Red Bull 2016 Yılında Renault ile Yola Devam Etmeye Hazırlanıyor

yazar:

kategori:

Red Bull’un F1’den ayrılma tehditleri gerçekleşmeyecek gibi görünüyor.

Red Bull’un patronu Dietrich Mateschitz iyi bir motor bulamamaları halinde F1’den ayrılacaklarını söylemişti.

Ancak takım motor bulamamasının ardından yeniden Renault ile görüşüyordu.

Meksika’da konuşam Helmut Marko “Nereye gittiğimizi bilmeliyiz. Şu anda mart ayındaki ilk yarışa rekabetçi bir araç hazırlamak için yeterli zamanımız var”

“Diğer üreticiler bize motor vermiyor çünkü bizden korkuyorlar” dedi. Benzer açıklama da Ricciardo’dan geldi.

Ricciardo “Bu noktada bizi durdurabilecke tek şey kimsenin bize motor vermemesi. Ama yarışmak istiyor ve bunun için herşeyi yapacağız. Herkes bunu istiyor ve bende 2016 yılında yarışacağımıza inanıyorum” dedi.

Niki Lauda’ya göre Red Bull için tek seçenek Renault’dan özür dilemek.

Lauda “Markoya sordum; Renault ile ilişkinizde çok fazla olumsuz konuşmadınız mı? O da bana evet cevabını verdi. Eğer devam etmek istiyorlarsa Renault ile yeniden çalışmanın yolunu bulmalılar” dedi.


Yorumlar

“Red Bull 2016 Yılında Renault ile Yola Devam Etmeye Hazırlanıyor” için 14 yanıt

  1. Hayırlısı olsun. Iki tarafta ozur dılesın birbirinden. Bu arada Toro Rosso buyuk ihtimal seneye bizi gecer bazı yarıslarda. Ferrari bu adamlara neden 2016 motoru vermiyor (Toro Rosso) anlamak guc

  2. Renault CEO şu bile açıklama yaptı motor sağlayıcı olarak kimse bize güvenmesin ancak anlaşmamızı tamamlarız dediler yani anlaşma resmi olarak iptal edilmediyse-maalesef öyle görünüyor – redbull istemesi halinde Renault motor verecek
    Sonrası için ya takım satın alınacak yada F1 den çekilecek

  3. lotusu alsada renault, motorun nekadar kotu olduğunu, redbulun az bile söylediğini gorsek.

    seneye kardes takim ferrari motoruyla redbull u gecebilir. şasi de bir yere kadar.

  4. Büyük hata olur Renault un Redbull ile devam etmesi.2016 yılında bütün yarışları kazansalar bile Redbull bütün başarıları şasi ile olduğunu dillendirecekler başarısız olursalar zaten motor kötüydü deyip yine başarısızlığı Renault a fatura edecekler.

  5. Ferrari Racing avatarı
    Ferrari Racing

    Bizim Ferrari’nin korkması tüm bu olanlara neden oldu. Hadi Mercedesi anladım biz yol araçlarında Renault ile işbirliği yapıyoruz onların marka değeri için F1’de kalması şart diye motor vermedi. Ferrari niye korktu? Karşı tarafda Newey varsa ki eskisi kadar tasarımla fazla ilgilenmiyorsa ve sende de James Allison varsa aynı motorla hangisinin daha iyi araç tasarlayabileceğini ölçmek için 1 sene bu riske girilebilirdi.

    Ben açıkçası bu haberler ilk çıktığında; burada yorum yapmasam dahi içimden keşke bunlara bizim Ferrari iyi motor verse de biz de onlardan aerodinamik fikir alışverişinde bulunalım diye düşünmüştüm. Zaten Red Bull 2016’da şampiyon dahi olsa bu Ferrari motoru için gurur kaynağı olacaktı. Bu bir fırsattı. Ferrari takımlar şampiyonasında 3. dahi olsa bu motorunun şampiyonluğu sayesinde yine herkesten kat kat fazla para alacaktı.

    Bence gerçek şu ki; Mercedes 2014’ten sonra Ferrari ile anlaştı. Size bazı bilgiler ve elemanlar gönderelim, bize yakın motor yapın 3-5 yarışı da kazanın fakat bizim birkaç sezon daha şampiyon olmamıza ses çıkarmayın. Yine en çok parayı siz alın dedi. O yüzden şöyle bir motor haberlerinin gelişimine baktım 2016’da da Mercedes rahat şampiyon olur ama bu sefer Rosberg sürpriz yapıp pilotlar şampiyonu olabilir mi? bilemiyorum.

    Renault tabiiki spordan çıkmasın ama keşke Lotusu alıp fabrika takımı yoluyla aynı Mclaren Honda gibi tek başlarına yarışsalardı. Ama Maldonado öyle bir lanet ki; Pdvsa var diye vazgeçemiyorsun, bir sezondaki 20 yarışın en az 13’ünü tamamlayamıyor. Çok az puan alıyor. Ben Renault olsam bu Lotustaki pilot ikilisini gördükten sonra ben de koşar adım uzaklaşırdım.

    İşte F1’i bu entrikalar, tahmin edilemeyen komplolar için izliyoruz. Bir nevi Game of Thrones gibi. Pist üstü çokta fazla tatmin etmeyen bir mücadele ama pist dışı bir ton haber, entrika komplo vs. Herkes kendi komplosunu üretip seneye biz geliyoruz diyor. Herkes heyecanla seneyi bekliyor ertesi sene oluyor yine aynı teraneler. Sepp blaterin 2018’i Rusyaya 2022’yi Amerikaya oylamadan önce verdik dediği gibi, Berniede 2014-2017 arasını Mercedese çoktan vermiş. Sonrasını ise kestiremiyoruz.

    1. Mercedes direkt motor vermis olnasin.
      :@)

  6. o kadar laf yedikten sonra renault hala redbull’la çalışmaya devam ediyorsa, diyecek birşey yok.
    gerçi fransız bunlar, mide geniş 🙂

  7. Reno kac aydir Lotus u oyaliyor,demek ki lotus isi yatti ve redbulla devam edicekler…Guzel olur.

  8. Niki Lauda’ya göre Red Bull için tek seçenek Renault’dan özür dilemek.

    Altına imzamı atarım haklı yaşlı kurt.

    1. MichaelJackson avatarı
      MichaelJackson

      Redbull yaptığı kötü açıklamalardan dolayı özür dileyebilir hatta devam edeceklerse dilemeli zaten.

      Ama Renault da bu özür karşısında ”Turbo motorlara gereken yatırımı yapmadık ve gridin en kötü motorunu ürettik(Honda’yı ayrı tutalım şimdilik) özür dileriz.Bundan sonra gereken yatırımı yapıp motoru en iyi şekilde geliştireceğiz.” dese iki taraf da bundan memnun kalmaz mıydı ? Bence atmosfer çok olumlu olurdu o andan itibaren.

      1. Renault neden özür dileyecek onu anlamadım ? 2014 V6 Turbo motorunun ilk yılı markalarda ikincilik ve kış testlerinde olanlar Red Bull saydırıyor yok iş gücü gönderdik yok yardım ettik gel gör ki kş testlerinde en büyük sorun Red Bull’un ürettiği ERS sisteminin yeterli olmamasıydı. Buna rağmen tatminkar olmalıdır anlayışlı davranmadılar sana 8 kere dünya şampiyonluğu kazandırmış bir motor üreticisini hemen yere vurdular daha yolun ilk başında…

        2015 sezonuna gelirsek kimse kimseyi kandırmasın Red Bull motor yapımında söz dahibi oldu buna bile izin verildi sonuçmu hüsran bunun yanı sıra şaside ki sorunlar AVL ile yapılan testler Rbr destekli peki ne oldu sonuç ortada…

        Marko adamın demediği kalmadı şimdi ise sütü dökmüş kedi gibi her gün Renault dan biriyle otururken görmek mümkün… Kısacası Red Bull bu olanları doğru yönetemedi ve bir profosyonel gibi davranmadı tüm dünya spor basını önünde rezil oldular bunu kendileride biliyor…

        Eğer devam edilecekse Renault özel şartlar bırakmalıdır. Yoksa her kafadan bir ses çıkıyor bir işletmede bir tane patron olur on tane olmaz.

    2. Red Bull meydan dayagi yedi.Adam olsalar cektirip giderlerdi.

  9. CaptainKiller avatarı
    CaptainKiller

    haydi hayırlı işler, renaultta istekli demekki 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir