Lauda: Marko Renault Eleştirilerinden Pişman

yazar:

kategori:

Niki Lauda, Red Bull’un Renault’ya yaptığı eleştiriler karşısında pişman olduğunu itiraf etti.

Red Bull, Mercedes veya Ferrari’ye geçebilme umuduyla Renault ile olan bağlarını koparmaya karar vermiş ancak her iki taraftan da olumsuz yanıt alınca motursuz kalmıştı.

McLaren’in karşı çıkması sonucu Honda seçeneğini de kaybeden Red Bull, gelecek yıl ya motorsuz kalacak ya da Renault ile devam edecek.

Red Bull’un durumunu değerlendiren Lauda “FIA ne yaparsa yapsın gelecek yıl yeni bir motor olmayacak”

“Önümüzdeki yıl motorların alternatifi olmayacak ve Red Bull’un yerinde olsam ne yapardım? Sana anlatayım. Ferrari motor vermiyor. Bizim zaten dört müşterimiz var. Ellerinde sadece Renault kalıyor ve onlardan ayrılmazdım”

“Marko’ya dürüstçe sordum ‘Renault’ya karşı çok fazla negatif konuşma yaptığını kabul ediyor musun?’ O da bana ‘evet’ cevabını verdi.”

“Söylemeye çalıştığım şey Red Bull için tek bir alternatif olduğu. Bu çok açık” dedi.


Yorumlar

“Lauda: Marko Renault Eleştirilerinden Pişman” için 5 yanıt

  1. İkisi de birbirine bağlı şu sıralar. Eğer, F1’de olmak istiyorsa iki taraf bu ifade gerçekliğini korur. Şahsım adına, RBR tarafından Renault markasına söylenen sözler hiç profesyonel bir yaklaşım taşımıyordu. Sonuçta o biçim paraların olduğu bir sektörde faaliyet gösteren küresel bir firmayı, küresel bir spor organizasyonunda küçük durumuna düşürecek laflar etmenizin bir bedeli olması gerektiğini düşünüyorum. Marka konumlandırması, marka değeri gibi şeyler çocuk oyuncağı değil.

  2. Zaten çıbanın başı bu Marko değilmi.Mateschitz’den fazla konuşuyor. Renault’la ipleri geren ortamı bozan hep kendisiydi.Şimdi de sap gibi kaldılar ortada sırf takımda ne iş yaptıgı belli olmayan adam yüzünden.

    1. ” takımda ne iş yaptıgı belli olmayan adam ” mark webber

    2. Mateschitz ortalığı Marko’ya bırakınca sonucu böyle oldu. Renault ile anlaşacaklarsa Renault kesinlikle bir şart koymalı. Marko takımdan kovulmalı.

  3. Anlaşma resmen iptal edildiyse(inşallah iptal edilmiştir) Renault’da motor vermeyeceğine göre redbull 1 yıl dışarıda beklesin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir