Montoya: Rosberg, Hamilton’ı Yenebilir

yazar:

kategori:

Eski F1 piltou Juan Pablo Montoya’ya göre Rosberg Hamilton’ı yenebilir.

Rosberg geçen yıl şampiyonluk için son yarışa kadar mücadele etmesine rağmen şampiyonluğu kaptırmıştı.

Bu yıl ise Hamilton’a oranla daha kötü gözüken Alman pilot bu kez bitime üç yarış kala şampiyonluğu kaybetti.

Hamilton’ın güçlü olmasının sebebi sorulduğunda Juan Pablo Montoya “Aracı ona yardım etti! Bu bir şaka gibi geliyor ama ben ciddiyim. Bu sezon on yaırş kazandı”

“Araçtan yararlandı ve bu onun şampiyonluğu hakettiği anlamına geliyor. Lewis doğru zamanda doğru takıma geçti. Başarısındaki püf nokta bu” dedi.

Montoya Rosberg için “Nico’nun yavaş olduğuna inanmıyorum. Bu konuda aynı fikirde değilim. O odaklanmaya çalışıyor ama aracında yaşanan problemler buna izin vermiyor.”

“O Lewis kadar hızlı olmadığı tek bir alan var ve o da sıralama turları. Ve bu gerçekten büyük bir sorun”

“Ama biraz değişti ve olumlu düşünmek lazım. İvmeyi kendi tarafına çevirmek için hala üç yarış var ve o bunu kullanabilir”

“Onun şampiyon olabilecek güçte olduğuna kesinlikle ikna oldum.” dedi.


Yorumlar

“Montoya: Rosberg, Hamilton’ı Yenebilir” için 17 yanıt

  1. Rosberg Spa 2007’nin ilk virajını izlesin. O şekilde hareket etmezse Hamilton’a dişini geçiremez.

  2. Fena saçmalamışsın. Rosberg’in Hamilton’ı yenmesi için Hamilton’ın ilk 4-5 yarışa çıkmaması lazım.

  3. Bu şekilde Hamilton’un kendisini pist dışına itmesine izin verdiği sürece yenmesine imkan yok.
    http://i.hizliresim.com/m5Xlg0.gif

    1. Napolyon1453 avatarı

      Hamilton un rosbergi pist dısına itmesi genel olarak insanları rahatsız ediyor. Japonyada ve abd pist dısına itmiş rosberg sıra kaybedince de konusulacak olay olmuştur. Sırf bu yüzden anca rakibini çirkefçe pist dısına itersin gibi itaamlara bile maruz kalmış.
      Fakat rusya gp sinde hamilton dısardadır ve 1metre önde neden zorlamadı. Çünkü oda biliyor zorlayınca pist dısına itileceğini veya 2014 tü sanırım kanada zorlamaya calıstı rosberg hemen önünü agresifçe kesip sıra kaybetmesine neden oldu.
      Yanii bu cok basit bir olay dısardan atak denemesi yapıyosan ya körü körüne orda kalacan yada dısarda bulacaksın kendini genelde rosberg ikincisine maruz kalıyor sanırım bu da belcika 2014 ün cefası..

      1. İki aracın beraber dönebileceği viraj var, dönemeyeceği viraj var. Rusya’daki ilk viraj çok dar. Yanındaki araca her zaman yer bırakmak zorundasın. Tabi direksiyonu çevirince araç yanındakine yer bırakacak kadar dönmüyor ise yapabileceğin bir şey yok. Mecburen dışarı atacaksın. Ancak Martin Brundle’ın da canlı yayında belirttiği üzere Hamilton yanında Nico var ise direksiyonu yeterince çevirmiyor. Kasten pist dışına itiyor, pozisyon için. Normalde bunu herhangi bir pilota yapsan takımı direk Charlie Whiting ile iletişime geçer, ceza ister. Ama Mercedes kendi pilotuna bunu yapmayacak elbette. Hamilton bu durumun farkında olduğu için aynı şeyi tekrar tekrar yapıyor.

        1. Napolyon1453 avatarı

          Yanındakii rosberg sampiyona da ki tek rakibi olduğundan yapmakta zorunda fakat sadece rosberge karsı böyle tutumu olduğunu düsünmüyorum. Yabi şöyle iki mercedes acık ara olduğundan hamilton baska bir pilottan atak yediği yarıs suan aklıma gelen macaristan sadece orda da riccardoya aynısını yaptı hatta riccardo pes etmedi bodoslama çarptı bildiğin. Rosberge has değil sartlar hep rosberge patlıyor. Seneye ferrari ile kafa kafaya olursa ozaman cok ceza alacağını düşünüyorum

          1. Olabilir. Hamilton Mercedes dönemi öncesinde sıklıkla kaza yapan bir pilottu. Mercedes’in performansını tutturabilen bir takım olunca görürüz.

  4. Ali MclarenF1 avatarı
    Ali MclarenF1

    Yetenek olarak hemiden zayif ola bilir Amma is tek yetenekle diyil sansda cok onemli. Gelicek yil sansli olsa (arabada problem olmasa) ve pisikolojik ustunluk salasa sampion olur ki olmasinida isterim

  5. SebastianVettel05 avatarı
    SebastianVettel05

    Kesinlikle yenebilir ama hamiltonun rosbergden 5 kere falan fazladan yarış dışı kalması lazım

    1. Onur Gentas avatarı

      🙂

  6. Rosberg’i bu aralar gazlayan gazlayana…Yalnız bunlar bu kadar gaz vererek Rosberg’e motoru yaktıracaklar..

  7. Rosberg Hamilton’ı yener mi yener ama o bir kere olur. Belki geçen sene Spa’da yaşananlardan sonra pısmıştır ama şu an Hamilton’a göre üstün hiçbir tarafı yok. Hamilton’ın 2011’deki gibi devamlı birileriyle uğraşması filan lazım ki yensin.

  8. Geçen sene sıralamalarda yendi de ne oldu sonuç? Yada geçen sene daha çok şanssızlık yaşayan kimdi ve sonuç? Boş konuşmuş..

    1. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
      Lewis-Hamilton(#TeamLH)

      🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir