Briatore, F1'e Dönüşü Kesinlikle Düşünmüyor

yazar:

kategori:

Briatore, 2008 sezonu Singapur yarışındaki kaza skandalının patlat vermesi sonrasında geçen sene spordan ayrılmıştı. FIA’nın kendisine vermiş olduğu hayat boyu ihraç cezasına karşılık Fransa mahkemesinde itiraz etmiş ve bu başvurusu sonunda hakkında verilen karar bozulmuştu.

Briatore, spora dönüşü aklından geçirmiyor.

Gazetta dello Sport’a konuşan Briatore: “%100 yokum. Yarışı televizyondan izleyeceğim ve tanıdığım bir çok insan yüzünü arayacağım. Formula 1 sevgim devam ediyor.”

“2006 sonunda, Alonso’nun ikinci şampiyonluğu ardından bıraksaydım daha iyi olurdu”

“Bütün mücadeleleri zaten kazanmıştım ve kendimi diğer işlere yöneltmeyi düşünüyordum. Ardından 2008’de, McLaren’deki zor sezonu ardından geri döndü. Arkadaşlığımız nedeniyle onun yanında kalmayı tercih ettim”

“F1, bana popülarite, tatmin ve bir çok eş-dost kazandırdı. Hiç bir şeyden pişman değilim”

Briatore, kendisi hakkında FIA’nın verdiği ihraç kararını kaldıran mahkeme kararının ise doğru olduğunu ve bağışlandığını söyledi.

Briatore: “Doğruydu. 2 ay boyunca sabıkalıyım gibi davranıldı. Yenilir yutulur cinsten değildi. Bunu sadece ben yaşadım. Ardından, federasyon tarafından bir kaç ay içinde itiraz başvurusu yapılacak olmasına rağmen bağışlandım”

“Sakinim. Batma riskine sahip bir geminin kaptanı olarak, işimden ayrılarak görevimi yaptım. Skandalda moral sorumluluğunu üzerime aldım ama gerçek hikaye henüz yazılmadı. Bununla birlikte karar, bana özgürlük ve onu verdi. Bu da iyi”


Yorumlar

  1. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Dönmesinde zaten, o ve ekürisi bu spora yeterince zarar verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir