Raikkonen “Bottas’a Yeteri Kadar Yer Bıraktım”

Kimi Raikkonen, Meksika GP’de Valtteri Bottas ile yaşadıkları temasta Williams pilotuna yeteri kadar yer bıraktığını düşünüyor.

Raikkonen ve Bottas, 4 ve 5. virajlarda yan yana ilerlerken temas yaşadılar. Bottas yola devam ederken Raikkonen süspansiyonunun kırılması sonucu yarışa erken veda etti.

Raikkonen “Kazayı konuşmamız bir şeye yardımcı olmaz ya da durumu değiştirmez.”

“Çok fazla yer yoktu ancak iç tarafta daha fazla bordürleri kullanırsanız o zaman yeteri kadar yer olur.”

“Yakındı ancak ona sorarsanız beni suçlayacağından eminim. Açıkçası çok kaygandı ve bu yüzden ön lastiklerini kilitledi.”

“Benim de bir noktada dönmem gerekiyordu. Düz gidemezdim.”

“Bunu çok fazla konuşmanın ya da suçlamanın bir anlamı yok. Birisi benim hatam olduğunu söyler, diğeri onun hatası olduğunu.”

“Suçlayacak birisini mi arıyorsunuz? Bunun kimseye faydası olmaz.”

“Her yarışta farklı hakemler oluyor. 10 farklı kişiye sorsanız 10 farklı görüş çıkar.”

“Rusya’da olanların ardından belki şimdi daha iyi hissediyordur.”

“Kimseye karşı bir şeyim yok. Bu bir yarış. Şimdi daha iyi hissediyorsa bu onun için iyi bir şey.” dedi.

 

 

 

 


Yorumlar

“Raikkonen “Bottas’a Yeteri Kadar Yer Bıraktım”” için 14 yanıt

  1. Çok değil 1 tur sonra yanlış hatırlamıyorsam VETTEL – BUTTON mücadelesiydi.
    Button Bottas’ın yerinde içeride, Vettel dışarıdaydı. Button ayağını gazdan çekti (olması gerektiği gibi) ve kaza yaşanmadı. Bottas intikam duygusuyla hareket etti bu kesin. Bu kazada Raikkonen’i suçlayanlar ağır art niyetlidir Göz var izan var. He bir önceki olayda da %300 Raikkonen hatalı… Bir nevi ödeştiler. Ama burda Fatura’yı Kimi’ye kesmeye çalışanlar komik…

  2. rusya da kimi hatalı.burda ise bottasın sol ön tekeri rai nin sağ arka tekerine çarpıyor.yani rai viraja daha erken girmiş ama geniş açıyla girmemiş.yanında bottasın olduğunu bilmiyormu ? sağ aynasına bakıp neden virajı genişten dönmüyor.ve bottasın sağ lastikleri bordürlerin üzerinde ve sınırda santimlerle (sahte) çime kaptırmıyor.
    raikkonen ne yapıyor.kobayashi gibi dalıyor ya tutarsa !.genişten alsana lan.lan çünkü yaşı benden küçük.vetteli geçmek için ve ona yaklaşmak için eski kimi lazım 0 2000 lerin başı ve ortasındaki kimi lazım o kimi olsa vetteli yenmesi gayet normal bir durum olurdu ama yok.sıralamalarda bir şeyler bulup vetteli geçmeli yoksa böyle takım arkadaşıma yarışta yetişeyim derken hata ihtimali çok yüksek ve maalesefki kimi yarışçı yaşı olarakta orta yaşı çoktan geçti ve son dönemine girdi.yani yaş itibariyle son dönemde hatta onun yaşından önce emekli olmuş çok f1 pilotu var.vettel ise olgun döneminde.kaldıki kimi için takım arkadaşını kıyaslıyorum ama o kazanmaktan başka bir şey düşünmeyen bir pilotdu kazanmak için her limiti zorlardı ve takım arkadaşınıda doğal olarak ekarte ederdi.nerde o kimi ? bir yerlerde kaybolmuş yahut yıllar onunda pilotluğundan bir şeyler almış götürmüş fakat kimi benim gözümde o millenyum çağının kimi si olarak kalacak v10 motorların zirvede olduğu virajları sınırlarda döndüğü ve hız limitlerinin kırıldığı o çağlarda fastest lap yapan yarış kazanan onca motor sorununa rağmen şampiyonluğa oynayan inanmış safkan bir yarışçı

  3. vw-tdi-power avatarı

    Engellenebilecek bir kazaydı. Kimi engelleyebilirdi virajdaki olayı, Bottas ise intikam duygusuyla fazla zorlamasaydı engelleyebilirdi. Ama bunu yapması hata demek değildir, bu adamlar “yarışıyor” böyle şeyleri beklersiniz.

    Ancak Kimi’nin ince kestiği yorum Bottas’ın canını iyice sıkacaktır 🙂

  4. Unstoppable avatarı

    şu yorumu yapabilecek kaç tane adam gibi pilot vardır merak ediyorum doğrusu.
    ayrıca bottasın bilerek zorladığı gün gibi ortada merak edenler virajı dönerken ki direksiyon hareketine baksın açık net.

  5. Helal olsun Kimi`ye. Adam tam musluman gibi konusmus.
    Allah hidayet etsin ne diyelim.

  6. İkisinin de hatası olduğunu düşünmüyorum. Raikkonen virajda Bottas’ı sıkıştırmak dışarı çıkarmak istedi, Bottas’ta dışarı çıkmayınca temas kaçınılmaz oldu tabi.

  7. Yabancıların “self-explanatory” dedikleri bir şey var. Yani kendi durumu, açıklaması her şey gösteriyor, açıklıyor gibi bir şey. Kazaları izlemeyin, sadece 2 pilotun açıklamalarına bakın anlarsınız kim haklı kim haksız. Yalnız bu sefer Raikkonen ders niteliğinde konuşmuş. Normalde yapmaz böyle. Resmen sürüş dersi vermiş.

  8. Kimseye karşı bir şeyim yok. Bu bir yarış. Şimdi daha iyi hissediyorsa bu onun için iyi bir şey
    Yorumsuz…

  9. kimi yi sevmeyebilirisiniz bende birkaç pilotu sevmiyorum ama haklı olanın hakkını da veririm, bu olay ve diğer olay sonrası verilen ve verilmeyen cezalar ortada artı ricci nin vettel e teması, madem bu kadar basit yarış kazası demek geçen kimi nin temasında niye biryerlerini yırttı bazısı ,o zaman herkes çarpışan araba gibi sürsün, shumi gibi olacaksın bazen gideceksin garajı basacaksın, vitesi eline vereceksin bazılarının 😀 ,yan yana olsalar yarış teması deriz, bottas geçen kazanın öcünü aldı aklınca, yorumlara bakınca bazı arkadaşlar formula 1 izlemeyin gidin at yarışları takip edin orada seviye daha iyi !!

  10. Bariz hata ikisinde de yok. Yaris temasidir ama Raikkonen bir yerde donmem lazımdı demis. Donmen gereken yer o yer degildi be Kimi. Biraz daha genisten alsaydin kendi yarisini da bitirmezdin.

  11. Bottas sol virajı dönüp sağa yaklaşırken içeri geri girse ne kapışma olur haa diyordum…. girdi… oldu 🙂

  12. Bu haberin altına konuşup yorum yapsanıza saygı değer arkadaşlar . Hatalıydı desenize . Cidden dediği mantıklı ben bile birinde hata aradığıma utandım şu demeci okuyunca.

  13. Bottas bu açıklamayı okyunca azını acmaz ve biraz ders alır

  14. Kimi_in_Rai avatarı

    Raikkonen:“Rusya’da olanların ardından belki şimdi daha iyi hissediyordur.Şimdi daha iyi hissediyorsa bu onun için iyi bir şey.”
    Bottas’a super gönderme yapmış!
    Şu arada Video izledim de Bottas da yanlışı yok yani yarış kazası benim açımdan.Belki Kimi biraz daha yer bırakabilirdi,belki Bottas da bekleyerek döngeyi ilk olarak Raikkonenin geçmesine izin verebilirdi … yani belkilerle gidiyor.
    Kısaca Bana göre yarış kazası.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir