Renault, McLaren Hakkındaki FIA Kararından Memnun Değil

yazar:

kategori:

FIA, Woking kökenli takımın karmaşık sistemine onay vermişti.

Şu ana kadar bu konu hakkında şikayetçi olarak daha çok Red Bull’u ön planda görmemize rağmen şimdi Renault, FIA’nın tutumunu eleştirdi ve gelişim silahlarının ortaya çıkarak yeni maliyetlerin gündeme geleceğini söyledi.

BBC’ye konuşan Renault idari sorumlusu Bob Bell: “McLaren’in kanat tasarımının tamamıyla kural dışı olduğu net.”

“Bir başka yarış başlattılar. Bu durumda herkese büyük maliyetler çıkacak. Yönetim kurulunun bu gibi durumlarda daha güçlü olması gerekir”

“Hepimizin tasarruf etmeye çalıştığı bu dönemde kararın çok saçma olduğunu düşünüyorum. Piste getirecek insan sayısında sınırlandırıldık ve aracı hazırlamak için mekanikerler gece anlamsız saatler boyunca çalışıyor”

“Şimdi ise bize çok büyük paralara mâl olacak bir başka yarış başlattılar. Bu anlamsız. Yönetim kurulunun bu gibi kararlarda daha sorumlu davranması gerektiğini düşünüyorum”

Mesele ile ilgili memnuniyetsizliğine rağmen Bell, McLaren’e karşı bir protesto olup olmayacağından emin değil.

Bell: “Dürüst olmak gerekirse şu dönemde bir şey söyleyemem. Açıkçası bu dönemde bir takımın protesto edebileceği göz ardı edilemez”


Yorumlar

  1. Yusuf  Hitay avatarı

    @AArank

    hele bir soluklan

    sus pus olmak deyimini genel olarak tüm takımlara ithafen kullandım, karar açıklandıktan sonra kimse çıkıpta bir şey diyemedi, ne boykot ne itiraz yarışmaya devam ettiler. Neyse konuda bu değil zaten, illaki çatlak sesler çıkmıştır

    Ancak zaten ortada bir alıp başını gitme durumu yok,geçen sene kerste böyle bir etki yaratıyordu hangi kersli takım alıp başını gidebildi 🙂

    eğer bu yorumların 2000-2004 arasınıda kapsıyorsa ne ala, ama öyle değilse bu hiddete hiç gerek yok

    geçen yıl izlediğim en kötü sezonlardan biriydi,ama istisna olarak kalacağı kanaatindeyim

  2. Bilmeden şuraya bilmiş gibi birşeyler yazanları susturmak lazım…geçen sene yeninesil difüzör ün en ateşli itirazcısı Briatore ydi.Şimdi kime suspu olmuş diyorlar.McLaren başını alıp giderde mücadele yerine tek bir takımın yarışlarını seyredersem F1 macerasınıda artık seyretmenin dışına çıkabilirim.22 senelik yarış izleme seramonimin belli peryotlarında muhteşem sezonlar geçirdim ama şu başını alıp gitmelerden bıktık be artık.Geçen sneeyi bana savunacak kimse varmı? Geçen seneki şampiyon son yarış dolmadan belirlenmişdi;bir önceki sezondaki şampiyonun belirlenmesindeki heyecanı hatırlayan varmı?Heyecan istiyoruz arkadaş… istemesek zaten Ferrari nin gelişim hızına kimse yetişemediği için alıp başını gidiyordu ve yarışlar çok zevksiz deyip kurallar getirdiniz.Uygulayın kuralları.
    BERBAT YARIŞLAR İZLEMEK İSTEMİYORUZZZZZ…

  3. garip bir açıklama olmuş, mclaren tasarımının neden kural-dışı olduğunu söylemeye uğraşmamış bile. sen daha fazla para harcayacaksın diye yasal olan bir tasarımı yasaklasın fia, bu mudur?

  4. umit isbilen avatarı

    ya gene başladı yok kanattı yok difüzördü her sene aynı muhabbet, hepsi ayrı üç kağıtçı bunların 🙂 neyse umarım uzamaz bu tartışma….

  5. demek ki araca monte edilmesi zor bir sistem itiraz ondan bence eğer gerçekten öyleyse mc laren süper bi icat yapmış bizede tebrik etmek düşer

  6. Yusuf  Hitay avatarı

    şimdiden hazımsızlıklar başlamış, geçen yıl çift katmanlı difüzör yasal kabul edilince hepiniz sus pus olmuştunuz.

    "Hepimizin tasarruf etmeye çalıştığı bu dönemde kararın çok saçma olduğunu düşünüyorum. Piste getirecek insan sayısında sınırlandırıldık ve aracı hazırlamak için mekanikerler gece anlamsız saatler boyunca çalışıyor"

    acındırma politikalarıda başlamış, paranız yoksa hesap numaranı ver yollayayım bir miktar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir