Rossi Son Yarış Valencia’ya Katılmayabilir!

yazar:

kategori:

Valentino Rossi, 2015 MotoGP şampiyonunun belirleneceği sezonun son yarışı Valencia’ya katılıp katılmayacağından emin olmadığını söyledi.

Rossi, geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen Malezya yarışında Marquez ile yaşadığı olayın ardından ceza aldı ve son yarış Valencia’ya son sıradan başlayacak.

Rossi hala 7 puan farkla lider ancak son yarışa son sıradan başlayacak olması nedeniyle işi oldukça zor olacak. Rossi, aldığı ceza ile son yarışı protesto edebileceğini söyledi.

Rossi “Belki Valencia’da yarışmam bile, buna karar vermem lazım. Haksız bir ceza çünkü Marquez’in düşmesini istemedim.”

“Tekrarlıyorum; Kaza yaptığı için üzgünüm çünkü ben sadece onu sinirlendirmek istedim.”

“Ben her zaman adil bir yarışçı oldum; kariyerimde ilk ceza puanımı Misano’da sıralamalarda yaptığım küçük bir hata sonucu aldım.” dedi.

 


Yorumlar

“Rossi Son Yarış Valencia’ya Katılmayabilir!” için 26 yanıt

  1. Çetin kupucu avatarı
    Çetin kupucu

    Bir önceki yarışta kafasına martı çarpıyor ve O devam ediyor, Rossi çok daha hafif bir şekilde itiyor , Marc yerde. Bence burada Marc gereğinden fazla boş ve tedbirsiz. Rossi kesinlikle hatalı değil. 200 un üzerinde bir hızda yanindaki motorun üzerine yatıyor temas ediyorsun. Hazırlıklı olmalı boş ,tedbirsiz durmamalısın. Belki de Rossi hakli; adam düşmek ve Rossi yi şampiyonluktan etmek istedi. Kendisi ne kaybedecek ki.

  2. Ne güzel marquez melek rossi şeytan, rossi nin ne kadar çok çekemeyeni varmış sitede.

  3. Mustafa Sar avatarı

    Dr. keşke adama yol verseydin. Olmadı bir viraj sonra bir atak yapabilirdin..
    Bundan sonra böyle hatırlanacak olman çok üzücü…

  4. Son yarışa katılır şov yapıyor ve Lorenzo şampiyon olursa gölge düşürmek istiyor.Ayrıca benim anlamadığım nokta Lorenzo Marquezi hiç sevmez hatta nefret eder bunu geçmiş 2-3 yılda görebiliriz fakat hala bazıları yok Marquez Lorenzo’ya yardım etmek için zorladı diyor bunu anlamıyorum.

    1. Rossi perşembe günü Marquez’in kendisi engellemeye çalıştığını iddia edip onu hedef tahtasına koyana kadar Marquez’in Lorenzo’yu desteklediğini iddia eden kimse yoktu zaten. Bu söylemin ardından her şey değişti. Belki Marquez gerçekten yapıyordur veya yapmıyordur, bilemiyorum. Ama Rossi’nin tavırları hiç de yardımcı olmuyor.

  5. Böyle boş tehtidleri bıraksın. Hepimiz biliyoruz piste çıkacağını. Şampiyonluk şansı varken bırakmayacağını. Layık olduğundan çok daha hafif bir ceza aldı. İyi yırttı. Üzerine bir de ağlamasın.

  6. Bana göre tarihin en iyi 3 motosiklet yarışçısı sırasıyla Giacomo Agostini,Mick Doohan,Wayne Rainey dir…Rekor konusuna gelinecek olursa Rossi 10. şampiyonluğunu yakalarsa rekor kıramıyor maalesef…Hayal…Agostininin 15 şampiyonluğu+10 adet tt isle şampiyonluğu var,ayrıca 186 startta 122 galibiyet 159 podyumu var…ve adam 17 senelik kariyeri boyunca nadiren düşmüş…mick doohan keza 137 startta 54 galibiyeti var ve 95 podyumu var…ve doohan alt serilerden yetişerek değil direkt olarak katılmıştır…wayne rainey bir nevi senna gibidir… ve Rossinin 329 startı ve 112 galibiyeti var…Sadece orana vuracak olsak bile dediklerim ortaya çıkıyor…seyir zevkinden bahsetmeyeceğim bile…geleceğin yıldızı marquez gibi gözükmektedir…Rossi klas ve legendtir tamam…Kesinlikle küçümsemiyorum…Ama o kadar da unutulmaz yarışları olmadı…Biaggi,stoner ve gibernau ile bazı çekişmeleri zevkliydi…Adamın genel stratejisi şudur:yarışın son 3-5 turuna kadar adamı yor,sonra geç…son yaptığı benim dahil bir çok kişinin kendisine olan saygımızın yitmesine neden oldu…yazık etti kendine “the doctor”…öfkesine hakim olmalıydı…tamam marquez in niyeti tahrik olabilirdi ama adamın atakları kural dahilinde ve temizdi…yıllar önce suzuka 2001 deki biaggi -rossi teması aklıma geldi…o gün biaaginin rossiye yaptığının daha kötüsünü rossi genç marquez e yaptı…bu olmamalıydı…rossi muhakkak pişman olmuştur,pek medyaya yansıtmasa da…adam sakatlanabilr veya ölebilirdi…kimse basit bir olay olarak görmesin bunu!Simoncelli’yi hatırlayın…o kadar diyorum…saygılar…

    1. Bunlar güzel bilgiler, bakıştır teşekkürler.
      Agostini’yi hep anardık kendisini göremedik malum bu 9 şampiyonluğa direkt muadil olur mu bilmem ama asıl bana göre olay isle tt muazzamlığıdır. Şimdi ki gp cilerin çoğunun bi tarafı yemiyor oraya çıkmaya. 🙂 eh para tatlı lüks hayat kızlar iyi tabi yarışçılık bir yere kadar şimdinin open whellci çocukları da böyle aman ölmeyelim yüzümüz çizilmesin 🙂
      Biz doohan ile büyüdük tad aldık zirve yaptı max ile de sona erdi zaten sonrası hiç kesmedi. Güzel hatırlatma oldu yazdıkların.

  7. bu siteye bir daha asla girmeyceceğim bu kadar cehalet yoksunu bilgisiz fanatiklerin yorumlarını burada yayınlanmasına izin veren yönetimide kınıyorum oturmuşlar rast gele yorumları yazıyorlar azdan çok anlayın diye bi laf vardır burada o.ç diye pilotlara hakaret eden bi zihniyet varken ve bunları yayınlamaya izin veren bi site yönetimi varken bir daha asla bu siteyi takip etmiyorum hani spor hani teknoloji hoşunuza gitmeyebilir evrende haaa uzaylı varmış donk.f1 yarumlarına bakın v6 ların sesi azmış gidip canlı izledinizmi hala gürültülü yok rossi böyle yapmış evet yapar çok saygı duyduğumuz senna prosta bilerek çarpmadımı olabilir neyse bu göreceli bi mesele ve bir daha bu siteye girmiyorum lanet olsun f1 ve motor sporları bilgime

    1. Mercedes AMG Petronas F1 Team avatarı
      Mercedes AMG Petronas F1 Team

      Good bye

    2. Nokta diye bir şey var çok güzel. Bak. Böyle.

    3. kim kime OÇ demiş de lanet olası site yönetimi bunu yayınlamış anlayan var mı?

      1. ForçaFelipeMassa avatarı
        ForçaFelipeMassa

        Furkan’ın da dedigi gibi; “Noktalama isaretleri, guzel seyler vesselam.”

    4. Pilotlara ve takımlara hakaret etmek ve aşağılamak bir TRF1 geleneği. Yapmayanı dövüyorlar.

    5. bunlar dandik çıkışlar.
      yanında 10 kişiyi de götür de bir tesiri olsun bari 🙂
      O yönetim kadar izan sahibi olunabilse keşke. Taş olsa çatlar.

    6. Rossi- Marquez olayını hükümet- millet olayına benzetiyorum, tabi türkiye için. Çok alakasız görünecek biliyorum ama okuduğum yorumlardan sonra aklıma şu geldi: -papa türkiyeye geldiğinde bir yazı okumuştum:”bir devlet adamının bunca şeye rağmen tekrar tekrar seçilmesi ve bunun üzerine bu devlet adamını yakından tanımak istediği için papa türkiyeye gelmişti.”-yazı şöyle bitiyor: “Papa bilmiyor ki, Uyutulma kerameti türk halkında.” Marquez!in alenen Rossi’yi kontrol dışı bıraktırmaya çalıştığını, Rossi’nin Marquez’e bakarak tekrar tekrar uyardığını gözünüzle gördüğüz halde ak-kara fanatikliği yapmak sadece bize has. Marquez iyi pilot, belki Rossiden’de iyi ama kazanmak için her türlü pisliği yapar. Bu olayda olduğu gibi…

  8. düşmesini istemediğin için mi tekme attın :). Ceza az bile.

    1. Dostum tekme hafif street fighter’a döndü ortalık. Tekme ne,az mantık…

  9. Umarım protesto etmez çıkar yarşır ve şu ispanyol ukalalarına gününü gösterir

    1. Ben de öyle olmasını umuyorum, hep beraber göreceğiz.

  10. Kadem Yasin Semiz avatarı
    Kadem Yasin Semiz

    FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ dostum senin daha önce haberlerde yapmış olduğun bir çok yorumu okudum ve burada yorumlarını beğenerek okuduğum kişilerdendin. formula 1 de motogp de çok haklı yorumların var. yalan söyleyemem. ama bu rossi olayında yapmış olduğun rossi’cilik düşmanı gerçekten yanlış. bir hata yapmış olabilir ama sen sürekli yok böyle yaptı yok şunu yaptı demen gerçekten çok saçma. valentino rossi tüm zamanların en büyük motosiklet yarışçısıdır ve pazar günü piste çıkıp şampiyon olacak. sende yorumlarınla kalacaksın…

    1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

      Sağolasın.Rossi düşmanlığı yaptığım felan yok.Ayrıca gelmiş geçmiş en büyük motor yarışcısı değil gözümde.Öyle düşünene saygı duyuyorum.O hareketi yaptıktan sonra zaten şampiyon olsa Lorenzonun hakkına yine girmiş olacaklar.Ve ben Moto GP izlemicem.Biraz da Lorenzo tarafından objektif bak.Rossinin yapmadım diye yalan söylemesi,taraftarlarının Marquezin Lorenzoya yardım ettiğini idda edip suçlaması(doğru olabilir),Rossinin Lorenzoyu hedef göstererek alacağı şampiyonluğu gölgede bırakmak istemesi en sinir olduğum nokta.Marquez babamın oğlu değil.Lorenzoya yaptıklarından sonra gram sevmem.Çakalın,….., biri.Benim sitemim bunlar sadece.Onun dışında Lorenzo bu şampiyonluğu her sene olduğu gibi hakediyor..

      1. Lorenzonun sampiyonlugu alacagi nerede belli ikide bir lorenzonun aampiyonluguna golge dusurdu diyorsun zaten marcquez buna golge dusurdu ikide bir lorenzo sampiyonlugu kazandi gibi konusma

  11. Yayıncı Dorna, Dorna’nın evi İspanya ve şampiyonluğun en büyük adayı İspanyol. Rossi yarışmazsa (yarışır)
    Dorna’nın etekleri tutuşur. İmaj sarsılır, F1’in önüne geçmişken mürekkep lekesi gibi üzerinde kalır.

  12. Rossi sen modern zamanın en iyisisin çıkıp şampiyon olman gerekiyor !

  13. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

    Aman ne olur protesto etme

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir