2015 Meksika GP Sıralamalar: Rosberg Hamilton’ı Yendi, Pole Serisini Devam Ettirdi!

2015 Formula 1 Şampiyonası’nın 17. yarışı olan Meksika GP öncesinde pole pozisyonu Mercedes pilotu Nico Rosberg oldu.

Hafta sonuna hızlı bir başlangıç yapan ve son antrenman seansını zirvede tamamlayaran Rosberg, son bölüme güçlü bir başlangıç yaptı ve ilk hakkında elde ettiği 1.19.480’lik turuyla Hamilton’ı yenerek üst üste 4. pole’ünü kazandı.

İstediği turu bir turlu atamayan Lewis Hamilton 0.188 saniye geride 2. sıranın sahibi olurken, Ferrari’den Sebastian Vettel 0.370 saniye geride 3. sırada yer aldı.

Daniil Kvyat, Rosberg’den 0.918 saniye geride kalıp 4. olurken onu takım arkadaşı Ricciardo sadece 0.001 saniye geriden 5. sıradan takip etti.

Williams pilotları Bottas ve Massa 6. ve 7. olurken, Verstappen 8, yerel kahraman Perez 9 ve Hulkenberg 10. oldu.

Toro Rosso pilotu Carlos Sainz son bölüme kalmayı 0.007 ile kaçırdı ve ikinci bölümde elenen ilk isim oldu.

Lotus pilotları Romain Grosjean ve Maldonado 12. ve 13. sırada yer alırken, Ericsson Sauber’iyle 14. sırada yer aldı.

İkinci bölümün sürprizi Raikkonen oldu. Fin pilot üçüncü antrenman seansında kaybettiği zamanı telafi edebilmek adına ikinci bölümde beyaz logolu sert lastikler piste tur attı. Ancak Fin pilot fren sorunu nedeniyle spin attı ve daha sonra garaja dönerek seansı erken noktaladı. Raikkonen böylelikle 15. oldu. Fin pilot vites kutusu cezasının ardından yarışa 20. sıradan başlayacak.

Fernando Alonso son bölüme kalmayı 0.2 saniye ile kaçırırken, Nasr ilk bölümde Marussia ile beraber elenen diğer isim oldu.

3. antrenman seansında motor problemi yaşayan ve 50 sıra grid cezası bulunan Jenson Button, sıralama turlarında katılamadı.

CSq9ktEWcAQV1nX


Yorumlar

“2015 Meksika GP Sıralamalar: Rosberg Hamilton’ı Yendi, Pole Serisini Devam Ettirdi!” için 23 yanıt

  1. Bu hafta sonu Meksika’ya dair daha tek bie tur, tek bir kaza, tek bir görüntü izlemiş değilim 🙂 Neyse Allah izin verirse yarışta izlerim 😀

  2. Kimi_in_Rai avatarı

    Tam tahmin etdiğim gibi oldu Rosberg polu aldı.Bana göre yarışıda yarın Rosberg kazanacak.Olaydan sonra Rosberg tam başka pilot gibi Mercedes seyircilere sunuyor 🙂 Yine söylüyorum bunlar hepsi bana göre sanki Mercedesin oyunları(Hamilton&Rosberg olayı).Yanlış mı..ha olabilir,Bunlar sadece benim tahminim.
    Arkadaşlar Raikkonen neden soft lastiklerini kullanmadı? Bilen varmı?

    1. Sencer aksu avatarı

      Yarışta iki tane yumuşak lastik takabilmek için( sıfır set)ama zaren fren sorunu yaşadı

      1. Kimi_in_Rai avatarı

        Zaten Kimi’de baht ne gezer…..:(

        Teşekkürler!

        1. bahtsız bedevi 🙂

  3. Rosberg polü alsa ne yazar? İlk virajda yine pist dışında.

  4. Ferrari Racing avatarı
    Ferrari Racing

    Şasinin önemli olduğu 3. sektörde 1. Vettel 2. Ricciardo. Poleler Mercedesin olsun şasi gelişimleri bizim. Ferrari adına beni en çok mutlu eden buydu. Motor gücünün önemli olduğu ilk sektörde Mercedes 0.225 saniye öndeydi. Birde 2. sektörde sanırım biraz hata yaptı Vettel 0.2 saniyede orada yedi. Son sektörde bunun bir kısmını geri aldı.

    Bugün Vettelin elinden gelenin en fazlası bu olurdu çünkü lastik ısıtma farkı da vardı. Hamilton frenaj hatası yapmasa belki kıl bayı 00.15 lik farkla falan pole’ü alabilirdi ama Rosberg hakikaten hatasız tur attı. Q2’ye göre 0.6 saniye gelişti.Yarın yağmur ihtimali çok güçlü. Ve yağmur yarış boyu pisti etkilerse Vettelin 3. sırada tutunması zor olacak. Red Bull senenin ilk galibiyetini alabilir.

    1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

      2.sektör ile 3.sektör Vettel iyiydi.İlk sektörde 0.150 veya 0.200 alıyorlardı.Son turunda aşırı zorladı kayma yaşadı olan oldu 🙂

  5. SebastianVettel05 avatarı
    SebastianVettel05

    uykusuzluktan gebermek üzereyim üç gündür saat 2 de yatıp 7 de kalkıyorum yarın güzel bir uyku çekip oyumu kullanmaya gideceğim yine seçim gününe denk gelen bir yarış daha olacak ☺ vettel rekabetçi olabilir . piste iki gündür drift kapışmaları oluyor yarın birde yağmur yağarsa yarışı tamamlayanın puan aldığı bir gün olabilir pilotlar açısından bir sıkıntı olmasın ama arada temas falan da olsun ? rosbergde ufak bir seri yaptı sebei acaba sezon baskısını kaldıramama mı acaba dedim hani hamilton net daha hızlıydı bu sene (geçen seneye de kıyasla) . tabi hami salıvermiştir onun etkiside vardır illaki ama rosbergin kazanması da istemeyeceği bir şey amaan neyse uyku iyice hapsetti beni iyi geceler herkese tek başına ?

  6. Eskiden yani çok değil 3 ~ 4 sene evvel buralar ne güzeldi hatta 2008 2009 sezonları civarı gerçekten Formula 1 hakkında bilgili insanların zaman zaman fanatikleşse de gerçekçi analizler yaparak konuştuğu teknik bilgisi olan insanların yorum yaptığı benim gibi teknik yönden daha az bilgili insanlara önemli bilgiler verdiği bir yerdi buralar. Şimdi bakıyorum da milletin işi gücü birilerini yermek tabiri caizse laf sokmak için fırsat kollanıyor. Özellikle de son 2 sezondur durum daha da beter hale geldi. Bir çok benim tabirimle büyük taraftar buradan uzaklaştı yeni gelen kişiler F1 i ancak pc oyunu seviyesinde bilenler karşısındaki insana gram saygı duymadan yorum yaparken aynı zamanda Formula 1′ in formülünü kaybederek düştüğü duruma bizim ülkemiz elindeki seyirciyi de iyice kaybediyor ve bu durum gerçekten can sıkıcı bir hal aldı.
    Can, Günay, Burak, Michael ( gercek ismini bilmiyorum) arada sırada Hakan burada aslında teknik olarak bu sporu izleyerek anlayanlar ve karşısındaki kişilere anlatanlar ancak artık bu saygısızlık seviyedeki düşüklük bir çok kişiyi siteden ve aynı zaman da F1 den uzaklaştırıyor. Eskiden Alonso fanları vardı Espoir gibi gerçekten bilgili ve bilgiye ulaşabilen insanlardı. Ne oldu arkadaş bu F1′ e

    Amaaaannn neyse kral işi çözmüş Kimi’ nin yüzüne tükürmek lazımmış ya işte bu insanları bu siteden uzaklaştıran yada eskiye göre çok daha az aktif olarak burada olmalarını engelleyen zihniyet bence bu oldu… Tabii yazık oldu…

    1. Ben de o günleri özlüyorum. Espoir, Vega Nitro, M1CHAEL, Onur Aybars, Yusuf Hitay ve şu an hatırlayamadığım karışık nickli arkadaşlar ben siteyi keşfettiğimde zaten buradalardı. Güzel uyum sağlanmıştı.

      Bunları normal görmek gerek aslında, yaşlılar yavaş yavaş çekiliyor, yeni gençler geliyor. Gençleri de bu halleriyle kabul etmek gerekiyor, çünkü seviye ve yaşam ortamları bu sınıfta.

  7. Eray Parlak avatarı

    Rosberg son zamanlardaki performansını sene başında göstermeliydi biraz geç oldu ritmini bulması.
    Hondaya gelince yüksek süratli bu pistte fark pole derecesinden 2.3 sn umarız seneye ERS sorunlarını çözüp ilk 3 zor olsada o baraja yaklaşabilirler güzel mücadeleler izlemiş oluruz.

  8. Öncelikle güzel bir pist sıkıcı değil buda biz fanlar için iyi.

    Motor pisti deniyor gerçektende harika bir motor pisti özellikle deniz seviyesinden çok yüksekte olması motorları çok zorluyor yarın yarışta patlayan motor görebiliriz.

    Start finiş düzlüğü dikkatimi çekti bir Rosberg 355 km/h ulaşırke, Ricciardo 341 km/h takılı kaldı ve McLaren’e değinmek istiyorum aynı yerde sadece 314 km/h takılı kaldılar gerçektende ERS sistemleri berbat Arai sezon başından beri konuşuyor ama maalesef bir arpa boyu kadar yol katedilemiyor. McLaren ile Honda’nın arasının da gergin olduğu söyleniyor Honda Red Bull’a motor vermek için diretiyormuş McLaren vephesi ise buna hiç razı değil.

    Bize gelecek olursam Mercedes ile 0.9 saniye fark var Ferrariler ise 0.4-5 saniye arası güncellenmiş motor ile bu fark ne kadar iner merakla bekliyorum.

    Güzel bir yarış olması dileğimle. İyi geceler cümleten.

    1. Ne 314 u usta? Alonso 345 yapti orada.

  9. “O güzel Raikkonen o güzel Ferrariye binip gitti. Rai’nin cenabetine Ferrari’nin en betine kaldık”

    Dipnot: Arkadaşlar biraz araştırdım gerçek buz adam 2010 dünya Ralli şampiyonasından sonra emekli olmuş. Şuan Raikkonen adıyla yarışan pilot aslen kolombiyalıdır Pastor Maldonado’nun 3. kuşaktan kuzenidir. Ayrıca gerçek Raikkonen 2012 Abudabi ve 2013 Avustralya GPlerinde birer kez yarışıp spordan tamamiyle uzaklaşmıştır…

  10. Akıl ve Mantık avatarı
    Akıl ve Mantık

    Yarış heyecanlı olacaktır diye düşünüyorum, Rosberg Hamilton’ın üzerine oynayıp yarış dışı kalacak akabinde de Mercedesler nasılsa takım ve pilot şampiyonu belirli, biraz reytinge oynarlar.

  11. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Artık sarmıyor beni F1. Uyukladım ekran başında. Seneye de böyle devam ederse kurallar değişene kadar izlemem. Bu ne ya? Rekabet 0, sonuç belli, Formula 1 ölmüş gömmeyi unutmuşlar. 2008’de aptalca kurallar olmasaydı şimdi bambaşka bir spor izliyor olacaktık.

  12. dereceler hızla iyileşti seans içinde. bir ara q2’nin sonunda birkaç damla geldi son sektöre ama devam etmedi. bu pistte çok keyifli bir yarış izleyeceğiz gibi duruyor, yapısı geçişe de hataya da gayet müsait.
    felipe q2’nin sonunda yüreğimi ağzıma getirdi ama seans bittikten sonra attığı son turu gerçekten güzeldi, bazı pilotlar yağmur damlalarından da bahsettiler o anda. q3’te de istediğim şey 3-5-7-9 gibi tek sıra ceplerden biriydi. kaygan pistte yarın kirli taraftan kalkacak pilotlar gözle görülür derecede geride kalacaklardır yağmur pisti yıkamazsa. start için başlangıç yerimiz gayet güzel. ham-ros-vettel’den birisi sorun yaşarsa massa podyuma çıkabilir yarın.
    ferrari motoruyla da şasisiyle de harika bir araç. içine oturttukları vettel de bence şuan gridin en kaliteli pilotu. bu kombinasyon tuttu, tutacak da. tebrikler.
    red bull da 500 km start finish düzlüğünün bulunduğu bu pistte 4 ve 5 sırayı alarak ferrari ve mercedes gibi 2 lider motor üreticisinin korkmakta ne kadar haklı olduğunu gösterdi. bir de adam gibi motorları olsa… hadi bakalım yarın ola yarış ola.

  13. pistin durumu göre çok supriz sonuc lar çıkabilir yarın

  14. yine klasik üçlü, mercedes ve ferrari farklı dünyada kopup giderler. Umarım vettelin yarış performansı iyi olur da rekabet izleriz, büyük ihtimal mercolara ayak uydurabilecek, antrenmanlardaki uzun sürüşlerde rekabetçiydi.

  15. 50. Pole Lewis’e uğursuz geldi sanırım:) ilk yarışlarda peşpeşe gelen Lewis polelerinden sonra Nico, bu sezon başında yarış performansımı iyileştirmek için cumartesi günlerinden biraz feragat ediyorum demişti. Son yarışlarda puan farkı açılınca tekrar sıralama turlarına ve tek tur performansına yüklendi sanırım. Son 4 poleün açıklaması bu olabilir..

  16. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

    Yarın inşallah yağmur yağar.

    1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

      Merco sert lastikte çok iyi.Ferrarinin elinden gelen bu en fazla 0.2 sn olurdu fark.Yarış startı düzlüklerle heyecanlı olur.Rosberg ile Hamilton çarpışacaklar içime doğuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir