2015 Meksika GP 2. Antrenman: Rosberg Liderliğe Yükseldi

2015 Formula 1 Şampiyonası’nın 17. yarışı olan Meksika GP öncesinde gerçekleştirilen 2. antrenman seansını Mercedes pilotu Nico Rosberg ilk sırada tamamladı.

İkinci seans yoğun şekilde başladı ve pilotların tamamı henüz ilk dakikalarda piste çıktılar. Seansın henüz altıncı dakikasına gelinirken Verstappen 16. virajda aracın arkasını kaybetti ve kaza yaptı. Bu kazadan sonra seans kırmızı bayrak ile durduruldu.

Seans başladıktan sonra Bottas ilk viraja gelinirken frenleme esnasında aracın arka tarafını kaybetti ve spin ile beraber duvara temas etti. Fin pilot bu teması ardından ön kanadını kaybederken aracına daha büyük zarar vermediği için şanslıydı.

Aynı olaydan bir kaç dakika sonra Sainz’da aynı bölgede frenlerini kilitledi ve pist dışına taştı. Ancak Sainz temas yaşamadan piste döndü.

Yine seans içinde sorun yaşayan isimlerden birisi ise Austin’de üçüncü kez şampiyon olan Hamilton’du. İngiliz pilot 4. virajda frenleme esnasında aracının arka tarafını kaybetti ve spin attı.

Pist atılan her turda gelişmeye devam etti ve yumuşak lastiklerle beraber Hamilton ve Rosberg en iyi dereceyi sürekli geliştirdiler.

Pilotların çoğu 1, 8 ve 10. virajlarda yolda tutunmata zorlandılar. Ricciardo, Kvyat, Alonso ve Maldonado gibi isimler temas yaşamadan piste dönmeyi başardılar.

Bitime 25 dakika kala Romain Grosjean güç kaybetmesinin ardından aracını kenara çekmek zorunda kaldı ve seans birkez daha kırmızı bayraklar ile durduruldu.

Seansın bitimine 10 dakika kala yağmur yağmaya başlayınca dereceler de aynı şekilde kalmış oldu.

Bütün bunların yaşandığı seansta en hızlı dereceyi 1.21.531’lik derecesiyle Nico Rosberg yaptı ve seansın ve günün en hızlı ismi oldu.

Mercedes pilotunu Red Bull’dan Daniil Kvyat 0.245 saniye geriden ikinci sıradan takip ederken, Daniel Ricciardo 0.337 saniye geride üçüncü oldu.

Lewis Hamilton takım arkadaşı Rosberg’ten 0.430 saniye yavşa kalıp dördüncü olurken, Ferrari pilotları Vettel ve Raikkonen 0.453 ve 0.868 saniye geride beşinci ve altıncı oldular.

Williams’tan Valtteri Bottas 1.1 saniye geride yedinci en hızlı zamanın sahibi olurken, Fernando Alonso 1.4 saniye geride sekizinci, Jenson Button 1.5 saniye geride dokuzuncu ve  Williams’tan Felipe Massa onuncu oldu.

Force India pilotları Hulkenberg ve Perez 11. ve 15. olurken, Lotus’tan Maldonado ve Grosjean 12 ve 16, Sauber’ler ise 14 ve 17. sıralarda yer aldılar.

CSmIN6WWcAEGXxd


Yorumlar

“2015 Meksika GP 2. Antrenman: Rosberg Liderliğe Yükseldi” için 10 yanıt

  1. Bu hafta sonu tek şanssızlığımız son siradan basliyor olmamiz. Arac iyi gorunuyor.

  2. F.İndia lastik stratejisini çok merak ediyorum. Kuru bir yarış olursa bugünki datalar önemli olucak. Temennim podyuma çıkabilmek olucak perez’in kendi evinde diğer sonuçlar kesmez. 23 yıl sonra ilk yarış ve bir meksikalı pilotun podyumu,hadi inşallah..

  3. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Motor gücünün önemli olmadığı son sektörde Rosberg, Hamilton ile Alonso arasında sadece 0,1 sn fark var. McLaren iyi görünüyor. Puanlarla ayrılabilir bu yarıştan.

    1. Motor gücünün önemli olduğu ilk sektörde Mercedes’ten 0.7 sn gerideyiz. Ama en yakın rakibimiz Sauber ve Manordan iyiyiz, Toro Rosso’ya da çok yakınız ilk sektörde 😀 İkinci sektörde de Wiliams ve Force Indıa’dan iyiyiz. Mercedes ilk iki sektörden kazanmış kazanacağını.

  4. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Artık her durumda kırmızı bayrak, sanal sc…

  5. Mclaren’den umudum var demiştim umarım bizi sevindirecek sonuçlar gelir. Mercedes Redbull ve Ferrari çekişmesi görebiliriz ön sıralarda.

  6. Dereceler

    1. burasıda austin :))

  7. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

    Yine ilginç bir hafta sonu olacak herkese iyi geceler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir