Tost “Verstappen Güvenlik Aracıyla Podyumu Kaçırdı”

yazar:

kategori:

Toro Rosso’nun Takım Patronu Franz Tost, Amerika GP’deki son güvenlik aracıyla Max Verstappen’in podyum şansını kaçırdığını söyledi.

Austin’deki yarışı 4. sırada tamamlayan Verstappen, Marcus Ericsson’un aracının pist üstünde kalmasından sonra güvenlik aracının girmesiyle pite gelenler arasındaydı. Sebastian Vettel bu konuda avantajlı görünürken onun arkasında Verstappen vardı.

Tost “Güvenlik aracı olmasaydı yarışı Vettel’in kazanacağından eminim.”

“İlk güvenlik aracında pite gelmeyen Mercedes bir kez daha pite gelmek zorunda kalacağı için kazanamazdı. Öyle olsaydı Vettel’i yakalayamazlardı.”

“Ve Max podyumda olabilirdi. Benim hesaplamalarıma göre böyleydi. Ancak ne yazık ki güvenlik aracı bir kez daha girerek Mercedes’e yardımcı oldu.”

“Yine de gerçekten iyi performans gösterip gerçekten iyi sonuç aldık. Takım ve pilotlarımdan çok mutluyum.” dedi.

 


Yorumlar

“Tost “Verstappen Güvenlik Aracıyla Podyumu Kaçırdı”” için 5 yanıt

  1. Bu yarısta verstappen ın ve Carlos un ne kadar cesurca ataklar yaptıklarını ve yeteneklı olduklarını gördük..Yarısı tekrar ızledım ve ızlerken ıcımın yagları erıdı desem yerıdır 😀

    Bu sene kı sanssızlıklar olmasa klasmanda 5.ydik…

  2. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Daha çocuk kategorisinde olduğu için davranışları hoşuma gitmiyor ama sürüşüne gelince ; bu çocuk ‘gelecekte şampiyon olacağım’ sinyalini veriyor.

    Vettel konusunda ben de katılıyorum ona. live timing’den (sektör zamanları bindelik saniyelere kadar detaylı olandan) de takip ediyordum. bitime 20 tur kala Vettel önündeki Mercedes’lerde yumuşak lastik olmasına rağmen farkı koruyordu (sanırım hamilton ile 7 , rosberg ile 8 saniye bir fark vardı. 13.başlayıp 1. bitirecek gibiydi. Ferrari’nin bir yılda Vettel ile geldiği konum inanılmaz gerçekten.Seneye Mercedes’i aşağı çekebilme potansiyelleri var.

  3. Daha da tutamazlar bu çocuğu ?

  4. Sonuç önemli değil. GÖsterdiği mücadele yeter.

  5. Ozan Ulkugil avatarı

    aracın potansiyeli daha fazlasına izin vermezdi

    her ne kadar hareketleri antipatik olsa da ilk sezonda bir podyum için en iyi fırsattı Macaristan ile beraber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir