Horner: "McLaren'e Protesto Olmayacak"

yazar:

kategori:

Horner, McLaren arka kanadındaki kanal ile avantaj sağladığını düşünerek FIA’dan duruma netlik kazandırmasını istemişti.

Difüzörlere benzer şekilde; McLaren, arka kanadında yenilikçi bir yaklaşım benimsemiş ve FIA, bu sistemi dünkü incelemesi sonucu onaylamıştı.

Horner: “(Geçen seneki) İki katmanlı difüzör meselesine benziyor. Takımlar, şimdiden itibaren sezon sonuna kadar, arka kanatlarında çeşitli şeyler peşinde koşacak. Protesto etmemiz olası görünmüyor. bu yüzden kendi versiyonumuzu geliştirmeye bakacağız”

Öte yandan rakip takımların bu tasarımı kopyalama şansı sınırlı. Çünkü, FIA’nın kurallarına göre şasi gövdesi, tam bir sezon için onay alıyor, bu yüzden de sadece performans kazanımı için değişiklik mümkün olmuyor

Horner: “Onaylanmış şasiyi değiştiremezsiniz. Bu yüzden farklı bir tutum takınmalısınız. Yasal olduğu belirtilmekle birlikte mühendisler yaratıcı insanlardır. Eminim ki farklı bir yol bulacaklardır”

Horner, FIA’nın kanadı onaylamasının ardından takımların önünde yeni bir gelişim kapısı açtığına inanıyor.

Horner: “Çift katmanlı difüzörler gibi büyük bir mesele olduğunu düşünmüyorum ama şüphesiz bu tip kanatlara yoğunluk ağırlayacaktır diye düşünüyorum”


Yorumlar

  1. Alonsomassa kardeş doğru söylemiş… bu kadar arge gerektirecek olan dolambaçlı yapıları kabül ettikleri sürece işlerin çığrından çıkma ihtimali herzaman vardır.Geçen seneki bütçe sınırlaması saçmalığından sonra çöpe atılan difüzörler ve KERS ler yadigarmıydı…

  2. alonsomassa avatarı

    bu sene ferrari ve mclaren yenilikler buldu ve bunlar kopyalanamayacağı için red bull biraz sinirli.

  3. "Protesto etmemiz olası görünmüyor. bu yüzden kendi versiyonumuzu geliştirmeye bakacağız"

    Adrian Newey FIA'nın yasal bulması haberlerinden sonra çalışmalara başlamıştır bile. Geçen sene karışık bir süspansiyon sistemine çift katmanlı difüzörü adapte etmek için baya çalışıp, başarılı bir sonuç elde etmişti.

  4. Sen konuştukça sana olan antipatim artıyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir