Massa: "Ferrari Olmasını İstediğimiz Yerde"

yazar:

kategori:

Felipe Massa, Ferrari’nin yeni araçlarıyla tam olarak istedikleri yerde olduklarına inandığını ve bunu sezona hazırlıkları Maranello’da olduğu gibi açılış yarışı olan Avustralya Grand Prix’inde de göstereceklerini söyledi.

En yakın rakipleri McLaren’in bu hafta İspanya’nın Barcelona kentinde yapılan testlerin son gününde kuru zeminde önde olmalarına rağmen F2008’in gelişiminin ilerlemesiyle takımının rahat bir pozisyonda olduğuu düşünüyor.

Takımın getirilen yeni aerodinamik paket ile gelişim göstermesine mutlu olmasına rağmen, Massa McLaren ile mücadele etmek için daha fazla çalışmaya ihtiyaçları olduğunu düşünüyor.

Yeni getirilmiş olan aerodinamik parçaların geliştirilmesiyle ne kadar zaman kazanıldığı konusundaki soruya Massa: " Kesin konuşmak çok zor. Aşağı yukarı 0.1, fakat kesin bir karşılaştırma yapmak çok zor. Bununla birlikte kesinlikle umduğumuz şeye sahibiz. Fakat diğer parçaların gelişimi için çalışmaya devam etmek zorundayız ve ayrıca aracın ayarları üzerinde de çalışmalıyız. Ama olmak istediğimiz yerdeyiz."

Massa, rakiplerinin ne kadar güçlü olabileceği konusunda olayın farkında olduğunu buna rağmen perşembe günü McLaren’in elde etmiş olduğu ufak avantajdan etkilenmediğini iddia etti.

"Söyleyecek hiçbir şey yok (süreler hakkında). Programımızı bitirdik; istediğimiz çalışmayı yaptık. Sonuna baktığımızda tur zamanları önemli ama en önemli şey değiller. Saniyenin bindelik dilimleri kadar ufak bir farkla gerideyiz. Bu yüzden araçta geliştireceğimiz şeyler var ve gelecek için geliştireceğimiz şeyler de. Söylediğim gibi, olmak istediğimiz yerdeyiz. Ama vazgeçemeyiz ve çalışamayı sürdürmek zorundayız."

Ferrari’nin Catalunya pistinde gerçekleştirdiği özel test gününe katılmasıyla Massa bugün Barcelona’da yarış simülasyonu üzerinde çalışıyor.

Önceki haftalarda gerçekleşrilen test haftalarıyla birlikte Ferrari’nin göstermiş olduğu form grafiği takımın mücadeleye ne kadar hazır olduğu konusunda bir tahmin sunacak. Massa, medyadan ekstra bir baskı hissetmek konusunda endişeli olmadığını söyledi.

" Kesinlikle değilim. Geçen sene her zaman çok hızlıydık ve Ferrari’nin galip gelecek taraf olduğunu söylüyorlardı. Gerçekten de hiçbirşey değişmedi, yaklaşım aynı. Yaptığımız işi düşünmek zorundayız ve nelerin yazılıp söylendiğini umursamamalıyız." Melbourne’de göreceğiz. İlk yarıştan önce birşey söylemek istemiyorum çünkü bazı sürprizlerle karşılaşabiliriz."


Yorumlar

  1. Monaco gibi kac pist sayabilirsin? Brezilya gibi kac pist sayabilirsin? Monaco max hiz 159km, Brezilya da ise 214 km, Dogru yavas pistlerde Mclaren daha iyiydi ama bu Formula1 gibi motor sporlarinin zirvesi olan bir organizasyonun ruhuna aykiri degilmi? Hiz sporu bu arkadaslar, bende bunun mantigini anlatmaya calisiyorum, tabi anlayana 🙂

  2. Quick Nick arkadaşım bende onu anlatmaya çalışıyorum ama anlayana :))

  3. massa bu sene şanslığını kıracak şampiyonluğun en büyük adayı ferrari 2004 yılındaki gibi sezonu domine eder

  4. McLaren-Mercedes, tek tek tur zamanlarına bakın demişsinya işte o zaman 3 pit stopun buna katkısını gözardı edemezsin. Kubica da 3 pitle yarıştı Alonsoyu da solladı ama yine gerisinde bitirdi. Peki BMW, McLarenden hızlımıydı, değildi tabiki. En hızlı turda Kubica Massadan 0.1 sn yavaştı ama yarışı 70 sn arkasında bitirdi. Tek tek turlarla bir sonuca varılamaz. Son yarıştaki Ferrari-McLaren farkı tamamen pist karakterlerinden bence, aynı sezon içinde olduğu gibi, bir pistte biri iyi oluyordu, başka pistte diğeri iyi oluyordu bu konuda sana katılıyorum. Sezonun son yarışı Monaco olsaydı sezon bittiğinde McLaren Ferrariye tur bindirir pozisyonda bitirmiş olurdu VISOR mantığıyla bakarsak 🙂

  5. Fatih Gülmez avatarı

    Hamilton varını yoğunu ortaya koymaya çalıştı. Ferrariler ise konumlarını koruyarak finişe kazasız belasız gelmek için yarıştı. Aynı zamanda Massa Kimiden çok da hızlı olmamalıydı 🙂 Bide böyle düşünmek lazım.

  6. 3 pitstop yapmasaydı Hamilton çok daha önde olucaktı 15 sn civarı kaybı oldu Hamilton fazla pitstop yüzünden zaten ne kadar yeni lastikle çıksa bile önündeki araçlardan gelen kirli hava araçtaki downforce u ve lastiklerin daha çabuk aşınmasına neden oluyor..

  7. Hamiltonun 3 pit stop yaptığını, hem daha hafif hem de daha az yıpranmış lastiklerle yarıştığınıda hesaba katmak lazım tabi 🙂

  8. şu siteye girip bakın isterseniz Brezilya Gpdeki tur derecelerini tek tek gösteriyor–> http://www.visionf1.com/ yanda play tuşu var ona basın ve takip edin Alonso R.Schumacher den bile nerdeyse yavaş derecelere sahip yarış sırasında Hamilton Massa ile aynı turları atıyor hemde o kadar trafiğe takılmasına rağmen bu dereceleri yapabiliyor Massa ve Kiminin önü ve arkası bomboş rahatsız eden yok rahat rahat gidiyorlardı bunları hesaba katıp bak bide..

  9. Bak koçum bak ne göreceksin

  10. pehhh rami hamilton yarışta ne mücadelesi veriyordu sampiyonluk massa ne mücadelesi veriyor du hiç bir sey 2. olarak bitirmekti amacı bir yanda tüm sınırlarını zorlayan hamilton bir yanda sadece sonuca gitmeye çalısan massa bunların mı zamanları kıyaslıyosun sen!!alonsoyla massanın yaptıgı sey aynıydı 2 sinin kini kıyasla bakim 2 side yerlerini koruyarak sonuca gitmeye çalıştılar onların derecelerine bak veya hamiltonla kiminin derecelerine bak 2 side sampiyonluk mücadelesi veridi.

  11. geçen sene piste göre değişen üstünlük ferrarinin standart dışı dingil mesafesinden kaynaklanıyordu bu sene öyle bişey olacağanı sanmıyorum

  12. umut brezilyada yarışı sen nerenle seyrettin. hamiltonun tur zamanlarıyla massanın tur zamanları aynı sen neyin hızından bahsediyorsun alonsonun hızına bakma adam verdi kendini diye.

  13. f1 kardesim napayim, Mclaren fanatiklerini (taraftarlarini demiyorum dikkatinizi cekerim) ancak boyle susturabiliyorum 🙂

  14. Brezilyada ferrari bariz bir sekilde üstündü. brezilyada en son yarış olduguna göre daha ne konusuyosun.

  15. neye göre en son Ferrari hızlıydı??Bu durum piste göre değişiyordu Brezilyada Ferrarinin iyi olduğunu biliyoruz son yarış Fuji dede olabilirdi o yüzden kimin en hızlı olduğu piste bağlı bişidi..2008dede öyle olucak büyük olasılıkla..

  16. bırakın laf kalabalıgını sonuçta en son ferrari hızlıydı.

  17. visor kasetten bant yayına geçti…trt de yayın koptuğu zaman abant gölü gözükürdü…visorda koptumu brezilya yarışında 57 sn geriden gelen alonso falan diye başlıyor….

  18. rami yerine VISOR** olucaktı..

  19. rami arkadaşım sizde tutturmuşsuz 1sn gidiyorsunuz Hamilton sorun yaşamasaydı görürdük o zaman farkı 2007 sezonunda bir yarışta en çok farkı yapan takım McLarendi Monaco Gp 2007 yi hatırlatırım sana hemde Ferrari yarış esnasında herhangi bir sorun yaşamamışken yapılmış bir farktı bu….

  20. rami hala yavas derken? son yarisa bakarsan Ferrari`nin Mclaren`den tur basina neredeyse 1 sn hizli oldugunu gorebilirsin 🙂 Kimi finish cizgisini gectikten tam 57 sn sonra bir Mclaren araci (Alonso) geldi, hatirliyomusun? 🙂

  21. Kemal Ferrari elindeki teknik bilgileri satsa 2 tane daha formula 1 takimi olusturup yarislara sokar, nasilsa Mclaren gibi alicisi cok 🙂

  22. rami sen kendini kandır bakacagız görüsücez!!!

  23. ferrari bahreyn de iyi havalandı toyota ya karşı barcelona da bütün takımlarla teste çıkınca gerçek gücüde bi nevi çıktı ortaya bana göre hala mclarenden yavaş.

  24. McLaren de sponsor olmasa bişe değişmez yine en iyi bütçeye sahip olur, sizden o buyuk sponsorları çıkar bakim Fiat ın bacakları nasıl titriyor F1 de nasıl başarılı oluruz die, sonuçta Fiat Mercedesin 10da 1i kadar 🙂

  25. Onu bunu bosverin arkadaslar, safak 20 🙂 Abi yaris seyredememekten fitik olmak uzereyim ya, cok ozledim valla 🙂

  26. sırf marlboro ferrariye yılda 200 milyon dolar sponsorluk parası verio… ne 100 milyon dolar kar marjı… ozaman yılda 350-400 milyon dolarıda kredi çekip arabaya harcıyolar heralde… yane ferrari ye de dokunmaz pek 100 milyon dolar ceza… en az mclaren kadar rahat olurlar…

  27. Sen kendine acı Aydan ! kendine..

  28. Şener  SALİH avatarı

    Mclaren i beğenmeyen arkadaşları anlayamıyorum ve f1 i izlemedikleri sadece futbol mantığında düşündükleri kanaatindeyim (hurra ,her türlü)-100 milyon dolar bütçeyle bu kadar diğer takımlardan 100 milyon dolar çıkarsak nasıl olur acaba mesela ferrariden firmanın yıllık kar marjıymış

  29. lütfen provoke edici mesj yazmayalım!!

  30. yaa biz süperizz ferrari yine şam. olcazzz ….ve ron yine üzülücek neyi kaybettiğini tekrar anlıycakk mclrencilere çookkk acıyorum daha kendini avutmaya çalışşıyorlarr renodan bi farkınız yok yaaa puahauhauahaua neyse forzaa kimiiiiii

  31. ben zaten kötü fln demedim sadece çokta abartmaya gerek yok dedim burada daha önce Gp yapıldımı bilmiyorum büyük ihtimalle yapılmadı yapılmış olsaydı daha iyi analiz yapardık ama 2007 KAsımda yapılan testlerdeki sonuçlar şuan ki derecelerden daha iyi olduğu aşikar 🙂

  32. büyük büyük dedikleri bunlarmıymış 😀 0.1 0.2 sn için mi demişler radikal değişikliği. saolun ya ferrari 😀 yinede iyi görünüyorlar bunu kabul edelim bence 🙂 massanın yarış temposunda elde ettiği dereceler fena değil.

  33. Apocanım ben sana demedimmi Ferrarinin yeni paketi budur diye Massada söylemiş bu paketle Melbourne gidicez diye çoğu kişi daha farklı değişiklikler bekliyordu fakat görünürde sidepodun konumu ile oynamışlar,arka kanadı değiştirmişler,süspansiyonun salıncaklarının orada bageboard bağlantısı yapmışlar ve ufak bi kaç değişiklik daha takıma getiri 0.1 ile 0.2 sn arasında olduğu söyleniyor McLarenin yaptığı değişiklikler daha etkili olduğu söyleniyor 25 Şubattaki testlere daha farklı parçalar getirceklermiş..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir