Hamilton: Başkaları Sadece Ben Hata Yaptığım Zaman Şanslı Olur

yazar:

kategori: ,

Şampiyonluk şansı bu sezon da biten Nico Rosberg takım arkadaşı Lewis Hamilton’a karşı savaşmaya devam etmeye adanmış görünüyor.

Austin’deki büyük hayal kırıklığının ardından Alman pilot Meksika’da da pole serisini sürdürdü.

Ancak üç dünya şampiyonluğuna ulaşan Hamilton bundan endişeli değil ve ilk viraja giden uzun yolda ikinci sıradan başlamaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi: “Aslında ikincilik başlamak için en iyi yer.”

Hamilton Rosberg’in peşpeşe dört polünü alması üzerine de akıl oyunlarına başlamış gibi görünüyor.

“Asıl önemli olan yarışlardır. Kariyerinizi bitirdiğinizde şampiyonluklarınız ve yarış zaferlerinizle anılırsınız, pole pozisyonları ile değil.”

Bild am Sonntag gazetesindeki bir röportajında Hamilton Rosberg’in sadece kendisi hata yaptığı zaman kazanabildiğini işaret etti.

“Benim asıl düşmanım kendimim. Başkalarının, ancak ben hata yaptığım zaman şanslı olduklarını görebiliyorum. Kendi kendimi bitirmezsem, şu an benden kimse bu şampiyonluğu alamaz.”

Austin’deki ilk viraj temasından sonra gümüş oklardaki gerilim geri dönmüş durumda.

İçindeki nefretin mücadeleye yaklaşımına faydası olup olmadığı sorulduğunda Rosberg: “Kesinlikle hayır. Her zamanki gibi saldırıyorum, fark yok.”

Patron Toto Wolff ise son olayların Rosberg’i ateşlediğini düşünüyor, ancak bununla ilgilenmiyor.

“Taraftarlar takım arkadaşları arasındaki sürtüşmeleri görmek isterler ve bu takım için de iyidir. Bunu sadece takıma olumsuz etki yapmaya başladığı zamanlar istemiyorum.”

Rosberg ise Hamilton ile yarış içi savaşları kaybettikten sonra Meksika’dan sonra yarışlara yaklaşımını değiştirmesinin gerekli olduğuna inanıyor.

Wolff ise Pazar günü kırık karbon fiber parçaları görmekten endişe ediyor: “Bu konuyu çok fazla konuştuk. En büyük kural hala geçerli, birbirinizin yarışını bitirmeyeceksiniz.”

Daha önceleri Wolff Hamilton’ın Austin’deki kalkışını eleştirmişti, ancka şimdi Rosberg’in de temasta rolü olduğuna inanıyor.

“Austin ilk virajdaki manevra iki taraf için de zordu ve buna dikkat çekerek ileride bunun gibi temaslar görmek istemediklerini söyledim.”


Yorumlar

“Hamilton: Başkaları Sadece Ben Hata Yaptığım Zaman Şanslı Olur” için 41 yanıt

  1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    ııyyy nasıl demeç o öyle Alonso gibi 😀

  2. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
    Lewis-Hamilton(#TeamLH)

    Klasik yorumlar .

    Tamam anladım kişilik olarak sevmeyebilirsiniz ama pilotluğuna laf atanla F1 felan izlenmez 🙂

  3. Aytunç Altındal (spä2000) avatarı
    Aytunç Altındal (spä2000)

    Hamilton pole işini pek küçümsemesin.
    Şayet kısa zamanda ölmez ise f1 in en fazla pole alan pilotu olacak önümüzdeki 2 yılda.
    ve Schumi nin elinden rekorlarından birini almış olacak.

  4. altındaki mercedesle geri kalanını unut sadece rosbergi yendin. senin kötü araçla nasıl bir pilot olduğunu bilmeyenler az biraz araştırsınlar.
    ha birde her yorumun altına hakaretler içeren yorumlar yazan bi eleman var hamilton avukatı olarak atanmış sanırım. kimse olumsuz yorum yapamaz mı dedi birileri eleman yazmış hikayeleri durmuş.

  5. “Benim asıl düşmanım kendimim. Başkalarının, ancak ben hata yaptığım zaman şanslı olduklarını görebiliyorum. Kendi kendimi bitirmezsem, şu an benden kimse bu şampiyonluğu alamaz.”

    şampiyonluktan önce verilen bir demeç. yani bu senenin şampiyonluğundan bahsediyor.haklı mı sonuna kadar haklı. neyin tartışması bu anlamadım.

  6. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

    Hami şunu kabul et.Bazen geçemeyeceğin araçların arkasında kıvranıyorsun.Tam hatırlamıyorum hangi pist olduğunu şuan.Hatırlatan olursa sevinirim.Pitstop ile geçmişti hatta.
    ”Örnek bu sezon Vettelin arkasına gelince telsizden sürekli geçmem imkansız,en son zorladığım nokta bu,geçmem için bir şeyler yapmamı söyleyin gibi benzer konuşmalar yapıyordu”Bir sakin ol olm demiştm
    Yani anlayacağımız Ferrari pistte iyi iken hep arkasına geldin.Hiç birinde geçemedin.Ne ilginçtir demi 🙂

    1. 2013 Hungarorıng;Jean Erıc Vergne ın arkaında kıvranmıstı yanlıs hatırlamıyorsam

  7. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Hamilton’un pilotluğuna laf edilmemeli diye düşünüyorum aşağıda o tarz şeyler okudum. Açıklamaları üzerine tartışılabilir.Ben özellikle son 2 yıl yaptığı açıklamalar nedeniyle Hamilton’u sevmemeye başladım ve en son Austin’de yaptığı şapka hareketi benim için son oldu.Sevmem ama asla pilotluğuna laf etmem tıpkı Alonso gibi aynı şeyleri onun için de düşünüyorum.

    Bir pilotun sevilip sevilmemesi görecelidir. Sevilmeyen bir pilot hakkında burda o pilotu sevenleri kızdıracak bir yorum yapmadan yazmak önemli. Sonra sokak ağzıyla yazılan yorumları okumak zorunda kalıyoruz.

  8. Yusuf Hitay avatarı

    tamam, bu yarışı bitiremez.

  9. Pilotun en ufak pozitif başarısı yok deyip sonrada 2008’e laf eden zaten yok deyip aynı yorum içinde 360 derece dönebilme alanında rekor geldi az önce.. Yarıştığı ilk sezonunda peşpeşe 9 podyum çaylak sezonunda yarış kazanabilen 2 pilottan biri yarıştığı her sezon yarış kazanan bir pilot . tarihin ilk siyahi şampiyonu hatta bi ara en genç şampiyondu yaptığı geçişler geçiş yapabilmek için karıştığı kazalar hepsini aç izle oku al bak

    https://en.wikipedia.org/wiki/Lewis_Hamilton

    sonra gel buraya Hamilton fanlarından özür dile.. ve asıl yapman gereken yorumu yap deki hamiltonun bu tür demeçleri yakışmıyor de o zaman anlarız seni haklısın deriz ama çıkıp adamın başarısı yok diye saçmalarsa değişik yerlerimzle güleriz sana..

    1. geçiş yapabilmek için karıştığı kazalar

      nokta

      al sana süper pilot 😀

    2. 360 derece dönersen gene olduğun yere geliyorsun. Geometri böyle bir şey dostum 🙂

      1. Önce 180 ardından bi 180 daha yaparsan kaç olur ? Asena olur 😉 bkz:Hannover

  10. SebastianVettel05 avatarı
    SebastianVettel05

    hami gereksiz bir açıklama yapmış bence yav kardeşim 3 kere dünya şampiyonu olmuşsun kutlamanı partilerini(?) yap keyfine bak boşver diğerlerini ne yapacan ☺

    1. işte haberle ilgili düzgün bir eleştiri olay budur arkadaş şunu yazabilmek bu kadar mı zor. Teşekkür ederim SebastianVettel05 . katılıyorum sana yakışmamış Hamiltona bu demeçler bencede..

      Çıkıp adama yok pilot değil yok başarısı yok diye sallamaya gerek yok kuyruk acılı işte bu kişiler…

  11. Ferrari Racing avatarı
    Ferrari Racing

    Bugün yağmurda Ricciardo Hamiltona hata yaptıra yaptıra kazanacak ☺ Rosberg bile hata yaptırabilir. Kvyat bile hata yaptırabilir. Buyrun efendim buyrun ben kaybetmiyorum hata kaybettiriyor buyrun. Hatayı bulan adam Lewis Hamilton Su bulan adamın kuzeni 🙂

  12. Seneye Ferrari’ler yanaktan makas alırsa görürüm o çikolat suratını. F1 her zaman rüzgarı arkasına alanın silip süpürdüğü bir seri oldu. Şu an rüzgar arkasında ama sonraki senelerde gerilerde mücadele etmeyeceğine dair herhangi bir delil yok. Alonso nasıl 10 yıl önce kraldı, şimdi puan almaya oynuyor. Kendisinin baskın aracının hep var olacağı ne malum? 2008’den 2014’e kadar neredeydin diye de sorarlar adama.

  13. O yüzden mi rosbergten 15 saniye fark yedin birdenbire #usgp

  14. Kadem Yasin avatarı

    şampiyonluklar kazanılınca demek ki bir tarafları şişiyor yarışçıların. vettel 4 yıl şampiyon olduğunda neredeydi acaba çok merak ediyorum arkalarda sürünüyordun. şimdi güçlü bir araçla şampiyonluklar alınca yok ben hata yaparsam ancak birileri şampiyon olur muş. vettel’ide red bull da pek sevmezdim ama yalan yok hiç böyle açıklamalar yapmazdı sakin ve güzelce konuşmaları vardı. hiç başka yarışçıları kızdırmaz kendine bir ego tavrı yaratmazdı. hamilton 2 yılda şımardı. çok değil 2013’de macaristan yarışını kazandıktan sonra puan farkı 35 di ve şampiyon olabilirim diyordu sona belçika yarışından sonra ne şampiyonluğu gibi saçma yorumlar mercedes’i eleştiren açıklamalar falan böyle yapmaya devam et Lewis gelecek yıl mercedes senin üzerinden çok oyunlar oynayacak bakalım böyle konuşabilecek misin .

    1. “böyle yapmaya devam et Lewis gelecek yıl mercedes senin üzerinden çok oyunlar oynayacak bakalım böyle konuşabilecek misin .”

      arkadaşın istihbarat sağlam. merhaba kardeş takımda mühendissin sanırım imzalı poster falan yollasana bizlere…

    2. ya ne biçim yorum bunlar anlamadım…adam dünya şampiyonu ..yapacak tabi…shumi yarışırken kum havuzuna girdiğinde bütünpist görevlileri onu kurtarmaya giderdi..başkası girdimi ellerini sürmezlerdi..tmm sumı müthiş bir pilottu ama oda yardım alıyodu..onun döneminde yanılmıyorsam Ferrari 3 yıl inim inim inledi podyumu zor gördü..vettel iyi aracı vardı kazandı şimdi lewiste var o kazanıyo ..bunun kuralı bu ..başkası iyi araç yapar o kazanır…kötü araçla f1 şampiyonu olan bir tane pilot göstersenize bana …..vettel. geçen tıl richardonun arkasında nal topluyodu ne oldu kötü pilotmu oldu hayır……..İŞİN KURALI ŞU İYİ ARACIN VARSA KAZANIRSIN…..ARACIN İYİ DEĞİLSE ……SÜPERMEN OLSAN HİKAYE …..

  15. Altında tank gibi Mercedes aracı ile konuşmayı biliyorsunda Mclaren zamanında 4.lük ile 5.lik arasında giderken nerdeydin 🙂

    Takım bulamıyordun az kalsında dua et Mercedes seni aldı.

    Seneye Bernie projesi olan Mercedes-Hamilton anlaşmasını bitiriyor bakalım gizli lastik testleri gri alanlar motor konusundaki gizli saklı alavereler olmadan 2017 sezonunda ne yapabiliceksin.

    Diyorum ya 15 defa şampiyon olsanda bu araçla asla hiç bir pilot ile mücadele ederek kazanamadığın hatırlanıcak.

    Tarih Alonso-Schumi Alonso-Vettel Kimi-Schumi son yarış şampiyonluk mücadelelerini yotubeden izlerken seninkileri kimse izlemeyecek.

    Çünkü beleş 2 şampiyonluk alarak geldiğini videolar bile söyleyecek.
    Hiç bir mücadeleye girmeden.

    Yazık sana 🙂 Taraflarlarınada yazık.

    1. Mercedes Hamilton’u sanki kara kaşı kara gözü için mi aldı yoksa sponsor pilot diye mi aldı ne saçma sapan yazıdır bu. Mercedes güçlü olacağını bildiği için en iyi pilotlardan biriyle devam etmek istedi. Vettel yada Alonsonun devam eden sözleşmesi olduğuna göre gidip van der Gardeyi mi alsındı adamlar. 2008 şampiyonluğunu kimse izlemeyecek demen senin bu spordan anladığının malum hayvanın hoşaftan anladığı kadar bile olmadığını kanıtlar nitelikte zaten .. Kuyruk acılı vatandaş esas sana YAZIK..

      1. SebastianVettel05 avatarı
        SebastianVettel05

        hocam bende hoşaftan zannediyordum ama hoş laftan anlamazmış ☺yazdıklarına katılıyorum ?

        1. Ya kardeş az pozitif bişey yazsalar anlarım bak ne yalan söyliyim Lewisin bu tür demeçlerini bende beğenmiyorum ama adamlar egolu yapacak bişey yok geçmiştede oldu bu tür demeçler sıradan ama hoş değiller o konuda Hamilton fanı olarak peşin peşin kabul ediyorum. ancak her fırsatta gelip adama bel altı girenlere ayar oluyorum alakasız saçma sapan şeylerle geliyorlar buraya. Ben Schumi, Alonso yada Vettel şampiyonlukları izledim bir tanesine çıkıp bunları yazmadım hatta adamlara hakkını verdim helal olsun dedim..

          1. SebastianVettel05 avatarı
            SebastianVettel05

            haklısın hocam ama yapacak bir şey yok bu arada kusura bakma yorumum için malzeme vermiş oldum pardon?

    2. Okuma yazma öğrenen yorum yapıyor.F1deki o kadar otorite bu işten anlamıyor.Tüm olayı sen çödün.Adam takım bulamıyormuş.Ya sorma o yüzden tonla para veriyorlar.

  16. Umarim kaza yaparlar da hirslarina yenik duserler. En azindan Hamilton yolda kalsin yeter.

  17. singapurda hata mı yaptın da kaybettin vettele?

    1. Yolda kaldı kardeş aç izle…

      1. Sanırsın yolda kalmadan önce vettel’in hemen arkasında ikinciydi. Geri düşünce saçmalıyor işte. Hungaroring’te olduğu gibi. Sağa sola çarpıp durmuştu o yarışta da.

        1. Genelleme yapmak doğru olmaz geri düşünce acele davranıp çuvalladığı yarışlar olduğu kadar yılmayıp galibiyeti aldığı yada podyum gördüğü yarışlarda var bardağın ne tarafına bakmak istediğine göre değişir bu onu. Ayrıca ben yarışı kazanır kazanmaz öyle bir iddiada bulunduğumu sanmıyorum. Arkadaşın yazdığı şeye verdiğim cevabın ne anlama geldiğini idrak edememişsin.

          1. Demek ki sende hep bardağın tek tarafından bakıyorsun.

            1. “Genelleme yapmak doğru olmaz geri düşünce acele davranıp çuvalladığı yarışlar olduğu kadar yılmayıp galibiyeti aldığı yada podyum gördüğü yarışlarda var”

              sen burdan bunu anladıysan helal olsun ne diyeyim. okuduğumuzu anlayamıyoruz milletce sorun var…

              1. Sitede seviyenin düşmesi hakkında ne düşünüyorsun?

              2. Sitede düşen şey okuduğunu anlama yada anlamayı isteme oranı 😉

  18. saidertuğrul avatarı
    saidertuğrul

    Hamilton fena laf çakmış Rosberg’e haaaaa. Kavga’da söylenmez bu laf :

    “Asıl önemli olan yarışlardır. Kariyerinizi bitirdiğinizde şampiyonluklarınız ve yarış zaferlerinizle anılırsınız, pole pozisyonları ile değil.”

    1. Vay canına be

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir