Haug, Podyum Beklemiyor

yazar:

kategori:

Brackley kökenli takımın geçen sene şampiyon olmasına rağmen bu seneki araç, 2010’da galibiyetler için mücadele edecek konumda görülmüyordu.

MercedesGP’den Haug, durumu biraz daha kötüye taşıdı.

Haug: “Bana göre ilk bir kaç yarışta podyum mücadelesinde olmayacağız. Ama ardından kesinlikle ortaya çıkacağız.”

Haberlere göre 41 yaşındaki Schumacher, şu anda İsviçre’deki evinde dinleniyor, Bahreyn’de ilk kez Perşembe günü basın konferansında kamuoyu önüne çıkacak.

Takım arkadaşı Rosberg ise mühendislerin çalışmalarından çıkacak sonucu bekliyor.

Focus’a konuşan Rosberg, her bilginin hem kendi hem de Schumacher’in mühendisleri arasında paylaşıldığını belirtti.

Rosberg: “Bütün takım için önemli olan ortaya çıkacak. Ama özel bir gereklilik olursa, küçük ayrıntılar, bunu kendinize saklayabilirsiniz.”

Schumacher’in uzun süredir menajerliğini yapan Weber ise, Schumacher’in damalı bayrağı kesinlikle Rosberg’in önünde geçmesi gerektiğini düşünüyor.

Weber: “Bir yarış pilotu olarak yapmanız gereken, takım arkadaşınınız kontrol altında tutmaktır. Michael için ilk 2-3 yarış zor olabilir”

“Ama her şey istediği şekle döndüğünde Michael’in, (Rosberg’i) geçememesi için bir neden göremiyorum. Geçebilir, geçmelidir.”


Yorumlar

  1. Sir Jack B.  avatarı

    İster beğenin ister beğenmeyin Kovalainen'i o duruma Mclaren soktu ve bu durumdan da gayet memnunlardı.

    Mclaren ki Montoya gibi bir adamı harcamıştır. O yıllara bakıp zaten yavaştı demek kolay. Ama yapılan haksızlıkları da görmeniz gerekmekte. Bir pilotun psikolojisini bozarsanız ondan performans bekleyemezsiniz.

    Williams'ta ki Montoya ile Mclaren'de ki Montoya arasında dağlar kadar fark vardı.

  2. O beğenmediğin Kovalainen aynı dediğin Fİsichellayı ilk senesinde renaultta geride bıraktı bazen karşılaştırma yaparken iyi düşünmek lazım iyice bir araştırma yapmak lazım.Mclarenle uyuşmadı büyük ihtimalle yoksa Hamiltondan bu kadar geride kalacak bir pilot değil.Burada Hamilton faktörüde var gerçi bana göre Mclaren Hamilton gibi bir pilota sahip olduğu için çok şanslı.Gelelim konumuza.Doğru diyorsun Heiki Hamiltondan 2.5 sn ye yavaştı:))))) Aynıymış… Sen bir bak istersen rai ile badoerin veya fisinin tur derecelerine birde heiki ile hamilton arasındakine bak sonra gel buraya yorum yaz…:)

  3. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    bir tek onların aracı mı uygun değildi difüzöre? sonuç olarak sana göre pragmatik yöntem bana göre başarısızlığa kılıf uydurma..
    geçen yıldan beri tasarlanan aracın diğerlerine fark atmasını bekliyorum ben o halde;en azından söyle bir yarım saniye felen..
    elbette heiki aşağıda yazdıgım pilotlardan biraz daha iyiydi ama koca sezon 22 puan almış;takım arkadaşı poller galibiyetler alırken uyuyan bir adamın benim gözümde diğerlerinden bir farkı yok arkadaşım.
    hee bak bu konuda mclaren in bir saçmalaması söz konusu,heikiyi 2 yıl o takımda tutması gercekten de mclaren adına utanç verici bu görüşünü kabul etmeyecek bir mclaren fanı da yoktur zaten,sezon sonunda 2 takım arasında sadece 1 puan olması da çok gerçekçi değildi son yarıslardaki performans farkına bakarsak. tabii bunu,ferrari aracı geliştirmedi,2010 a odaklandı şeklinde yorumlarsak o zaman bir anlamı kalmıyor yapılan çalışmaların ve üstünlüğün,karşı oldugum sey bu.

  4. öyle bir yazmışsın ki fatih küskü, sanki ferrari istese zorlayamazdı 🙂 büyük takımların farklarından biri de eldeki koşullardan maksimum verimi elde etmektir diye düşünüyorum. Mclaren'in çift katmanlı difüzör gelişimine uygun bir aracı vardı, Ferrari'nin yoktu, sezon ortasında yepyeni bir araç üretmeye konsantre olacaklarına dikkatlerini sonraki yıla sakladılar… asıl o araçla uğraşsaydılar boşa kürek çekmiş olacaktılar… hani diyorsun ya, mclaren ile ferrari arasındaki fark bu diye, ben bir fark göremiyorum, iki takımdan pragmatik davranmış, olması gerekende bu değil mi zaten? bir diğer şey ise, kovalainen mclaren'in yarış pilotudur, mclaren böyle bir pilotu 2 sene yarıştırdıysa, işte asıl bu mclaren ile ferrari arasındaki fark değil midir? Fisichella ile Badoer'in ise talihsiz bir kazanın ardından koltuğa geçmiştir, bende eğer massa olsaydı Ferrari'nin geçileceğini hiç ama hiç düşünmüyorum. Kendisi sezonun ilk yarısında kimi'den bile iyiydi… yok işte kovalainen'in badoerden falan farkı yok demek mclaren'e hakarettir 🙂 ne yani mclaren göz göre göre badoer gibi pilotu 2 sene yarıştırdı mı:) kısacası massanın olmaması büyük bir etkendir, zira Ferrari as pilot kadrosundan birini kaybetmiştir, mclaren'in pilot kadrosunun asıl gücü ise o kadardır, aradaki fark budur, iyi geceler

  5. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    mclaren en azından gelişebileceğine cesaret edip aracına çok şey kattı ve pes etmedi..yok efendim gelişim durmuş ona rağmen 1 puan farkla geçilmiş;ferrari tek pilotla yarışmış felan filan bunlar safsatadan ibaret.
    sanki heiki bize acaip puanlar kazanırdı,hiçbir farkı yoktu fisi ya da badoerden bana göre.
    hem fazla tabelacı olmamakta fayda var;1 puanla geçmek önemli değil,sezon sonuna kadar zorlayabilmek önemli,bu da mclarenle ferrari arasındaki fark..

  6. Şöyle düşün en az diğer takımlar kadar geliştirse aracını 09 a nazaran tekrar dünya şampiyonluğu için yarışır matematiksel açıdan düşünürsek.Birde Schumi faktörünü eklediğimizde normalde bu takımın şampiyonluk için en favori takım olması gerekiyor.Ama ben bizim takımımızın(Ferrari) ortalığı boş bırakmayacağını düşünüyorum.Çünkü bu takım o kötü geçen 09 sezonunda bile sezonun yarısından itibaren tek pilotla yarışan ve de puan almaya çalışan(Badoer ile Fisi yi saymıyorum gitsinler Kobayashiden bişiler örensinler:@)ayriyetten tüm gelişimini durdurmuş olmasına karşın son yarışta tüm sezon boyunca gelişim kaydeden Mclaren a 1 puan farkla 3.lüğü verdi.Burada da Ferrari ile Mclaren arasındaki fark ortaya çıkıyor:))) Kimi tek başına sezonun ortasındaki araç ile tek başına Mclaren e karşı savaştı…

  7. Ayriyetten ekleyeyim burası F1 herşey olabilir.2008 deki honda ile 09 daki (honda) aracı arasında dağlar denizler kadar fark var.Olmaz diye birşey yok belkide orta sıralardan kurtulamazlar.Ama bu şekilde olmasına F1 de ilk defa tek başına fabrika takımı olarak yarışacak hertürlü tecrübeye sahip dünya devi bir marka izin vermez diye tahmin ediyorum.

  8. emre özduru Mercedes neden ön gurupta biliyormusun?Geçen seneyle bu sene arasında araç aerodinamiğini etkileyecek çok fazla değişim olmadı.2008-09 a nazaran ufak bir değişim olduğunu söyleyebiliriz.Dolayısıyla geçen senenin en iyi aracını satın alan Mercedes üstüne birde Schumi gibi bir pilotu bünyesine katmışken orta sıralarda yarışmasını bekleymeyiz.Çünkü bu takım bazı takımlar gibi bu sene için sıfırdan araç üretmediler.Zaten ellerinde süper bir malzeme vardı.Şimdi eğer senin dediğin gibi çıkar orta sıralarda mücadele ederse Mercedes Gp nin prestijini bir düşün.Brawn tek başına şampiyon yaptı ama koca Mercedes aynı takımı bir sene sonra ne hallere getirdi demezler mi?Bu sebepten Çok güçlü olacaklarını tahmin ediyorum.Elleride ne kaynak ne pilot ne yönetim ne de teknoloji sıkıntısı var.Anlayacağın hızlı olabilmek için herşeye sahipler…

  9. ne podyum beklemiyor'u, şimdi harıl harıl galibiyet çalışması yapıyorlardır. bunlar eskimiş taktikler, günümüzde "bunlar gerideymiş fazla kasmaya gerek yok" diyecek takım kalmadı artık.

  10. emre özduru avatarı

    feel_it61, umarım o forumlarda söylenenler doğrudur!!

    Ben şahsen Mercedes GP'nin bu sene orta sıralarda mücadele edebileceğini sanıyorum.Aslında Schumi'nin iyi bir araçla tekrar yarıştığını ve malum biz Türklerin Mercedes markasına sempatimiz ile aslında liderlik ve galibiyetler için başa güreşmelerini isterim. Ancak bu sene için zor gözüküyor,Rosberg hariç takımdaki kimse rekabetten bahsetmedi sadece"ön grupa yakınız yada şu anda tempoda geriyiz ama aracı geliştirmek için doğru yoldayız yada bahreyn öncesi büyük güncellemeden" bahsedip durdular.

    Brawn geçen sene baskın bir araca sahip ti ama şuda unutulmamalı ki Brawn geçen sene oldukça fazla şekilde ekonomik açıdan zopr durumda ve aracı geliştiremedi. Şimdi ekonomik sorun MercedesGP'nin satın alması ile aşıldı ancak bu sefer yeniden yapılanmalar başladı sadece araç için değil şirket içinde de yeni yapılanma ve muhtemelen yeni teknolojiler için yatırımlar yapılıyordur bu nedenle bu yatırım ve yapılanmaların bu seneye etkisi olmyacak sanırım. Bu sene için değilde bence gelecek sene için idaalı olacaklardır çünkü en azından kendi yatırımlarınıda bitirmiş ve bunların meyvelerini topluyor olacaklardır.
    Ancak yine de belli olmaz, Alman disiplini ve Alman mühendisliği bu zamanı kısaltır ve umarım de öyle olur.

  11. Scuderia 4 Ever avatarı
    Scuderia 4 Ever

    bence dığru söylüyor da olabilir. sonuçta button geçen sene takımdaydı ve 2010 aracının hazılıklarını gördü. galibiyet için savaşamıycağı bir araçla 2010 sezonunda yarışmak istemedi BENCE.

  12. haug allah ını seversen daha fazla açıklama yapma, içimi kararttın kış dönemi boyunca, inşallah hedef şaşırtıyondur. bi 2005 sezonunu daha kaldırmaz bu bünye :S

  13. mercedesci arkadaşlar rahat olsunlar bence yeni paket çok rekabetci olacaktır.haug en kötüsünü söylüyor.

  14. Arkadaşlar yabancı forum sitelerinde söyledndiği üzere Mercedes in kapsamlı bir paketle yarışacağı ve de bu paketin aşşağı yukarı 0.8 sn ye kazandıracağı söyleniyor.Tabi resmi bir açıklama yok.Haugh politik cümleler kuruyor büyük ihtimalle veya kendilerini en kötüye hazırlıyorlar.Meraktan hastanelik olacağım ne zaman gelecek bu haftasonu:))))

  15. hiöbir takım ben iyiyim demedi iyiler arasındayız dedi.Politik açıklamalar bunlar bence !!

  16. harbiden dalga mı geçiyorlar anlamadım 🙁

  17. utanmasanız son sırada olucaz diyeceksiniz!!!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir