Mallya: Force India F1’deki Görevini Layıkıyla Yerine Getirdi

yazar:

kategori:

Vijay Mallya, Aston Martin görüşmeleri devam ederken, Force India’nın F1’deki görevini layıkıyla yerine getirdiğini düşünüyor.

Cuma günü çıkan haberlerde Aston Martin’in Force India ile Formula 1’e gireceği söylenmişti ve bu görüşmeler Force India tarafından doğrulandı. Anlaşma gereği Force India isim değiştirecek ve Aston Martin adıyla gelecek sezon F1’de yarışacaklar.

Takımın ana sponsoru Johnnie Walker olurken aracın renkleri mavi ve gümüşten oluşacak.

Bütün bunlar olurken Vijay Mallya, puan dahi alamayan Spyker’ı satın alıp, şampiyona beşinciliğine kadar yükselttiği Force India’nın F1’deki görevini layıkıyla yerine getirdiğini söylüyor.

Mallya “Takımı satın aldığım zamanı adını rahatlıkla Mallya F1 veya Kingfisher F1 koyabilirdim ama bunu yapmadım. Çünkü Hindistanlı fanların hayallerini gerçekleştirmek istedim.”

“Daha sonra takımın ismi Sahara Force India oldu. Çünkü Sahara takıma önemli bir yatırım yaptı ve ortağımız haline geldi”

“Açık olacağım; F1 bizim için uzun zamandır ulaşılamaz bir hedefdi. Ama sekiz yıldır hedeflediğimiz ve amaçladığımız herşeye ulaşmayı başardık” dedi.

Mallya, Aston Martin anlaşması için “Aston Martin en ünlü İngiliz markalardan birisi. Onların bu lüks ve ihtişamlı markası Force India’yı sponsorlar için daha çekici bir pazar haline getirecek. Anlaşmaya sıcak bakmamızın sebeplerinden birisi de bu oldu” dedi.


Yorumlar

“Mallya: Force India F1’deki Görevini Layıkıyla Yerine Getirdi” için 8 yanıt

  1. Alpay Rüzgar avatarı
    Alpay Rüzgar

    sempatik takımdı be Force İndia hep 2009 Belçika aklıma gelir Fisichella-RAI mücadelesi

  2. birde çin girse takım olarak f1,e Volvo ile
    düşünün çin ve hindistan neredeyse dünyanın üçte ikisi f1,i izliyecek
    biliyorsunuz çin volvo,yu almıştı nasıl olur çinde girse f1,e

  3. Keşke şunları da söyleseymiş 😀

    “… Çünkü Hindistanlı fanların hayallerini gerçekleştirmek istedim. Aynı zamanda takıma Hintli bir sürücünün katılmaması için de özel bir çaba harcadım.

    Yakın zamanda F1’den ayrılmak istiyorum ama tepkileri azaltmak için tribünlere oynuyorum.

  4. Çoğu bilmez; bu adam sanırım 2007 ya da 2008’de Spyker’ı aldığında 3 sene içerisinde podyuma çıkaracağım falan filan demişti. Ben gülmüştüm o dönemde ama gerçekten çok sağlam bir takım çıkardı ortaya. Tebrik ediyorum kendisini. İnşallah yatırımlarının karşılığını fazlasıyla alır.

  5. “Takımı satın aldığım zamanı adını rahatlıkla Mallya F1 veya Kingfisher F1 koyabilirdim ama bunu yapmadım. Çünkü Hindistanlı fanların hayallerini gerçekleştirmek istedim.”

    Bizden böyle adam çıkar mı acaba ?

  6. Takdir edilesi insansın Mallya.

  7. Neden bizden böylesi çıkmaz?

  8. “Takımı satın aldığım zamanı adını rahatlıkla Mallya F1 veya Kingfisher F1 koyabilirdim ama bunu yapmadım. Çünkü Hindistanlı fanların hayallerini gerçekleştirmek istedim.”

    Benim için mevzu burda bitmiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir