Haas “Standart F1 Motorları DNA’sına Aykırı”

yazar:

kategori:

Gene Haas, F1’de planlanan standart motor fikrinin Formula 1’in DNA’sında yer almadığını söyledi.

Ferrari’nin motor ücretlerine sınır getirilmesi planlarını veto etmesinin ardından FIA, bağımsız bir motor üreticisinin tedarik edeceği standart motorlar planlıyor.

Haas “Fiyatı kısılmış motor mevcut motorlardan daha fazla beygir gücüne sahip olursa 1 ya da 2 yarış sonra herkes o motoru ister.”

“Her şey performansa bağlı olur, fiyata değil. Daha az maddiyat gerektirip daha az performansı olan motorla yarışmanın bir anlamı olmaz çünkü o zaman geride olursunuz.”

“Bana göre standart motorlar Formula 1’in DNA’sında yok. Formula 1’de en yüksek standartlar, en yüksek performans ve en yüksek mühendislik olması lazım.”

“Bu değerinden ziyade karmaşaya sebep olur.” dedi.


Yorumlar

“Haas “Standart F1 Motorları DNA’sına Aykırı”” için 6 yanıt

  1. Haas’tan bayağı umutluydum orta sıralarda rekabetçi bir takım olması konusunda. Ama şu an bazı şüpheler oluştu bende açıkçası.

  2. Tuzunuz kuru olduğundan böyle sallamak kolay geliyor tabi.Sauber ve Lotus battı batacak sırf 2 katına çıkmış motor fiyatları yüzünden.

  3. Bunlar Amerika’lı ya, her moka karışmaya başlarlar artık. Dur daha yeni girdiniz neyin ne olduğunu bile bilmiyorsunuz.

  4. Bunu diyen adamın sahip olduğu F1 aracında neredeyse kendisine ait hiç bir şey olmayacak. İronik

  5. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Dünkü gelmiş DNA dan bahsediyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir