Mercedes Motorda Zarar Etmiş

yazar:

kategori:

Mercedes’in Takım Patronu Toto Wolff, Formula 1 motor ücretlerinde düşüş talepleri karşısında kendilerinin zaten zarar ettiğini söyledi.

Son dönemde FIA ve Bernie Ecclestone, üreticilerden motor ücretlerini düşürme ya da sınır koyma isteğinde bulunmuştu ancak Ferrari bu talebi veto etti.

Mevcut güç ünitelerinin takımlar için maliyetinin yaklaşık 20 milyon euro civarında olduğu, Todt’un 12 milyon euro sınır getirilmesini istediği belirtiliyor.

Wolff “Biz zaten motor konusunda ciddi zarar içerisindeyiz.”

“Sorun şu ki bu motorları partnerlerimize daha düşük fiyattan vermeye devam edersek ne kadar daha zarar etmiş olacağız?”

“Partnerlerimiz en rekabetçi motoru istiyorlar. Buna sahip olmak için bu motorların gelişimine çok ciddi para harcıyoruz. Çok rekabetçi bir doğadayız.”

“Kimse bize bu kayıpları nasıl telafi edeceğimizi, bir katkılarının olup olmayacağını sormadı.”

“Gelişim için harcadığımız paranın pazarlama açısından faydasını tartışabilirsiniz ya da gerçekleri dikkate alırsak hepimiz ticari gerçeklerle yüzleşmek zorundayız.”

“Ticari gerçeklere göre mümkün olduğu kadar verimli olmalı ve en iyi şekilde zararı kapatmaya çalışmalıyız.”

“Spordaki hiç kimsenin, hisse sahiplerinin harcamalara hayır işi gibi yaklaşmasını bekleyemezsiniz.” dedi.


Yorumlar

“Mercedes Motorda Zarar Etmiş” için 7 yanıt

  1. Beter olsun merso…Bu ne bıcım motor be???Redbull bile bu kadar domıne etmemişti…Bıktık kardesım hep aynı podyumdan

  2. Demogoji yapmaktan başka bişey değil bu sözler. Madem zarar ediyorsun verme kimseye motor. Ama zaten vermesende sen kendi takımının gelişimi için o AR-GE yi yapıp o paraları zaten harcıyorsun. Tabii amaç bu harcamaları müşterilerden çıkarmak başka bir şey değil.

  3. Bu adamlara bu kadar güç verende kabahat. Yoksa motorların pahalı olması, zor olması, kötü olması filan düzeltilebilecek şeyler. Ancak kural değişikliklerinde takımların da veto hakkı olunca lider olan resti çekiveriyor. Rezil herifler.

  4. Ozaman herkese eşit motor verin alın parasını. hem abartı bir fiyat versinler hemde 2.el motor alsınlar bu üretici tayfadan gına geldi artık.

  5. Kazandıgınız şampiyonluklarla kat kat fazlasını çıkarıyorsunuzdur.

  6. Bu saçmalığı siz getirdiniz arge parasını da garaj takımlarına kitliyorsunuz

  7. v6’lara geçilirken turbo motorlar daha ucuz olacak diye herkesi kekleyen kimdi o zaman?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir