Schumacher, Rosberg ile Arasındaki Farkı Kapatma Sözü Veriyor

yazar:

kategori:

Haug, Alman SKY televizyonuna verdiği demeçte, “Mantıklı olan ona biraz zaman tanımak. Üç yıl ayrı kalmışken hemen alışması zor ve birden polü almasını bekleyemezsiniz.” diye konuştu.

41 yaşındaki Schumacher de, Rosberg ile en hızlı turları arasındaki yarım saniyelik farkın kendi standartlarına göre biraz fazla olduğunu kabul etti.

“Performansımı biraz arttırmam gerekecek ve ben bunu yapabileceğimden eminim. Tek turluk sürüşlerde hala biraz paslıyım ve bunu normale döndürmem gerekiyor.”


Yorumlar

  1. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    F-1 dediklerinde haklısın! ancak fisi ve badoer konusunda hatan var bence. Onların zorlanmasının sebebi kers sistemli bir araca oturmalarıydı. Badoer ve fisi kersli aracı kullanmamışlardı. Fren mesafesi, kersin nerde kullanılacağı gibi şeyler sürüşlerini doğal olarak etkiliyordu… Onun dışında şu anda Schuminin Rosbergler kıyaslanmaması gerektiğini düşünüyorum… Sadece 3 yarış sonra efsane bıraktığı yerden mi başlamış, yoksa bıraktığı yer bıraktığı yerde mi kalmış öğreneceğiz

  2. Hala birileri schumiyle rosbergi hatta diğerlerini kıyaslıyor. Üstelik bu kıyaslama gp2 aracı ile yaptığı antrenmanlardan ve birkaç kış testlerinden sonra oluyor. Unutulmaması gereken bu adamın 3 yıl ara verdiği ve bu ara içerisinde çok büyük bir kaza geçirdiğidir. Yaşını söylememin gereği yok sanırım. Şimdi kalkmış onun performansını sorgulayanlar var. Yok 0.3 sn yavaş yok rosberge geçilecek. Kıyaslama için sizce biraz erken değil mi?
    Bu kıyaslamayı yaparken ferrarinin test pilotu olan ve aracı en az massa kadar tanıyan badoerin ne hallere düştüğünü de hesaba katarak yapsak.
    Ya da daha da ileri gidip fisiconun kendi aracından inipte ferraride kimi ye karşı nasıl bir performans sergilediğini gözünün önüne getirseniz ne demek istediğimi anlarsınız.

    Ama siz tüm bunlara ragmen 41 yaşında 3 yıldır f1 aracını görmeyen, gördüğünde bambaşka bir aracın koltuğuna oturan, slick ve arkaya göre dar ön lastiklerle, daracık arka kanatlarla, full depoyla, kar küreme aracını andıran ön kanatla karşılaşan bir adamın yaptıklarını hala birileri kıyaslıyorsanız söyleyecek fazla bir şey bulamıyorum.

  3. ferrari en güçlüsü gridin.ben öyle görüyorum.mercedes ve mclaren için tehlike çanları çalıyor.ama umarım mercedes te ferrari kadar güçlüdür.schumi ve nicoyu galibiyet kovalarken görmek isterim

  4. demiştim.schumi ağır değil nico.hzlı diye.tabi esas olan yarış performansı schumide performansını artıracak.ama ne kadar artırabilir soru bu

  5. kaan kaanhan arkadaşım Bahrainde sadece 2. bölümde 6 tane hızlı virazj vardır.
    6-13-14-15-19-20. virajlar hızlı virajlardır…Anasayfadan haritaya bakarsan hangilerini kastettiğimi anlarsın.

  6. Konuyu Mclaren ferrari tartışmasına getirmek öi?:))) Ben fikrimi söyledim Buttonun açıklamalarına dayanarak.Ama sen o kompleksli vede alıngan yorumunla kendin getirdin Mclaren Ferrari tartışmasına çektin olayı:)) Aynen benim okuduklarımı unutmak için tersten okumalıyımki seninle aynı seviyeye geleyim:))) Senin yaran gocundu benim değil… 🙂

  7. mahmut tuncer avatarı
    mahmut tuncer

    ülkemizde spordan keyif alma gibi bi durum söz konusu degil malesef. fanatizm her türlü sporda var. futbol zaten mevzuyu aşmış durumda. basketbol desen aynisinin laciverti.
    malesef formula 1'de de durum ayni. burda yapilan yorumlara fanatizm hakim. oyleki "massa gozluk taksin gozu bozuksa" diyorum adam raikonen gidince delirdiniz massa'ya saldiriyosunuz diyo.
    alonso temkinli aciklama yapiyo ordan birisi "korkacan tabi schumacher var" diyo. turkiye'de curling oynansin inaniyorum ki orda bile sahaya atlayan tipler cikar.
    bu arada kimsenin avukatligini yapmiyorum. sadece senin de yorumlarinin tartismayi devam ettirecek nitelikte oldugundan cifte standart olmasin dedim :).

  8. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    bazen okumak yetmez okuduğunu anlamak gerekir.Anlamadan burada böyle gelip mclarenle zorun mu var,gözüme takıldı gibi çocukça tartışmalara girmeye çalışmak bu sitenin kalitesini düşürdüğü gibi buradaki arkadaşlarada bir anlamda saygısızlık olmuyor mu arkadaşım?

    diğer arkadaşlar tarafından bir tartışma içindeymişiz gibi algılanmasını istemiyorum açıkcası ama senin bana okudugunu anlama dersi vermen için çok okul okuman lazım kusura bakma..
    genelde ortada fol ya da yumurta yokken konuyu mclaren-ferrari olayına getiriyorsun ve bu durum güzel olmuyor,anlatmak istedigim şey de bu,buralarda yıllardır çıkan tartışmaların seviyesiliklerin de sebebi bu genel olarak..
    konuda mclaren neden hızlı diye birşey var mı ya da buna benzer birşey;hayır yok,araçlar sadece arka kanattan mı ibaret,ne yani şimdi siz herkesi ezip geçseniz bu hafta''bütün bunlar jant kapağıyla alakalı yoksa hayatta ferrari yarış marış kazanamaz'' mealine gelecek şeyler söylesem hoşuna gider mi? ki böyle şeylerle uğraşmam..
    diğer arkadaşlara haksızlık eden çocukca yorumlarda bulunan ben değilim,konunun neden çıktığı ortada..sana hayırlı geceler,daha az anti-mclarenci olursan daya iyi anlaşabiliriz,diğer konularda çok da farklı şeyler düşünmüyoruz çünkü..

    !!arkadaslar siz feel_it61'e uyuzmusunuz? neden herkes adamin yorumlarini kotulemis. sonucta yorum kalitesi olsun , uslup olsun fatih küskü'nünküne yakin. lobi mi yapıyosunuz anlamadim''

    bu +- olayıyla uzaktan yakından alakam olmadıgı gibi,hiç oraya bakmıyorum bile,bazen çok begendigim bir yazı olursa nadiren kullanırım orayı..
    sen bu işin avukatlığına neden soyundun onu çözemedim ben aslında:))

  9. mahmut tuncer avatarı
    mahmut tuncer

    arkadaslar siz feel_it61'e uyuzmusunuz? neden herkes adamin yorumlarini kotulemis. sonucta yorum kalitesi olsun , uslup olsun fatih küskü'nünküne yakin. lobi mi yapıyosunuz anlamadim.

  10. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Bahreyn de bu dereceleri görmek,araçları yavaş gösterdi sanki 🙂

  11. kaan kaanhan avatarı

    sıkıntı genellikle pistin yeni yapılan bölgesinde. bu S2 de yavaş virajlar etkili oluyor.belkide uzun McLaren a uymuyor. hızlı virajlarda sıkıntı var diyemeyiz bunu söylemek için zaten uygun bir pist değil.mesela barselona uygundur ordada son test gününde hızlı virajlarıyla ünlü S1 de en iyi dereceyi McLaren yapmıştır.

  12. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Ayrıca o kadar teknik ayrıntı varken,Mclarenin bu yöntemine karşı diğerleride birşeyler bulurlar.Bu jant olur,difizör olur ama olur.Sonuçta bulacaklar bir şekilde.Hispania'nın bulacak hali yok ya.

  13. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Arkadaşlar sakin.Mclaren iyi bir çözüm bulmuş ancak bu demek değilki domine edecekler.Gerek sezon öncesi testlerde,gerek bugün ilk antremanlarda,gerekse 2inci antremanlarda malum takımlar birbirlerine yakındı.Neden buna takıldınızki bu kadar.

  14. evet belkide o kanat sayesinde önlerde olacaklar kesin bir yorum mu var orada velevki olsa bile ne olur.O dediğin Hamiltona en son saygısızlık edecek insan benim.Bir takımım olsa ilk onu alırdım.Hatta 2007 de şampiyonluğu fia tarafından engellendiğini bile iddia edenlerdenim.Siz dua edin 10 senede 1 şampiyonluğunuz var o da Hamilton sayesinde…

  15. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    ''O kanat sayesinde belkide yarın ilk 3 te olacaklar eğer FİA yasaklasaydı Mclarenin işi hakikatten zordu gibime geliyor''

    birincisi konunun yukarda yazılanlarla uzaktan yakından alakası yok;velev ki bunu es geçelim ve senin takıntılarına sayalım;ee peki sen bütün başarıyı kanada bağlıyorsun?ki ortada başarı da yok;hamilton un dediği gibi,çok fark da atabiliriz çok fark da yiyebiliriz..
    bu rakibe saygısızlık emeğe haksızlık değil mi,ve sen bunu sürekli yapıyorsun,olayın ben böyle düşünüyorum sen böyle düşünüyorsunla alakası da yok.

  16. Ayrıca ben Mclarenin kanadı hakkında illegal diye birşey demedim ki hatta iyiki yasaklanmamış dedim.Yasaklanmayacağı belliydi dedim.Ne güzel işte o kanat sayesinde rekabetçisiniz bunda ne kötülük var.Kanadı sen takımın bir parçası olarak görmüyor musun:)))?Keşke bizim takım bulsaydıda bu avantajı biz yaşasaydık.Bazen okumak yetmez okuduğunu anlamak gerekir.Anlamadan burada böyle gelip mclarenle zorun mu var,gözüme takıldı gibi çocukça tartışmalara girmeye çalışmak bu sitenin kalitesini düşürdüğü gibi buradaki arkadaşlarada bir anlamda saygısızlık olmuyor mu arkadaşım?

  17. Ben fikrimi söylüyorum arkadaşım ne sokuşturması.Neden bu kadar zoruna gidiyor anlamıyorum.Adamların kendi açıklaması 2. sektörde downforce kaybımız var vede top speed te de hatırı sayılır derecede bu kanatın avantajı var diye.Button un açıklamalarını oku istersen.Senin kendi takım pilotun bunu söylüyor ben söyleyince neden zoruna gidiyor anlamıyorum.Ben hiçbir takıma kafayı takmam arkadaşım.Ne görüyorsam söylerim ben.Gözüne takılıyormuş ben yorum yazınca esgeç arkadaşım nicki gördüğünde okumadan geç o zaman sana kişisel olarak brşeymi yazdımda yazdıklarımı merak edip okuyorsun.Okuma o zaman:)

  18. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    arkadaşım,senin mclarenle ilgili bir sıkıntın ya da kompleksin mi var? alakalı alaksız her yerde bir laf sokuşturma bir yetersizlik bahaneleri uydurma modundasın,kusura bakma da çok gözüme takılıyor senin bu garip davranışların..mclaren bişileri başardığı zaman illaki şunun bunun sayesinde mi olmak zorunda sana göre;mübarek mühendis sanki,yok kanat olmasaymış şöyle olurmus bla bla..

    schumi rosbergten kötü performans sergilese nolur sergilemese nolur,açıkcası karsılastırma yapmak bile bana göre saçma,ne yani bu yıl rosberg genel olarak onun önünde olursa ondan daha mı iyi pilot olacak?
    karsılastırma denilen şey,eşit şartlarda yapılır,burada araç dışında eşit bir şart göremiyorum,adam 41 yasında her bir başarıya sahip vs vs..

  19. Mclaren in hızlı virajlarda downforce sıkıntısı var.O kanat sayesinde belkide yarın ilk 3 te olacaklar eğer FİA yasaklasaydı Mclarenin işi hakikatten zordu gibime geliyor.Ayriyetten her ne kadar Ferrari ve de özellikle Redbull kendini gösteremediselerde sıralama için saklandıklarını düşünüyorum veya 3. antremanda biraz durumu değiştirebilirler.Gelelim Mercedes e kendilerini sakladıkları anlaşılıyordu yeni paket işe yaramış gibi duruyor.Ben yarın sıralamalarda Rosberg-1 olsa bile Schuminin yarış performansıyla onu geride bırakabileceğini düşünüyorum.Bakalım bizleri neler bekliyor…:)

  20. ukalalık yapmak istemem ama bazı f1 şampiyonlarının hikayelerini birazcık okumanı tavsiye ediyorum.

  21. barış özbek avatarı
    barış özbek

    Bir çok kişi hala şumiyi eski sumi zannediyor ancak ben şimdiye kadar geri dönüp eskisi kadar hızlı olanı daha görmedim.
    O bırakmadan 2 yıl daha yarışıp şampiyon olacak hayatın keyfini çıkaracaktı.

  22. _bianconera_  avatarı

    3 yarış içinde yarış performansını bulacaktır yaşayan efsanemiz..

  23. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Eğer yarın kötü bir gün geçirse bile,pazar günü Alonso,Massa,Lewis ve Vettel i pekte kolay bir gün beklemiyor olacak.Sonuç ne olursa olsun Schmacher'in adını listede görmek güzel.Onu izlemekte ayrı bir keyif.

  24. en geç 2 yarış sonra 2006 performansına döner.

  25. Schumacher tam performansına erişecektir, ben şüphe duymuyorum.

  26. Bence sıralamalarda zaten onu geçicektir fakat daha en iyi performansıma ulaşamadım deyip övgüyü arttırmak istiyo 🙂 schumi bambaşka ya 🙂

  27. hiç de bir şey olmaz. 2 antrenmanda atılan 45 turda ne yapmasını bekliyoruz ki? schumi emekli olurken rosberg'in eli daha yeni direksiyon tutmaya başlyordu f1'de. bahsettiğimiz kişi schumacher ise, bir kaç gün içinde üstündeki pası atar, meydanı dar eder tüm pilotlara. varlığı yeter, elleri ayaklara dolandırmak için. hiç şüphem yok başarılı olacağına. ve bunu gönülden isterim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir