Alonso “2016 İçin Rakiplerimizi Kopyalayabiliriz”

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, McLaren Honda’nın 2016 öncesi rakiplerinde gördüğü bazı konseptleri uygulayarak büyük performans kazanmayı hedeflediğini söyledi.

Çifte dünya şampiyonu, daha önce yaptığı açıklamalarda gelecek sene öncesi 2.5 sn bulabilirlerse yarış kazanabileceklerini söylemişti.

Bu zamanı nereden bulacaklarının sorulması üzerine Alonso “Bazı alanlardaki performans eksikliği oldukça temel sorunlardan ve onların çözümü çok zor değil.”

“Bizim dışımızda diğerlerinin gittiği yolları kopyalamamız lazım.”

“Çok fazla sorun yaşamadan kazanabileceğimiz zamanlar var çünkü diğerleri bu sistemlere zaten sahipler.”

“Performans kazancının bazıları daha serbest şekilde olacak.”

 

“Sıkı çalışma ve bir kaç saniyeyi bulma üzerine mücadele olacak. Bu yüzden ekstra çalışmamız gerekecek.”

“Gelecek sene rekabetçi olacağımızdan eminiz ancak aynı zamanda gerçekçi de olmalıyız.”

“Formula 1’de sihir olmadığını biliyoruz. Bir sene sıralamalarda 1. seansta mücadele ederken bir sonraki sene şampiyonluk mücadelesi hedeflemek çok iyimser olur. Ancak elimizden geleni yapacağız.” dedi.

Son dönemdeki güncellemeleri değerlendiren Alonso “Getirdiğimiz tüm parçalar beklediğimiz gibi çalışıyordu.”

“Takım içerisinde çok hoş bir yön var. Austin bu sene muhtemelen en iyi yarışlarımdan birisiydi.”

“İlk 20 turun 9’unda Lewis’ten hızlıydım. Son 2.5 senedir böyle bir şey olmamıştı.” dedi.

 

 


Yorumlar

“Alonso “2016 İçin Rakiplerimizi Kopyalayabiliriz”” için 10 yanıt

  1. Arkadaşlar birşey söyleyeceğim kafamın güzel olduğunu iddia edebilirsiniz ancak;

    Honda’nin motorunda kesinlikle çekiş kontrol sistemi var.Startlarda inanılmaz kalkışı, motordan gelen çekiş kontrol sistemine benzeyen ses direk bu düşünceyi doğuruyor.
    Honda dikkatlice baktığımız da viraj çıkışlarında belki de en güçlü motor.İvmelenmesi çok iyi dikkat ederseniz anlayacaksınız.Motorda ki asıl sorun sadece Ers’nin yeterli katkıyı yapamaması ki bu sorun tamamen üniteyi tanımak ve geliştirebilecek zaman ve kaynağı bulmakla alakalı.Bunların ikisi de Honda’da var, bu sene gerçekten tam bir test sezonu oldu ve edindikleri bilgiler diğer takımlardan daha geniş kapsamlı.Seneye ben büyük bir atılım bekliyorum Mclaren bunu yapacak düzeyde bir takım, ancak şasileri hala bebek sayılır.Eksik tarafları çok, Mclaren her zaman mekanik tutuşu iyi araçlar tasarlamıştır, ancak son sezonlarında kaybolduğunu gördük.Bu sezon ise hem mekanik hemde Aero anlamda istikrarlı ancak doymamış aç bir Şasi var onu doyuracak mühendisler var mı göreceğiz.Paddy Lowe Newey gibi silahları artık yok.2013’e kadar Newey’in tasarladığı konseptden üzerine katarak ilerleyen Mclaren, felsefesini değiştirince yok oldu, şimdi tekrar diriliyor umarım hızlı bir diriliş olur..

    1. Benim kafama şu takıldı çekiş kontrol yasak değilmi ?
      Değilse neden diğer takımlar kullanmıyor?
      Eğer Honda kullanıyorsa FIA nasıl farketmedi?
      Farkederse cezası ne olur ?

      Tabi bu sorular eğer sistemi kullanıyorlarsa.

    2. Eğer o çıkan garip sesten bahsediyorsan bu geçen yıl da vardı Mercedes motorunda iken. McLaren’ın kendine has parçalarından biri olmalı ki diğer takımların araçlarının hiçbirinde böyle bir ses duymuyoruz.

    3. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

      Çekiş kontrol sistemine benzeyen farklı bir sistem yaratmış olabilirler.Legal ki FIA izin veriyor.Farklı düşünce yapısıyla eğer varsa FIA,ersyi kullanamadıkları için izin veriyor olabilir 😛

    4. Kesinlikle aynılarını düşünüyodum sesi olsun kalkışı olsun ivmesi olsun cidden gözle görülür iyi

  2. ForzaFerrari avatarı

    ”İlk 20 turun 9’unda Lewis’ten hızlıydım.” Demekki dimm 20 turun 20 sinde de Lewis’ten hızlı olsak dim şampiyon olcuk dim huhaaahaa.

  3. İyi de yaşın olmuş 34. Sen her sene biraz biraz gelişim beklersen ancak 40 yaşında şampiyon olursun. Honda yeni sezon başlayana kadar bütün ağırlığını bu işe vermeli. Yoksa bu takımdan sana şampiyonluk çıkmayacak maalesef.

    1. Objektif olmak büyük başarı. Herkes yapamaz, tebrik ederim.

  4. Kadem Yasin Semiz avatarı
    Kadem Yasin Semiz

    Mercedes’in bulduğu diğer takımların bir türlü bulamadığı bu güç nasıl oluyor 2 yıldır hep bunu merak ediyorum. nasıl oluyorda bu kadar güçlü olabiliyorlar. belki ross brawn bilgileri vermiştir belki çalışmaya çok erken başladılar ya da başka etmenler ama bir gerçek var ki mercedes bir şeyi kesinlikle doğru yapıyor. Ferrari yarış kazanınca çok seviniyoruz mercedes’i geçtiği için ama şuda bir gerçek ki mercedes sürekli kazanıyor ferrari 4-5 yarışta bir. bu yüzden gelecek yıl da mercedes yine baskın olacak. Honda için en şaşırdığım durum şu. sezon başında çok abartılı saçma yorumlar yaptılar umut dağıttılar ve her seferinde yanıldılar. nasıl bu kadar sorun yaşadılar anlayamıyorum. oysa honda turbo motorlar konusunda toyota ile çekişen bir fabrika ve bu işi çok iyi biliyorlar ama burada bu yıl işleri çok berbat ettiler. son yarışlarda belki geliştiler ama mercedes’i yakalamak çok hayalci olur. ben Alonso’yu destekleyen birisi olarak şunu söyleyebilirim ki alonso 1 şampiyonluk daha kazanacak ama bunu honda ile yapamayacak. umarım 2016 yılında honda 2.5 saniye hızlanır ve gerçek anlamda yarışlar izleriz. sadece yağmurlu yarışlarda heyecanlanmayız. kuru yarışlarda da mücadele ve mclaren gibi bir takımın önlerde olacağı yarışları izleriz. herkese saygılar sevgiler…

    1. Evet dostum, çalışmaya çok erken başladılar. V6 hibrit motorlara geçilmesine tabii ki önceden karar verilmişti ve mercedes 2013’de yarışırken (belki de 2012) aynı zamanda v6 motorlarına çalışıyordu. Özellikle o sezonki KERS sistemi üzerinde kafa patlatmışlar, enerji kazanım sisteminin çalışma prensibini resmen hatmetişler. Hatta o sezon çoğu takım KERS’in pek yararı yok diye KERS’i geri plana atmışken, mercedes KERS de KERS demiş. KERS de v6 ile beraber ERS’ye dönüştü. Yani bu başarılarının altında çok çalışmak var. Motoru da şasiye kusursuz bir şekilde oturtunca gelsin zaferler. Aslında F1’de konuşulanlara göre “downforce”u sağlayan en iyi araba Redbull deniyor ama motor şasi ile uyumlu olmayınca pek bir işe yaramıyor. Horner’ın geçen yıl verdiği bir demeç vardı: “Renault’yu 2013 senesinde çok uyardık, v6 motor programının çok gerisindesiniz dedik ama bizi dinlemediler” gibisinden. Renault v6 hibrit motorları konusunda başarısız oldu. Belki de 4 yılın getirdiği bir rehavetten kaynaklı.

      Bu arada ister Ferrari, ister Honda olsun Mercedes’i yakalamaları çok zor. Mercedes’in sırrı, şasiyle uyumlu motorda saklı. Zaten bunu bildikleri için sezon içi motor güncellemelerine izin verdiler. Sözün özü motorlar değişmeden Mercedes’i yakalamak kolay değil. Yakalayınca da iş bitmiyor bir de geçeceksiniz. Çok zor. Gelecek yıl mucize olmazsa yine Ham, Ros. çekişmesi göreceğiz, daha doğrusu yine Mercedes izleyeceğiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir