Hamilton “Elimden Geleni Yaptım Ancak Rosberg Hata Yapmadı”

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton, Meksika GP’de takım arkadaşı Nico Rosberg’in kazanmasının ardından kendisi için çok zor bir gün olmadığını ve takım arkadaşının hata yapmamasıyla yarışı kazandığını söyledi.

Hamilton “Gerçekten zor bir gün değildi. Oldukça eğlenceliydi. Olabileceği kadar iyiydi. Takım iyi iş çıkardı ve Nico bugün hiç hata yapmadı. Onun için iyi bir şey.”

“Ben elimden gelen her şeyi yaptım. Mümkün olduğu kadar zorladım ancak bu pistte çok yaklaştığınızda çok fazla yol tutuşu olmuyor, çok fazla downforce kaybediyorsunuz. Bu gerçekten zordu.”

“Lastikler konusunda bir şeyler söylemediler. Ancak bunun artık alakası yok. Güvenlik konusunda endişe ettiklerini söylediler ve bu görüş Pirelli’den mi geldi bilmiyorum.”

“Frenlerimi çok fazla ısıtmadan  daha fazla yaklaşmak için her tur zorladım ancak sadece elimden geldiği kadar yaklaşabildim.” dedi.

 


Yorumlar

“Hamilton “Elimden Geleni Yaptım Ancak Rosberg Hata Yapmadı”” için 18 yanıt

  1. Carpismak yasak.Birde Ros pole derecesinden safece bir saniye daha kotu bir tur atti.Yagmur disinda boyle bir sey hordugumu hatirlamiyorum.

  2. Ben bir pilot olsam asla 1 galibiyeti kariyerime yazdırmak yerine rakibime bile bile vermem. O yüzden Hamilton bilerek zorlamadı lafları boş. Ha eğer öyleyse bana göre bıraksın gitsin bu işi.

    1. Çok istediği üçüncü şampiyonluğu aldı nasıl olsa. 1 galibiyet onun için hiçbir şey olabilir. Bu ikilinin ilk yarışlarından bu yana Hamilton 20 galibiyet almış Rosberg ise sadece 7.

      1. Ben öyle düşünmüyorum. Vettel 2013’te Brezilya’yı kazandığında birisi daha yazmıştı. Webber’in son yarışı keşke ona yer verseydi diye. Bende her galibiyetin onların istatistikleri için önemli olduğunu yazmıştım. Mesela Vettel o gün 1.liği verseydi şuan 41 galibiyeti vardı. Belki Schumi’nin galibiyet sayısına ulaşmak istiyor. Bir daha ki sene ne olacağını bilemezsin. Belki Hamilton, Vettel gibi 1 sene hiç yarış kazanamayacak. Zaten bu adamlar yarış kazanmak için yarışıyorlar 2. olmak için değil.
        He Hamilton nasıl olsa istediklerini başardı diye bundan sonra laylaylom takılacaksa bırakıp gitsin şarkıcı olsun o zaman.

    2. Onur Gentas avatarı

      Bende bilerek vereceğine inanmıyorum yarışı. Mercedes devreye girmiş olabilir mi onu bilemeyeceğim ama.

      1. 3 kez şampiyon sıfatı almış takımın onla anlaşabilmesi için fiyat yükseltmesini bilen birisi sence takım emretti diye karşı çıkamayıp takım arkadaşına galibiyet verir mi?

        Diyorsan Hamilton pistte aşırı davranarak bir kaç kere Rosberg’i geçti diye böyle bir şey olmuş olabilir diye ben sanmıyorum. Çünkü Rusya’dan beri Rosberg baya formda yarış açısından orada problemle kaldı, Amerika’da belkide yarı ıslak zemin veya şampiyonluk baskısı yüzünden hata yapmış olabilir ama yinede son 3 yarıştır formu Hamilton’dan bana göre daha iyi. Sadece bu yarış sorunsuz bir yarış geçirdi ama yaşanan olayların üstüne bu galibiyeti alması böyle yorumlara neden oldu bana göre.

        1. Onur Gentas avatarı

          Açıkçası benim söylediğim sadece varsayım. Öyle olmadığını ümit ediyorum. Belirttiğin gibi kazanılan her yarış önemli istatistiksel açıdan ve pilotların bilerek yarış vereceğine inanmıyorum.

      2. Mercedes faktörü konusu doğru olabilir Onur abi. ilk viraj için konuştuk falan dediler bu yüzden Lewis bu yarışlık çok zorlamamış olabilir. Tabi Bu demek değildir ki Rosberg iyi sürmedi.. Haketti Rosberg. Arkadaşın dediği istatistik konusuna bende katılıyorum Vettel istatistikleri olan ve onları geliştirebililecek bir pilot. Bu konuda multi 21 yarışında yada webberin emeklilik yarışında ben olsam duygusal bakmaktan ziyade profesyonel bakar şu sporda sempati kazanmak ve yıllarca anılmak için takım arkadaşıma yol verirdim. Lewisin zorlamamasının ise bu durumla alakası bile yok bence. şampiyon oldu hedefini gerçekleştirdi laylaylom sezon bitsede iki popstar dürtsem moduna girmiş olabilir:)

        1. Onur Gentas avatarı

          Bu sporu milyonlarca insan izliyor, herhalde pilotların 71 tur boyunca turlamasını izlemek istemez insanlar. En azından Mercedesler arasında rekabet olmasını isterdim. Umarım takımın parmağı yoktur diyorum sadece sevgili Mucadi.

  3. Hadi Ordan Hamilton 🙂 Resmen Rosberg’in Gönlü olsun diye bıraktın yarışı

  4. Ben Hamilton’un bilerek yavaş gittiği teorilerine inanmıyorum. Hamilton iki gün önce çıkıp ‘Ben hata yaparsam kazanırlar, ben ikincilik yarışmam, teh hedefim galibiyet’ demedi mi? Ne değişti de ikincili olmaya ikna oldu? Eğer ikinci olmayı kabul ettiyse o zaman Hamilton yalan konuşuyor ve göz boyuyor. Ama bence durum bu değil. Rosberg Austin’den sonra oldukça motiveydi ve hem pole, hem zafer hem de en hızlı turu attı. Hadi bunlardan birisini Hamilton alsa diyelim Hamilton daha iyiydi Rosberg’e verdi. Ama adam pole’den kalktı, iyi bir start aldı, farkı açtı. Güvenlik aracından sonra farkı yine açtı ve Hamilton’ın en hızlı turlarına cevap vererek yarışı kazandı. Hamilton kazanınca Hamilton inanılmaz sürdü Rosberg ezik, Rosberg kazanınca Hamilton bilerek yavaş gitti, Rosberg ezik. Adam daha ne yapabilir? Hamilton şampiyon olduğu Austin de dahil motivasyon açısından çok iyi değildi. E tabi ki puan farkı ve şampiyonluğun verdiği rahatlık da var

  5. Bu nasıl bi demeç yau anlamadım. Elimden geldiği kadar zorladım diyor ama Rosberg hata yapmadı o yüzden kazandı diyor.. Ne yani Rosberg hata yapmasa Hamilton yarış kazanamaycakmı? Hamilton kazanması için Rosberg’in hata mı yapması gerek? Bu demeçten ben bunu anladım açıkcası. Rosberg’in daha önceki bi kaç 1.liğinden sonrada ayni demeçleri vermişti Hamilton. Rosberg hata yapmazsa ben kazanamıyorum mu yani olay?

  6. Hamilton’un son turları garipti. Hata mı yaptı, yoksa kasıtlı mı bıraktı anlayamadık. Farkı 1 saniyenin altına kadar düşürüp sonra birden 1.6’ya çekmek, sonra tekrar düşürüp tekrar yükseltmek… Ekrana hataları gelir diye bekledim ama gelmedi.

    1. Onur Gentas avatarı

      Günay 1 sektörde 0,9 saniye fark oluştu, bende hata yaptı herhalde şimdi yayınlarlar dedim ama bir şey çıkmadı.

      1. 0.945 yapmıştı sonra bir anda 1.2 oldu 1.6 oldu 1.9 oldu iyice geriledi. Mercedes böyle istedi.

  7. kolpa…

    mercedes oyunları

  8. Yalan. İstese çok rahat geçebilirdi. Mercedes iyi konuşmuş gerçekten Lewis’le. İkinci pilotumuzu fazla ezme, en azından şampiyona ikincisi olsun falan demişlerdir. Bir de şapka olayını affettirmek içindir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir