Alonso, Test Sonuçlarına Pek Bakmıyor

yazar:

kategori:

Ferrari, 2010 sezonu için şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri olarak gösteriliyor.

F10’u, şu ana kadar kullandığı en iyi araç olarak niteleyen Alonso, yine de rakiplerine göre nerede olduklarını bilmediklerinden, temkinli yaklaşımını sürdürüyor.

Alonso: “Kış testlerinde dereceleri pek karşılaştırmıyoruz veya ilk yarış için tahminde bulunmuyoruz. Kendi programımıza yoğunlaşıyor ve ilk yarışta mümkün olanın en iyisini yapmaya çalışıyoruz”

“Dört takımın, Red Bull Racing, Mercedes, McLaren ve Ferrari’nin, bu dört takımdan birinin, ilk yarışın ve şampiyonanın ilk bölümünün favorisi olduğunu düşünüyorum. ve Sauber ve Force India gibi takımlar da iyi yarışlar çıkaracaktır.”

“Elimizden gelenin en iyisini yapacağız. İyi hazırlandık ama Kasım ayında şampiyon olmak istiyoruz, Mart ayında değil. Amaç şampiyon olmak. Bu hiç kolay değil ve 10 ay boyunca gerçekten çok sıkı bir şekilde çalışmalıyız”

İki dünya şampiyonluğu bulunan pilot, Ferrari’de hayatından da memnun. Alonso, Renault ile geçen zorlu iki senenin ardından kendini tekrar galibiyetler için mücadele edecek durumda hissediyor.

Alonso: “Takım değiştirdiğiniz her zamanda, kendini yeni insanlara ve yeni çalışma felsefesine göre ayarlamanız gerektiğini düşünüyorum.”

“Şimdiye kadar harika zaman geçirdim. İlk günden şimdiye kadar kendimi çok rahat hissediyorum. İlk yarışa, iyi hazırlıkla giriyoruz ve mücadele için hazırız”

“Kazanmaya hazır olduğumu düşünüyorum. Şampiyonanın ilk yarışına gittiğiniz her seferinde, bütün kış boyunca kendinizi hep bu an için kendinizi hazırlamış olursunuz. Ben de bu an içn kendimi hazırlıyordum. Bu yüzden şimdi kendimi mücadeleye hazır hissediyorum. Umarım bunu yapabilecek konumda oluruz”


Yorumlar

  1. bir çok takım testlerde iyi sonuç aldı. yeni takımlar hariç. o yüzden neyin ne olacağı belli değil. doğru düşünmüş. ama yarışlarda önünde bakacağı çok şey olacak. muhtelif araçlar mesela…ve massa…

  2. inci incili avatarı

    test sonuçlarına bakmasına da gerek yok zaten. testler yanıltıcı olabiliyor. yarışmadan pilotların hırsı ve inancı da işin içinde olmuyor. bu yüzden yanıltıcı sonuçlar çıkıyor.

  3. Hep suphem var ki Mercedes dolu depoyla testlere cikiyordu.Bi de bildigimiz gibi Bahreyn yarisina yeni sasi parcalarla Mercedes katilirsa o zaman Ferrarinin isi zor olacak.Unutmayalim ki Sebastian Fetel-de cok iyi formda bu sezon.

  4. Bende önemsemiyorum ama 4 takımdan kimin daha güçlü oldugu tam bir soru işareti dereceleride birbirine yakındı.Bence ferrari güçlü ne olursa lsun ama diğerleride yakın takipte kimin kimi gececeği belli değil

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir