Wirth, Yeni Takımlara Olan Saldırıya Şaşırmıyor

yazar:

kategori:

Virgin Racing, Formula 1’de geleneksel olarak kullanılan rüzgâr tüneli desteği yerine sadece bilgisayar üzerinden CFD ile aracını tasarlamıştı.

Ferrari ve diğer mevcut takımlar, tartışmalı geçen 2009 senesinde 45 milyon avroluk bir bütçe sınırına karşı gelmişleri.

Ama teknik patron Wirth ve sponsor Richard Branson, Virgin’in bütçesinin bu tutarın altında olduğunu doğruladı.

Bu da demek oluyor ki eğer Virgin, rakiplerini yakalayabilirse, diğerlerinin kullandığı pahalı rüzgâr tüneli ve diğer araştırma geliştirme çalışmaları kıymetsiz kalacak.

BBC’ye konuşan Wirth: “Bir çok mevcut takımın, bizim yüz üstü yere çakılmamızı istediğini düşünüyorum”

Ferrari’nin yeni takımlarla ilgili son saldırısının ardından Branson, açıklaması ile üzüldüğünü belirtmiş; Virgin’in, düşük bütçe ile çok hızlı olabileceğini kanıtlayacağını söylemişti.


Yorumlar

  1. Scuderia 4 Ever avatarı
    Scuderia 4 Ever

    massathebeste katılıyorum sizi takan varmı acaba ? Ayrıca Ferrari Mclaren falan salakmı rüzgar tüneli kullanyıo ? İkiside tek başına yeterli yönetmlerdir ancak birlikte kullanıldıkalrında çok daha yararlı oluyomuş.

  2. BBC'ye konuşan Wirth: "Bir çok mevcut takımın, bizim yüz üstü yere çakılmamızı istediğini düşünüyorum"

    seni takımdan bile saymıyor büyükler; ister çakıl ister uç.. adamların tek derdi ayak bağı olmayın pistin ortasında, yeter..

  3. alonsomassa avatarı

    umarım lewis ve mclaren den daha iyi olurlar o potansiyel var.ama ferrari mi?güldürmeyin beni. =)

  4. ferrariye ve massaya inat başarılı olmalarını istiyorum.

  5. Virgin gerçekten deneysel bir takım. Başarılı olmaları, en azından Torro Rosso gibi ortanın altı takımlara yetişebilmeleri Formula 1'in geleceğini değiştirebilir.

  6. gerçekten bunu kanıtlarsalar, büyük bir atılımı kanıtlamış olacaklar. gerçek anlamda rüzgar tünellerinin yerine cfd teknolojisi ikame edecek..
    korkular da yersiz değil

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir