Brawn: "Kendi Versiyonumuzu Hazırlamalıyız"

yazar:

kategori:

McLaren’de, arka kanadın düzlüklerde etkisiz kalmasını sağlayan F-kanal sistemi, Bahreyn’de de tartışmaların baş konusu halindeydi.

Hareketli aerodinamik parça olduğuna inanan bazı takımlar, FIA’nın vermiş olduğu karardan memnun kalmadı. Bununla birlikte yönetim kurulu, pilotun, aracın hareketli bir parçası olarak görülemeyeceğini benimsedi.

Geçen sezon başında çift katmanlı difüzör sayesinde büyük avantaj sağlayan takımın patronu Ross Brawn, meseleyi büyütme niyetinde değil ve McLaren’in konseptini kendi araçlarına uygulamanın yollarına yoğunlaşacak.

Brawn: “Ayak uydurmalı ve sistem için kendi versiyonumuzu hazırlamalıyız. Durumun ne olduğu net değil ama FIA’dan,  nasıl bir yaklaşımda oldukları konusunda açıklama aldık. Bu yüzden o yönde ilerleyeceğiz”

Bayreyn’e kadar McLaren’in nasıl bir sistem yaptığı tam belli değildi ama rakipler artık yakından inceleyerek tasarım hakkında daha fazla bilgi sahibi oldu.

Brawn, konu hakkında kendi takımının görüşünü belirtti

Brawn: “Bunu yaptıkları konusunda bir fikrimiz vardı. Nasıl yaptıklarını bilmiyorduk ama şimdi biliyoruz”

Brawn, mesele ile ilgili rahat olmasına rağmen Lotus teknik sorumlusu Mike Gascoyne, McLaren’in sisteminin neden onay aldığından emin değil.

Gascoyne: “Hâlâ onun hareketli aerodinamik bir parça olduğunu düşünüyorum. Çünkü (Aracın) aerodinamiklerinin konfigürasyonu değişiyor. Pilotun bunu diziyle yapıyor olması ve olmaması, (aerodinamikler) her zaman aynı değil. Bu yüzden hareketli aero parça olarak değerlendirilmeli”

“Kuralların ne olduğunu biliyoruz. Ama bu oldukça saçma bir yorumlama”

Gascoyne ayrıca Renault’tan Bell’in açıklamalarına hak vererek bu uğurda bol para harcanacağını belirtti.


Yorumlar

  1. Takımlar şimdiye kadar irdeleme incelemesi yaptılar.Sistemin kabül görmesiyle birlikte artık sistemin nasıl çalıştığının ön bilgisini almakla birlikte kendi sistemlerine yoğunlaşacaklar.Bu kadar kural getirip sonrada etrafında dolaşılmasına izin vermek çok komik bir durum. halaa diyorum… ' bırakın ya mücadeleyi yaşayalım yada teknolojiyi yaşayalım.'Yaşamak; konuşmak yada düşünmek değildir.

  2. gayet mantıklı bir yorum. FİA izin veriyorsa daha da nayır nolamaz demenin anlamı yok

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir