Domenicali: “Favori Değiliz”

yazar:

kategori:

Domenicali BBC’ye yaptığı açıklamalarda, test performanslarının ardından takımının en hızlı olduğuna inanmadığını ama 2009 ardından yeniden rekabetçi oldukları için memnun olduklarını söyledi.

“Geçen yıla göre bu sezona tamamıyla farklı bire başlangıç yapmak önemli. Ama en önde değiliz. En azından testlerden görebildiğime göre en iyi takımın gerisindeyiz.”

“Ama eğer ordaysak, sezon uzun olacak ve hızımızın bizi sonuçta nereye taşıyacağınız göreceğiz. Rahat olmalıyız ve ayaklarımız yere basmalı çünkü böyle olmak zorunda. Olumlu ya da olumsuz anlamda fazladan tepki vermek her zaman kolay olandır. Sadece gerçekten nerede olduğumuzu görmemiz gerekiyor.”

Domenicali, yeni kurallarla takımların nerede olduklarının daha da belirsiz olduğunu düşünüyor.

“Sanırım sıralamaların ve yarışın yeni kurallarla nasıl gelişeceğini anlamamız gerekecek önce, herkes gibi. Tüm takımlar için henüz öğrenme evresi ve bizim içinde öyle. Bu yüzden rahat olmalıyız.”

Domenicali, takımın 2009 aracının gelişimden vazgeçerek 2010’a yoğunlaşılması konusunda ise şunları söyledi:

“Tahmin edebildiğiniz gibi, benim için ve tüm takım için oldukça sancılı bir karardı. Ama sonuç olarak geçen sezonun son bölümündeki 1.3 saniyelik farkı en azından 1 saniye kadar azalttık. Bu yüzden bu açıdan bakarsanız doğru karardı.”


Yorumlar

  1. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Su gercek sıralamayı gormemiz icin 3 4 yarisi gormemiz lazım simdi su var herkes birbirine cok yakın yakıt alımı cok onde goruluyor bilinki mclaren yada mercedes ferrariye oranla yavas sa yakıt oranı azdır yada strateji uygulama vardır cunku bu sezon gecen sezonunkine benzemicek cunku yakıtın fazlaysa lastikleri de koruyorsan son 30 tur boyunca pit yapmayip finish gorebilirsin boylelikle supriz isimler bile lider olabilir bu sezon cok farkli olucak gibi gorunuyor ama ilk yarisi mclaren yada mercedes arasında olucak gibi gorunuyor ferraride gercek yuzunu gosterebilir cok gergin bir sezon bizi bekliyor

  2. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Arkadaşlar,Ferrari lastikleri iyi kullanıyor ancak ben kimseye fark atacağını sanmıyorum.Mclaren le resmen pole almak için çok çetin bir mücadele olacak.Araçlarıda en hızlı halleriyle görme imkanımız olacak q3 te.Bu durumda Mercedes in performansıda önemli.RedBull bakalım neler yapacak,ancak ben Vettel den rekabetçi dereceler bekliyorum.

  3. ferrari gridin en güçlüsü (olmasa bile)alonso bahreynde çok iyi bence alonso bahreynde 1 gelir.

  4. Yusuf  Hitay avatarı

    eğer ferrari 2. seansta ciddi oranda dolu bir depoyla 1.57 yapabildiyse bu gün rakiplerine en az yarım saniye fark atar

  5. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    ewt haklısın burak abi. alonso son 2 dur gitmeyen araclarla cok ii yarışlar cıakrdı şimdi altında rekabetci arac var. alonso bugün pol için cıkcaktır. hadi alonso. FERNANDO ALONSO/////SHUMİ.

  6. lewis hamilton avatarı
    lewis hamilton

    burak böcek katılıyorum sana

  7. Alonso nun atak yapabileceklerini alenen söylemesi dikkat çekici.Sabah seansındaki kirli pistdeki tur derecesi dikkate değer.
    Başında da demiştim… 'Ferrari ya 1 saniye yavaş yada 1 saniye hızlı…'

  8. burak bocek avatarı

    Genellikle lastik değerlendirmesi ve dolu depo ile uzun turlar atmayı denedik.Massa özel dereceler yapmaya çalışmadık dedi.Dolu depoyla atılan turlarda araç oldukça istikrarlı ve lastikleri rakiplerinden daha iyi kullandı.Hamilton 4.turda lastiklerini bitirirken Massa'nın lastikleri 11 tur dayandı.Yarınki antremanda sıralama turuna hazırlanacaklar.Daha önce testlerde tek tur perfonmansına odaklanmadığımız için aracın son durumu orada ortaya çıkacaktır.O yüzden daha iyi dereceler çok muhtemel olucaktır.Mclaren ve Mercedes hızlı görünüyor ancak Mclaren lastik sorununu aşmalı.Redbull ise daha ilk antremandan dayanıklılık sorunu yaşadı.Ben yarın için umutluyum saygılar

  9. arkadaşlar her takım çok müzetvazı…ama ben mütavazı değili
    m…pole pozisyonunu alamam çünkü bahreybn sıralamalarına yetişmem mümkün değil… bu akşam yola çıkacam ancak yarışa yetişirim ve 24. araç olarak yarışa başlarım ve yarışı palio ile kazanırım favori benim…..ayalrdır beklediğiniz sorunun cevabı…

  10. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Abdullah,Ferrari ilk antremanlarda daha hızlıydı.Şartların değiştiği ikinci antremanlarda ağır çalıştılar.Grid son yıllarda birbirine bu kadar yakınken,1sn lik fark mevcut kurallar dahilinde olmaz.Kaldıki geçen sene Brawn gp difizörle yapamadı bunu.Hem en yakın rakibine tur başına 1 sn değil,yarış başına fark açmasını isterim.Ayrıca yakın ve heyecanlı bir sezon olsun.Takımlar çok küçük hesapların peşindeyken 1 sn fark atmak biraz hayal olur.

  11. ben bugün testlerde uzun sürüşlerde takımı fazlasıyla rekabtçi gördüm, uzun turlarda mclaren ve mercedesten daha hızlı gözüküyorduk tur zamanlarına göre, bence iyi konumda Ferrari

  12. abdullah üstün avatarı
    abdullah üstün

    bir ferrari fanı olarak geçen sezonda 2009 aracından vazgeçip herkesten önce yeni sezona hazırlık yapan ferrari gibi büyük bir takımın herkese 1 saniye fark atmasını beklerdim. Elbette sıfırdan araç hazırlandı yeni şasi yeni difüzor falan deniliyor ama konuşulan yılların büyüğü ferrari.

  13. kaan kaanhan avatarı

    hiç belli olmaz bakarsın ferrari sıralamada 1-2 yapar, kimse emin konuşamıyor doğal olarak.

  14. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Yanlış anlaşılmasın.Mclaren burada double da yapabilir,ancak Mclaren favori demek yanlış.Her takımda göze çarpan birşeyler var.Özellikle 3 büyük takımda.Hangisi etkili olur bilemeyeceğim ancak bunun cevabını muhtemelen yarın alıcaz.Antremanlara bakarsak 3 takım arasında geçiçek.Bence polü Lewis alacak ama umarım yarışı Alonso.Tabi bu benim fikrim,ancak pistin bu şekilde uzatılmasını pek beğenmedim her ne kadar 2inci sektör bize yarasada pilotlarda beğenmemişler.

  15. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Mclaren'in favori olduğuna katılmıyorum.Ancak güçlü olacaklar.

  16. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    bu sene saten kimse favori deil :)))

  17. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    domenicali temkinli konusmus. pilotlar daha mutlu konusmus ama bakalım. ben yinde alonsodan galibiyet bekliyorum. ama favori mclaren kesinlikle

  18. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Zaten herkes favori değiliz diyip duruyor.İlk antremanlarda hafif-ikinci antremanlarda ağır olarak oldukça iyi dereceler yaptılar.En iyi takım Red Bull baz alınıyorsa,diğer 3 takımda onlardan iyi şu anda.Büyük ihtimalle yarın antremanlarda ancak kesin olarak sıralama turlarında ortaya çıkar.Yakıt yüklerini bilmesekte testler ve bugünkü verilerle bu tahmini yapmak kolay.Domenicali 2009 dan sonra basın karşısında hedeflerini küçük tutsada pilotların demeçlerine bakınca kazanmayı beklemek kalıyor bizede.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir