"Heikki Mclaren'in 3. Seçeneğiydi"

yazar:

kategori:

Son çıkan haberlere göre Heikki Kovalainen, anlaşma imzalanmadan önce McLaren Mercedes’te Fernando Alonso’nun yerine geçebilecekler listesinde 3. sırada yer alıyordu.

Bild gazetesinin haberine göre Williams’ın Nico Rosberg’i ve Toro Rosso’nun Sebastian Vettel’i listede daha öndeydi ancak Alman pilotların anlaşmaları olduğu için Mclaren Kovalainen’i tercih etti.

Gazetenin haberine göre McLaren’in asıl tercihi Nico Rosberg’ti ancak Williams’ın Rosberg’i serbest bırakmaya yaklaşmaması sonucu Mercedes yönünü 20 yaşındaki Vettel’e çevirdi.

Ancak çok yüksek teklif yapılmasına rağmen gazeteye göre Red Bull Patronu Dietrich Mateschitz, Vettel’in bırakılmasını istemedi.

Bild "Fin pilot Mclaren’in ancak 3. seçeneğiydi." dedi.


Yorumlar

  1. mp4-23 provokatörsün galiba.. Hem bilmeden başkalarına sataşıyorsun hem de McLaren şaibe tarihe karışcak vsvs mantıksız şeyler söylüyorsun.. Kendini tatmin etmenin başka yollarını bul istersen..

  2. McLaren nasıl tarih oluyor anlamadım:S McLaren formula 1 den cekilmeyi dusunmedigi surece kalıcaktır.İsterse Mercedes çoğunluk hissesine sahip olsun.Şirket mantığını bilmiyorsun sallama arkadaşım.

  3. 🙂 mp4-23 (mgd) bey Gülmez gerekli açıklamayı yapmış ben cevap vermeyecem. biliyorsanız yazın bence insanları yanlış bilgilendirmeye çalışmayın.

  4. "Daimler 40%, Bahrain Mumtalakat Holding 30%, Ron Dennis 15% ve Mansour Ojjeh 15%" son hali bu şekilde sanırım. mercedes daha fazlasını istiyor hatta daha fazla hisse aldığı konusunda dedikodular çıkmıştı bu sene başında. ama bunlar doğrulanmadı ve mercedes tarafından doğrulanmamasına rağmen bazı arkadaşlar nasıl kesin %60 hisse sahibi olduklarını söyleyebiliyor. sadece söylese gene iyi…

    http://www.trf1.net/formula1_haberler/901.html

  5. mp4-23 (mgd) avatarı

    Abdullah Çelik gerçekten birşey bilmiyorsun.Biraz yazı yazma izle istersen.Daimler grubu Mc Laren' in %60 hissesine sahip.Ve bu yılın sonun da hisselerin tamamını almayı planlıyorlar.Ondan sonra da Mc Laren şaibeleriyle birlikte tarih olacak umarım.

  6. McLaren yarış kazandığında İngiliz milli marşı çalıyor.

  7. mclaren %30, bahreyn krallığı %30, mercedes %40 hisselere sahip

  8. McLaren bir alman takımı değil, bir ingiliz takımı. Mercedes hisselerin yanılmıyorsam %60 sahibi.

  9. Bu işler böyle yapılır zaten.Bir pilotu zorla alamazsınız, 3 pilotta gayet başarılı pilotlar.İçlerinden heikki gelmek istemiş demekki renaultda alonsoyu alınca sorunsuz oturdu koltuğa.başarılı olucak ve o koltuk için dogru kisi oldugunu gostericektir

  10. Ama bu olay yani milliyet olayı Vettel'in falan kaliteli pilot olmadığını göstermez. Kovalainen en iyi seçenek McLaren için o ayrı konu tabi.

  11. bence mclaren-mercedes içerisindeki yetkili kişiler yarışan pilotun hangi ülke vatandaşı olduğu kısmını dikkate almayıp, takım için faydalı olacak hangi pilot ise onu seçmeliler. ki zaten öyle de yapıyorlar ama ingiliz ve alman basını gereksiz yere milliyetçilik yapıyor. ferrari'de bir italyan takımı ancak çok uzun yıllardır takımda bir italyan pilot yok. kimsede bu durumdan şikayetçi değil. aynı şekilde renault da. önemli olan ırkı değil performansı. bunu ingiliz ve alman medyaları ile alman-ingiliz taraftarlar görmelidir.

  12. forza 2!!!!!!!!!!!!! avatarı
    forza 2!!!!!!!!!!!!!

    her sey olmus bitmiş bundan sonra bunları tartısmaya gerek

  13. almanları rahatlatmak için alman basınının bir haraketi olarak da görülebilir ayrıca, pek duymasam da, neden bir alman pilot gelmedi mercedes'e diye soruyolardır kendilerine, cevap da bu olsa gerek..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir