de Mclaren pit ekibinin taktıkları kasklarda muhteşem 🙂

  14. ben bi ferrari taraftarı olarak mclarenin 2010 a çok iyi hazırlandığını düşünüyorum. çok iyi bir araca ve lewis hamilton gibi teoride hızlı bir pilota sahipler. umarum ferrari mclarenin gerisinde kalmazda keyifli mücadeleler izleriz.

  15. Mclaren senzon öncesi testlerde çok iyi olduğunu kanıtladı.Button ile ilgili birşey diyemiyorum ama Hamilton için yeni bir dünya şampiyonluğu olabilir.Tabiki bu rakiplerede bağlı.Oldukça zorlu rakipleri olacak.Umarım herşey iyi gider Mclaren için.Geçen seneki hayal kırıklığını yaşamayız.Mercedes logolu araçların duble yapmasını çok istiyorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir