FIA, Red Bull’un F1’de Kalmasına Yardımcı Olmaya Çalışıyor

yazar:

kategori:

FIA Başkanı Jean Todt, Red Bull’un gelecek sene Formula 1’de kalmasını sağlayacak motoru bulmasına yardımcı olmaya çalıştıklarını söyledi.

Red Bull gelecek sene için Renault ya da Honda motoruyla anlaşmaya çalışıyor.

Todt “Tabi ki elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz ve buna devam edeceğiz.”

“Red Bull ve Toro Rosso gibi takımların motor bulmakta zorlanması çok sinir bozucu. Bununla birlikte bu konuda hakim değilim; bazı şeylerin olmasının her zaman sebebi vardır.”

“Ancak elimizden geldiği kadar gelecek sene onların dondurulmuş motorla ilk yarışta olmalarını sağlamak için gereken desteği vermeliyiz.”

“Red Bull patronlarının çözüm bulmak için çok sıkı çalıştıklarından eminim. Bernie de çözüm bulabilmek için sıkı çalışıyor. Ben de elimden geldiği kadar destek vermeye çalışıyorum.”

“Red Bull ve Toro Rosso’nun gelecek sene şampiyonada olması konusunda iyimserim ancak daha fazlasını söyleyemem. Şu anda bundan daha fazlasını söyleyebileceğim bilgiye sahip değilim.” dedi.

Red Bull takımlarının geleceği dışında Renault’nun F1’deki geleceği de belirsizliğini koruyor.

Todt “FIA başkanı ve bir motor sporları aşığı olarak kararlarının ne olacağı konusunda endişe duyuyordum. Ancak sıradaki adıma geçme konusunda istekli olmaları nedeniyle çok mutluyum.”

“Ve Renault çok ciddi ve iyi organize olmuş bir şirket. Sıradaki adıma geçme isteklerinin ardından daha ilerisine geçmezlerse çok şaşırırım. Çünkü o karar bununla alakalıydı.”

“Sıradaki adıma geçme kararlarından dolayı çok mutlu ve minnettar olmalıyız.” dedi.

 


Yorumlar

“FIA, Red Bull’un F1’de Kalmasına Yardımcı Olmaya Çalışıyor” için bir yanıt

  1. Akıl ve Mantık avatarı
    Akıl ve Mantık

    Red Bull mevzusu sıktı gerçekten de, 6 sene destekledik sizi, iyi işler yaptınız ve Reno o zamanlar çok iyiydi, şimdi nedir bu sabırsızlık adamları gömdünüz gittiniz hemen vefasızlar. Fellik fellik motor arıyorsunuz, sürekli çıkarız, gideriz tehditi. Git madem bu kadar adını duyurdun bakalım hangi alanda bu kadar reklamın yapılabilir düşün hadi.

    Elinde güçlü bir takım var, motor içinde sabret biraz Reno elbet güzel bir iş çıkartacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir