Verstappen “En İyi Sıralama Seanslarımdan Birisiydi”

yazar:

kategori:

Toro Rosso’nun 18 yaşındaki pilotu Max Verstappen, Meksika GP sıralama seansında 8. olmasının ardından bu seneki en güçlü sıralamalardan birisini geçirdiğini söyledi.

3. seansa kalmayı son anda başaran Verstappen, son seansta 8. olmayı başardı.

Verstappen “Dürüst olmak gerekirse en iyi sıralama seanslarımdan birisiydi. Burası bizim favori pistlerimizden değil. Özellikle ayarlar açısından kritik olan 2. antrenman seansını kaçırdığımızı düşünürsek iyi bir sıralama oldu.”

“3. antrenman seansında doğru dengeyi bulmada zorlandık. Ancak sıralamalar için çok hızlı değişiklik yapabildik.”

“2. seans gerilim ve heyecan doluydu. 0.3 sn gerideydim. Orada burada kaybetmeyeyim diyerek iyi bir tur atmayı başardım bu yüzden çok mutluydum.”

“1. viraja kadar uzun bir düzlük var bu yüzden 1. viraja kadar tüm gücümüzü nasıl kullanacağımızı bulmalıyız. En başından itibaren tüm enerjiyi kullanmaya çalışacağız.” dedi.

 

 


Yorumlar

“Verstappen “En İyi Sıralama Seanslarımdan Birisiydi”” için 4 yanıt

  1. Akıl ve Mantık avatarı
    Akıl ve Mantık

    Bu çocukta ışık var, babası ile çok gündem oluyorlar ama pilotajlık konusunda pek eksiği varmış gibi görünmüyor ve agresif bir tarzı var bu da yarış kazandıracak donelerden birisi. Mercedes dominantlığında yarış kazanması veya pole alması çok çok zor ama bu demek değildir ki iyi bir takımda şampiyon olamaz. Kariyerini doğru planlayabilirse şampiyonluklar alabilecek potansiyeli var. Şu ana kadar izlediğimiz çoğu genç ve şampiyon olur denenden daha iyi iş çıkartıyor ilk senesine göre. Riccardo, Bottas vs. aklıma gelen ve medyada pohpohlananlar arasında bence hepsinden daha başarılı.

    1. Onur Gentas avatarı

      Ricciardo disinda dediklerine katiliyorum. Ricciardo bana gore suanda pistteki iyi pilot diyebileceklerimizin hepsiyle kafa kafaya yarisir.

      1. Akıl ve Mantık avatarı
        Akıl ve Mantık

        Ricciardo Vergne’i ilk senesinde yenemedi takımda, sonraki sene Vergne bir sürü kendi problemi olmayan kazadan ötürü geçildi Ricciardo’ya. Geçen sene ise Vettel’in doğru düzgün giden yarışı çok azdı, üstüne her şey yenilenince 1 adam akıllı diyebileceğimiz kapışma izleyemedik maalesef.

        Bu sene Kvyat hala şampiyona da önünde bulunuyor, parlak 2-3 yarış dışında Ricciardo’nun bir albenisini sahiden görmedik. Bu sene daha iyi olması beklenirken sadece 1 podyumu var yanılmıyorsam,üstüne 5 yarıştan puan alamayan Kvyat var, kendisi 4 yarıştan puan alamamış sadece.

        Vergne’de en az onun kadar hak ediyordu Red Bull koltuğunu ama o geldi.Tercih meselesi, ama geçen seneki kaos dışında bu sene yaptığı bir numara yok.

        Vers. daha iyi kumaşa sahip, az konuşsalar daha faydalı olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir